Ptk. 3:224. § [A jogsértéssel megszerzett saját részvény] Ha
a részvénytársaság saját részvényének megszerzése során jogszabályba
ütköző módon járt el, köteles az így szerzett saját részvényt, vagy ha
ezek mennyisége nem állapítható meg, akkor valamennyi saját részvényét a
megszerzéstől számított egy éven belül az alaptőke leszállításával
bevonni.
Azaz az elsőbbségi részvények visszavásárlásához és bevonásához nincs szükség az általad bemásolt kavarásra. Az elsőbbségi részvények törzsrészvénnyé alakításához se kell.
Márpedig ha ezekhez nem kell, akkor...... Gondolkodj az Ő fejükkel, megleled a választ arra a kérdésre, hogy minek is kell ez a kavarás.
Ha öket hozzák ide, az olyan mint az Est Media és a Delta Systems. Árbevétel is hasonló nagyságú. Csak itt tized annyi papír van. Simán elképzelhető az is, hogy mivel Bcs több vasat tartott a tűzben, valamelyik Estből kiszorult céget hozzák ide, akár BCs közreműködésével, a park teniszklub pont most vált ketté, két vagyonkezelő holdingra. Lehet hogy őket is viszont látjuk itt?
Elnezest, ez nem kritika, hanem szemelyeskedes. Te engem alazol, en a cegrol es toke emelesrol beszelek. Es semmi rossz szandekom nincs. Sem lemaradas, sem kimaradas nem faj. Egyre inkabb nem fogok ilyen kis speki papirokat venni, eleg a kavarasukbol! Es orokre elmegyek innen, mert egyaltalan nem akarok zavarni. A sok uj nick nevvel sem tudok mit kezdeni, aki mas nick nevekbe bujva tamadja a masikat. En egy nick nevet hasznalok csak! Macika 2012ben blogosozott, azt hoztam akkor letre neki poenbol, de be is jelentettem, nem is hasznalom, gondolom nem is talalkoztatok vele meg, neki poenkodtam csak vele akkor. Nem fogok szemelyeskedni, sem reszvenyest szidni. Lemaradas nem faj, kimaradas sem. Nekem nem tetszik a sztori, ettol masnak tetszhet. Ezert le is lepek, ne rontsam a levegot.
Ugyanis az első hírben tegnap csak ennyi volt erről: "7. Az igazgatótanács felhatalmazása saját részvények megszerzésére. 8) Döntés az alaptőke leszállításáról. (Az alaptőke-leszállítás mértéke: részvényenként 12 Ft, oka: a saját tőke más elemének, az eredménytartaléknak a növelése, végrehajtásának módja: a részvények névértékének csökkentése.)" Csak ezután jött ki a közgyűlési előterjesztés hír, ahol már részleteket is írtak róla.
NUTEX részvényesek topikja