Topiknyitó: -pny 2018. 02. 08. 13:39

NAPI POLITIKA 2018-2022 - cenzúra nélkül  

Itt lehet folytatni a bezárt topicot.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
qwrtzq 2019. 02. 26. 22:25
Előzmény: #13759  -pny
#13760
humanitáriánus vízum
két szóval megsemmisítettelek szevasz... ennyi energia, aztán kiderül, hogy az ellenzék hazudik :(
szegény te
de te már olyan mélyen benne vagy az összeesküvés elméletben, hogy gyógyult már sose leszel
-pny
-pny 2019. 02. 26. 21:32
#13759
Idézet az Európai Unió működéséről szóló szerződés egységes szerkezetbe foglalt változatából (EU alkotmány):
.
"78. cikk (az EKSz. korábbi 63. cikkének 1. és 2. pontja és a 64. cikkének (2) bekezdése)
.
(1) Az Unió közös menekültügyi, kiegészítő és ideiglenes védelem nyújtására vonatkozó politikát alakít azzal a céllal, hogy a nemzetközi védelmet igénylő harmadik országbeli állampolgárok mindegyike számára megfelelő jogállást kínáljon és biztosítsa a visszaküldés tilalma elvének tiszteletben tartását. E politikának összhangban kell lennie a menekültek jogállásáról szóló, 1951. július 28-ai genfi egyezménnyel és az 1967. január 31-ei jegyzőkönyvvel, valamint az egyéb vonatkozó szerződésekkel.
.
(2) Az (1) bekezdésben foglaltak céljából az Európai Parlament és a Tanács rendes jogalkotási eljárás keretében intézkedéseket állapít meg egy közös európai menekültügyi rendszer létrehozása céljából, amely a következőket foglalja magában:
.
a) az Unió egészén belül érvényes, egységes menekült jogállás a harmadik országok állampolgárai számára,
.
b) egységes kiegészítő védelmet biztosító jogállás a harmadik országok azon állampolgárai számára, akiknek, anélkül hogy európai menekült jogállást kapnának, nemzetközi védelemre van szükségük,
.
c) közös rendszer a lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek tömeges beáramlása esetén e személyek ideiglenes védelmére,
.
d) közös eljárások az egységes menekült-, vagy kiegészítő védelmet biztosító jogállás megadására és visszavonására vonatkozóan,
.
e) a menedékjog vagy kiegészítő védelem iránti kérelem elbírálásáért felelős tagállam meghatározására vonatkozó kritériumok és eljárások,
.
f) előírások a menedékkérők és a kiegészítő védelmet kérők befogadásának feltételeire vonatkozóan,
.
g) partnerség és együttműködés a harmadik országokkal a menedékkérők, illetve a kiegészítő vagy ideiglenes védelmet kérő személyek beáramlásának kezelése céljából.
.
(3) Ha egy vagy több tagállam olyan szükséghelyzettel szembesül, amelyet harmadik országok állampolgárainak hirtelen beáramlása jellemez, a Tanács a Bizottság javaslata alapján az érintett tagállam vagy tagállamok érdekében átmeneti intézkedéseket fogadhat el. A Tanács az Európai Parlamenttel folytatott konzultációt követően határoz."
.
https://europaialkotmanyjog.eu/?p=408
-pny
-pny 2019. 02. 25. 22:40
Előzmény: törölt hozzászólás
#13758
Csak a személyeskedés megy neked? Mert így valóban felesleges egy értelmes vitákra szánt szakmai fórumra írogatnod. Lent néhány ténykérdésben kíváncsi lettem volna a véleményedre, de nem lepett meg, hogy a kellemetlen tényekre - igazi kormány propagandistaként - ignorálás, majd személyeskedés a reakciód. Kiszámítható ez: egyrészt már itt is megszoktam ezt a forgatókönyvet, másrészt pedig pont ugyanezt műveli a fővezér is nagyban, így hát nem csoda, hogy a nyája is ennek megfelelően béget.
Zsombor888 2019. 02. 25. 22:24
Törölt hozzászólás
#13757
Zsombor888 2019. 02. 25. 22:22
Törölt hozzászólás
#13756
Zsombor888 2019. 02. 25. 22:17
Törölt hozzászólás
#13755
-pny
-pny 2019. 02. 25. 22:01
Előzmény: #13753  -pny
#13754
És hihetetlen, hogy a Fidesz hívek évek óta szemrebbenés nélkül tolják itt a hazug kormány propagandát.
-pny
-pny 2019. 02. 25. 21:54
#13753
Ennyit Orbánék össze-vissza hazudozásáról.
.
"Brüsszel érthetően, röviden, magyarul összefoglalta a tényeket a migrációs programjairól és az uniós pénzek megvonásáról.
.
„Az Európai Bizottságnak nincsenek „titkos tervei” a migráció fokozására, és amúgy sem születhet semmilyen uniós döntés a tagállamok és az Európai Parlament nélkül” – szögezik le a legelején.
.

- Humanitárius vízumok („migránsvízum”): nincs is miről szavazni. Az Európai Parlament javaslata volt, amely nem kötelező sem az Európai Bizottságra nézve, sem másra. A Bizottság egyértelművé tette, hogy nem szándékozik ilyen javaslatot tenni. „Az EU működése ilyen: sok különböző intézmény együttműködésén alapul. Ha akár az EP, akár a tagállami miniszterekből álló Tanács nem ért egyet egy javaslattal, nem lesz belőle uniós jogszabály – szögezik le. – Pláne, ha a Bizottság nem is tesz ilyen javaslatot, mert akkor nincs is miről szavazni.”
.
- Határvédelem: az európai határőrség nem venne el jogokat Magyarországtól.
„Európában mindenki számára egyértelmű: az EU külső határainak védelme alapvető fontosságú közös biztonságunk érdekében” – írja az EB. Ezért tavaly szeptemberben azt javasolták, hogy hozzanak létre egy 10 ezer fős közös határvédelmi alakulatot, azért, hogy segítsenek védeni a határokat és megállítani az illegális migrációt. Az a tagállam irányítaná és felügyelné őket, amelyiknek segítségre van szüksége.                        
.
- Menekültügyi ügynökség: nem dönt Magyarország helyett a menekültekről. Az európai Menekültügyi Ügynökséghez azzal fordulhatna Magyarország, hogy segítsen eldönteni: kapjon-e valaki menedékjogot, vagy ne. Akkor lehetne tőle segítséget kérni, ha a magyar hatóságok nem tudnák elég gyorsan vagy hatékonyan elbírálni a menedékkérelmeket. A döntést mindenképpen a magyar hatóság hozná meg.
.
- Migránskártyák: ez egy görögországi program. A regisztrált menedékkérők minden országban kapnak pénzt, hogy ne haljanak éhen. Görögországban van egy olyan program, ahol nem készpénzben, hanem kártyán kapják ezt a juttatást. Csak olyanok kaphatnak ilyen kártyát, aki már Görögországban vannak, és jogszerűen vannak ott. Nem is lehet a kártyákat máshol használni, csak ott. Havonta ellenőrzik, hogy annál van-e a kártya, akinek kiadták. ű
.
- Kötelező kvóták: egyelőre nincsenek, valószínűleg nem is lesznek. „Az érvényes uniós menedékjogi szabályok nem tartalmaznak semmilyen kötelező kvótát az EU-ba érkező menekültek elosztására” – írja az Európai Bizottság. Viszont tárgyalnak róla, hogy mit kellene csinálni, mert úgy gondolják, hogy minden tagállamtól elvárható, hogy szolidáris legyen a többiekkel. „Ez a szolidaritás sokféle formában elképzelhető” – szögezik le. Hogy később lesz-e ilyen kvóta, arról a kormányok, köztük a magyar kormány közösen fognak dönteni. A magyaron kívül más kormányok is jelezték már, hogy nem fogadnak el egy kötelező kvótát.
.
- Betelepítések: minden ország maga dönt erről, de össze lehetne hangolni.
Az uniós országok most is telepítenek át embereket veszélyes helyekről (a magyar kormány például Venezuelából).   A Bizottság azt javasolta, hogy jobban hangolják össze ezeket az önkéntes alapú akciókat.  Ettől azonban még semmiben nem változna Magyarország joga arra, hogy önállóan eldöntse: részt vesznek-e ilyen tevékenységben, vagy nem, és ha igen, akkor hány menekültet telepítene át.
.
- Uniós költségvetés: nincs büntetés, viszont több jut határvédelemre.  „A Bizottságnak a 2021–2027-es időszakra tett uniós költségvetési javaslata nem büntet egyetlen tagállamot sem – sem a migrációs politikája, sem más miatt” – szögezi le az uniós intézmény. Ellenben a korábbiaknál sokkal több pénzt javasol a közös határvédelem megerősítésére, az illegális migráció megelőzésére és az azzal szembeni fellépésre."
.
https://index.hu/kulfold/eurologus/2019/02/25/europai_bizottsag_tisztazzunk_nehany_dolgot/
-pny
-pny 2019. 02. 25. 11:28
#13752
Szidta a rendőröket a tüntető, 150 ezerre büntették
.
Még tavaly áprilisban történt az incidens a Kossuth téren.”
.
https://index.hu/belfold/2019/02/25/szidta_a_rendoroket_a_tunteto_150_ezerre_buntettek/
.
Érdekes, 2006-ban még kockakővel, molotovval dobálni is lehetett őket, legalábbis a Fideszesek szerint nekik joguk volt ehhez...
-pny
-pny 2019. 02. 24. 20:50
Előzmény: #13747  -pny
#13751
Látom, a tényekre kussol a Fidesz hívő sereg. Mondjuk nem meglepő, mindig ez van.
-pny
-pny 2019. 02. 24. 18:17
#13750
Így megy ez Orbániában:
.
“Tanárnő felpofozása miatt elítélt karmesterrel ünneplik a nőnapot Dunakeszin”
.
https://index.hu/belfold/2019/02/23/tanarno_felpofozasa_miatt_elitelt_fellepovel_unneplik_a_nonapot_dunakeszin/
.
A nőverő Fideszes Balogh és a mellette végig kiálló elvtársai óta tudjuk, hogy ez nem bűn, sőt dicsőség.
AIDA64 2019. 02. 23. 15:17
Törölt hozzászólás
#13749
-pny
-pny 2019. 02. 23. 10:00
Előzmény: törölt hozzászólás
#13748
Zsombika, nem sikerült válaszolnod.
-pny
-pny 2019. 02. 22. 20:10
Előzmény: törölt hozzászólás
#13747
Zsombikám, inkább mesélj arról, hogyan érzed magadat azok után, hogy Orbánék 4 éve sulykolják beléd, hogy Magyarország nem bevándorló ország, meg "migráns = terrorista", ehhez képest:
.
- Orbánék befogadtak bő 4000 muszlim "menekültet";
.
- Orbánék megkárosítva az országot befogadtak 20000 kötvényes migránst;
.
- Orbánék állampolgárságot adtak ukrán/orosz bűnözők tömegeinek;
.
- És most kiderült, hogy Orbánék Venezuelai menekülteket fogadtak be szervezetten 100 számra titokban.
.
Nem semmi produktum. Az általuk bevándorlás támogatásával vádolt Soros sem nyomná ilyen hatékonyan és keményen, ha mindaz igaz lenne, amit róla Orbánék hazudoznak, akkor se...
.
A nagy "nemzeti" kormányod az orrod előtt szétlopja az országot, migránsok tízezreit hozta ide be, miközben a pénzedből folyamatosan az ellenkezőjét hazudozza neked. Te meg tapsikolsz mindennek. Durva mi?
-pny
-pny 2019. 02. 22. 19:57
#13746
Köszönjük meg ezt is Viktornak. Üres stadionok bezzeg kellenek, ráadásul 2, 3, 5-szörös áron, amiket persze "véletlenül" Mészáros vagy Tiborcz épít...
.
"Meghalt a Nyugatinál összeeső fiatal, akihez lassan ért ki a mentő"
.
https://index.hu/belfold/2019/02/22/kivizsgaljak_miert_kellett_25_perc_a_mentoknek_hogy_kierkezzenek_egy_belvarosban_osszeesett_fiatalhoz/
.
Remélem, a szülők megtalálják a módját és az alkalmat arra, hogy kifejezzék a köszönetüket.
-pny
-pny 2019. 02. 22. 19:54
Előzmény: törölt hozzászólás
#13745
Mondod te. Na de az kit érdekel?
lancaster
lancaster 2019. 02. 22. 19:46
Előzmény: törölt hozzászólás
#13744
te sem nagyon dicsekedhetsz!
Dehogynincs
Dehogynincs 2019. 02. 22. 15:49
#13743
Orbán doktor soros, pénteki rádióinterjújából:
A kormányfő szerint egyébként "az európai elit elszokott attól, hogy szabad őket bírálni. Pedig az európai intézmények vezetői viselik a felelősséget azért, hogy az Egyesült Királyság kilépett az EU-ból, és közben migránsok milliói jöttek be az unióba"
Kérdéseim:
1. Mennyiben tekinthető Orbán doktor európainak és elitnek?
2. Milyen felelősséget visel maga Orbán doktor azért a 400000 illegális beengedésért, akiktől 2015-ben képtelen volt megvédeni a schengeni határszakaszunkat?
3. Miért indul a szavakban és tettekben Brüsszel-ellenes fidesz az idei EP-választáson?
-pny
-pny 2019. 02. 22. 12:31
#13742
sgl 2019. 02. 22. 01:47
Előzmény: #13740  -pny
#13741
A hívőt a hit vezérli, ez tényekkel nem befolyásolható, olyan mint a szerelem, vagy izlés.
Van. Kialakult.
Aztán változhat, de ez független a tények alakulásától, egyszer csak eljön  a változás.
Persze nem úgy mint a felcsuti spermakirálynál, akinél a változást a politikai szerencse meglovagolása változtatja a cél anyagi gyarapodás okán ami miatt meg a hatalmat meg kell tartani.
Nála már eközben kialakult a klepto és cezaro mánia napoleon komplexussal keverve.

Topik gazda

-pny
-pny
2 4 2

aktív fórumozók


friss hírek További hírek