a magyar orvos is nagy átlagban olyan, mint a magyar melós
szorgalmas
ki lehet szipolyozni
mindenhez ért egy kicsit
egy kötőtűvel is elér valamilyen eredményt
de igazán gyógyítani nem nagyon tud mert nem képzi magát és eleve begyepesedett
elmenni meg nem nagyon tud normális helyre egyrészt ezért, másrészt mert még mindig nem tud rendesen nyelveket a többségük
tudod hova mennek általában?
ügyelni
a sarkkörre háziorvosnak:)
úgy a 200. helyen a világban az objektív számokkal, kutatási és publikációs szinten 100. körül, de utóbbihoz elég, ha van néhány aktív kutató és nagyot ugrik egy egyetem
ha, figyelembe vesszük, hány európer ország van, ezt nem mondanám valami jó eredménynek
egyébként pedig, a magyar orvosról azt szokták mondani, hogy mekkelek
a románok államadóssága ma is kb. a fele csak(!) a magyarnak, ez náluk a diktatúra pozitív hozadéka volt (volt ilyen is, el kell ismerni). tőlük amúgy nagyságrendekkel többen mentke ki dolgozni nyugatra mint tőlünk. a bázis ahonnan indultak alacsonyabb volt, tehát felmerül a mihez képest? kérdése. ja és nagyon jól megy Dacia Duster eladása, ez is benne van úgy tudom. ja és ott nem oylan idióták vezették a jegybankot sok sok éven át mint nálunk, hanem soviniszta emberek akik nem a külföldnek akartak megfelelni, ezen is rengeteget spóroltak hozzánk képest! ettől függetlenül biztos van olyan lépésük amit jobban csináltak mint mi. ennél részletsebb átfogóbb képem erről nincs, szóljon hozzá más is
plusz a TAO 450 milliárdja
az ötször annyi államtitkár, miniszteri biztos stb
Sok pénz kell az eü reformhoz? akkor inkább neki sem állunk?
Az online kassza és társai jó ötlet, fehérítik.
A bankkártya adóztatása, tranzakciós illeték stb szürkítik...
Egy kalap alá veszik azt, aki milliárdos, azzal aki ténylegesen minimálbér körül keres mindenben.
Megvolt a reform? A lakosság 10% ott dolgozik...
Növelték az állami bevételeket. Egyetértek!!!!
Mit csináltak belőle????? Mit?????
Adtak 1% nyugdíjemelést??
Visszasírjátok az ikarust, meg a nagy gyárakat. (Széles zárta be) Itt a sok lóvé, semmi sajátot nem csinálnak. Az ENKSZ-t, de azt már bezárták
államadósság: tudom ez örökzöld téma de tudomsáom szerint valóban csökken. ezt pl. Tölgyessy Péter is így látja, hétfő este Kálmán Olgánál beszélt róla a hír tv-ben. az államadósság azért fontos kérdés szerintem mert minél több megy arra és kamataira, annál kevesebb pénz marad pl. oktatásra eügyre, stb.
stadionok: tévedsz, ezek nem érdemi tételek! gyorsan összeszámoltam, eddig 7 vagy 8 stadion épült. + tervben van még talán 2-3 de több nem. a legdrágább az Ftc-é volt, az 15 mrd volt azt hiszem. a többi 10 körül vagy az alatti. a Puskás stationt ha bárki kormányoz újjáépítette volna mert már részben életveszélyes volt, tehát azt kivehetjük, az kiad 150 mrd-ot. kis stadionokra elmegy tehát összesen kb. 100 mrd, a Puskással együtt is csak max. 250-70 mrd.
egy átfoggó eg-ügyi reformhoz pl. ennél nagyságrendekkel nagyobb pénzek kellenek, ennek sokszorosa! ettől függetlenül abban egyetértek, hogy mindig vitatható egy családban is, hogy ki mire mennyit költsön és mi a hülyeség, mi nem!
pl. egészségügyi reform: ezt minden kormány kerülgette eddig is mint macska a forró kását: az ok egyszerű, nagyn nehéz megoldani és nem is nagyon tuja senki a csodaszert meg baromi drága is, tehát marad a toldozás foldozás..
a közigazgatást régen megreformálta Navracsics még 2014 előtt, el vagy maradva. és közmegelégedésre, ő maga mondta de ellenőrizhető is hogy alaposan átgondolt, sikeres reform volt (járási rendszer visszaállítása és kormányablak rendszer épült ki, egyszerűbb ügyintézéssel - most arról hallani hogy ott is alacsonyak a bérek és kérnek emelést mert sok a munkájuk).
és egyet még ne felejts el amikor valódi reformokat kérsz számon: a gazdaságfehérítésben az Orbánkormány minden elődéhez képest óriásit lépett előre az online pénztárgépekkel és a közúti árufuvarozó rendszer bevezetésével, ez mi, ha nem eredményes reform? sok sok milliárddal növelték ezek az állami bevételeket máris! remélem hamarosan a fodrászokra és egyéb ágazattokra is kiterjesztik majd a pénztágépeket.
kisemberek és problémák: ezt tegnap megbeszéltük, mindenki a saját szemszögéből látja és érzi magát jobban vagy kevésbé, de a közvéleménykutatások még azt mutaják amit mutatnak, hogy vezetni tud a fidesz és ez persze bármikor változhat
az orvos képzése szakmailag rendben van szerintem
A gond az, hogy elmegy
Az oktatás gondja az, hogy hülyeségeket tanít (nem az egyetem)
Sehol nem tanítanak vállalkozni, szerepelni, CV-t írni, háztartást vezetni, rendesen nyelvet se egy átlag iskolában
De ahol megreformálták és ingyenessé tették 20-30 évvel ezelőtt, ott már szuper eredmények születtek
Azt hogy illeszted a gondolatmenetbe, hogy Románia, félpályás hátrányból indulva lehagyott minket?
Pedig olyan sok mindent elkúrtak, amit mi nem, behívták az IMF-et, lecsukták a korrupt politikusokat, Nato meg EU pártiak, nem putyin seggét nyalják...
Ekkora hendikeppekkel, hogy hogy jobban teljesítenek a mi jobban teljesítésünknél?
Momentum
Kedves Fiatalok! Legyetek nagyon sikeresek!
Mert csak a Tietek a jövő, magatoknak formáljátok olyan lesz az ország.
Legyetek önállóak, merészek és akkor az ország is azzá válik.