Topiknyitó: Portfolio 2013. 07. 11. 15:57

Még idén lerázza magáról a kormány az IMF-et? (2.)  

Ugrás a cikkhez
Varga Mihály az első félév legjelentősebb gazdaságpolitikai sikerének tartja a Magyarország ellen kilenc éve indított túlzottdeficit-eljárás megszüntetését; a nemzetgazdasági miniszter nem lát okot újabb adóintézkedésekre, tarthatónak tartja az idei...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=186540
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
gazmber 2013. 07. 12. 10:16
Előzmény: #3  marikgy
#4
nem ügyes, szégyenletes, hogy a fülkés banditák a 'kommunikációs sikereikért' bármennyi, 100mrd-os adófizetők által megtermelt pénzt beáldoznak... miközben kopóik a 'maffia baloldal' szennyese után kutakodnak és ha ehhez képest találnak vmi filléres kitalált 'hűtlen kezelés
t'(?) telekiabálják a lakáj médiájukat...nem is folytatom...felháborító.. szvsz
marikgy 2013. 07. 12. 09:29
Előzmény: #2  waszabi
#3
van más megoldás is. A piacról veszel fel hitelt és abból kifizeted az IMF-et. ez történik (lásd év eleji nagy összegű deviza állampapír kibocsátás).
Jól lehet kommunikálni hogy a szocik felvették az IMF hitelt a Fidesz meg visszafizeti (azt már nem teszik hozzá hogy egy másik hitelből, magasabb kamatra...). Ügyes húzás, még ha nekem nem is tetszik.
waszabi 2013. 07. 12. 07:24
Előzmény: #1  portfolio
#2
Meg van ez bolondulva. A 2008-ban felvett IMF hitelből 9,8 mrd eurónyit az MNB devizatartalék bővítésére fordították. Ez a pénz ma is ott van, ergo a tartalékot jelentősen megcsapolja a visszafizetés. A tartalék az ország bóvli minősítését ellensúlyozta, ha lecsökkentik, azzal tovább rontják a befektetési kedvet. Ki fektetne be olyan országban, ahol előszeretettel megsarcolják a külföldieket és kellő devizatartalék sincsen a tőke védelmére garanciaként?

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 4 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek