MOL: most valóban esett, de emelkedni fog. Tarthattad volna még. Van amikor érdemes kiülni a veszteséges pozíciót.
Megbízás adásakor ne hagyd kijelölve a "Részteljesülés"-t, és akkor egybe tudsz pakkot venni-eladni.
CIG: nem lehet mindig elkapni az alját. Persze bosszantó, hogy lehetett volna olcsóbban is venni, de ez van. A lényeg, hogy nyereséggel lehessen eladni.
Richter: nekem van 6900 környékéről is. Azért mert most veszteségben ülök nem fogom eldobni, mert szerintem jó papír. És fizet osztalékot.
A záróárat ennek alapján állapítják meg. A zárószakasz után még teljesülnek azok a tételek, amik egyeznek a záróárral. Szerintem részünkről nincs jelentősége, ez van.
Hát, akkor tanuljanak az utánam következők!
A Mol-t, amit 3057-en vettem, a tegnapi zuhanást látva, ma eladtam 3.030-ért. Volt 3.057 is, még nem látom, hogy mennyivel zárt. Ez veszteségrealizálás volt. Appeninnt , amit 211-ért vettem (minimális mennyiség, mert a többit átlag 214-ért vettem) próbáltam eladni 216-ért, meg is szívattak, mert 6 db-ot megvett valaki, a jutalék elvitt vagy 10 %-ot. Ezt nem tudom, hogy lehet kivédeni. 215-re kellett volna állnom, vagy inkább várni. Na, mindegy. Cig-re beálltam 268-on, de nem voltam elég türelmes, átálltam 270-re, pedig 267-en is lehetett volna venni a nap folyamán. Megint szívás. Richtert hagytam, mert ott nagyobb bukóban vagyok, még várok. Opust nagyon szerettem volna venni, beálltam 210-re, hiába, majd 212-re, de ott se kaptam. Érdekelt még a az OTT1, de ott meg 44-re, majd 45-re álltam, de lemaradtam róla, lehet, hogy nem is baj.
Na, elemezzetek!
manipulálják kicsiben nagyban ,a könyvet ,ez a tözsde mindig ez vol mindig az lesz ,sokszor van piacbefolyásolás de senkit nem érdekel,nagy ritkán büntetnek.
Lehet, hogy túl óvatos vagyok, vagy bizalmatlan, de úgy gondoltam, hogy csak októbertől kérem a plusz szolgáltatást a valós idejű adatokra, meg a könyvre, mert valamiért úgy gondoltam, hogy leszámlázzák nekem az egész havi díjat szeptemberre erre a pár napra. Nem jól gondoltam?
Tegnap nem is mondtam, hogy telefonáltam az Estre ügyfélszolgálatra. Számlanyitás előtt, ahogy javasoltátok, regisztráltam online a netBrókerre, így ugye 0,45 helyett 0,3 % a jutalék a díjjegyzékük szerint. De ahogy néztem, nekem 0,45-öt számoltak minden vételemnél. Így aztán felhívtam őket, és reklamáltam. Nem is volt probléma, készségesen átállították, csak azt nem értem, hogy ezt miért kellett külön kérni, mikor a számlanyitásnál szóltam, hogy regisztráltam. Na, mindegy, csak ez is egy olyan dolog, hogy igaz, hogy írták, hogy érdeklődjek a kedvezményről az ügyfélszolgálatnál, de, gondoltam, értem miről van szó. Korrektebb lett volna, ha azt írják, hogy a kedvezményt külön kérni kell. Nem tudom, azzal számolnak, hogy a többség hülye? Vagy én vagyok az?
Ma egész nap tudtam figyelni, szerintem elég változatos nap volt. Mondjuk nem értem, hogy a végén miért tesznek be teljesen irreális vételi meg eladási árakat, bár én még csak a portfólión látok egy-egy sort a könyvből, azt is késleltetve. Ezt így szokás? Esetleg a záró árfolyam machinálására van? Van ennek jelentősége?
Törölt felhasználó2017. 09. 29. 09:30
Előzmény:
törölt hozzászólás
látja otp,mol,sajna est is,bejött nekem,rést 16-17 lehet betölti,aztán az is csak visszamászik 20-25 közé
Kisbüfik topikja