ja, de azért 6-7 év után kezd fogyni az ember türelme... viszont ez megmagyarázza az érdektelenséget az elmúlt időszakban még az kell hogy a likvidből is kiessünk...
Kétlem h ő tehet erről! Jobb lett volna ha bekerülünk?!? Miért? Ne igy erősödjön a cég. Ne ezek legyenek már az elsődleges dolgok a jövőre nézve. Bár hozzá tenném h aggódok én is és remélem aikerül kalap alá húzni az Estet!
A Vezérigazgató az Est Media vonatkozásában – a BUX esetében a Magyar Indexek Kézikönyvének 3.10
d) és e), a BUMIX esetében a 3.10 d) pontjaiban foglaltra, a 3.10 d) pont esetében a 3.5 pont a)
bekezdésére tekintettel – úgy döntött, hogy a kibocsátó részvényei egyelőre nem kerülnek az
indexkosarakba 3.10 Egyedi mérlegelés (diszkréció) alkalmazása a felülvizsgálat során
Az Index Bizottságnak a Vezérigazgatónak történő javaslattételkor, valamint a Vezérigazgatónak döntései
meghozatalakor az indexkosár-felülvizsgálat vonatkozásában mérlegelési jogköre van az alábbiakban:
a) 3.2 d) pont – nem magyarországi székhellyel rendelkező kibocsátók részvénysorozatainak
felülvizsgálatba kerülése
b) 3.3.1.4, 3.3.1.5, valamint a 3.3.2.1, 3.3.2.2 BUX és BUMIX-ra vonatkozó forgalmi kritériumoknál
különösen indokolt esetben a forgalom időarányosítva (a féléves időszakra extrapolálva) is
figyelembe vehető
c) 3.4 pont – globális rangsor alkalmazásának módja d) 3.5 pont – minőségi szempontok e) 3.8.3 – kis súlyú részvénysorozattá minősítés
3.5 Részvénysorozatokra vonatkozó minőségi szempontok
Az indexbe bekerülő részvénysorozatok meghatározásakor az indexek stabilitását, minőségét, valamint
befektetővédelmi és reputációs szempontokat is szükséges figyelembe venni. Ilyen szempontok lehetnek
adott részvénysorozat, illetve kibocsátója vonatkozásában többek között az alábbiak a) a részvénytársaság ellen valamely szabálysértés miatt a BÉT vagy az MNB felügyeleti tevékenysége
keretében szankciókat léptetett életbe a közelmúltban,
Ez van sajnos. Kiváncsi lettem volna h mi volt az ok amiért kimaradtunk?!? Bár ennek nem lesz böjtje szerintem. Max egy kicsit meghúzta volna egy két napra, de akkor sem limittel. Pár forintot ment volna. Aminek én személy szerint nem örültem volna. Kitartás mindenkinek!
Est média szekta
https://youtu.be/0iOqsNfkN_A