Az eszetekbe sem jut, hogy jól megjárta, aki ma el tudta adni a jegyzett papírját, mert holnap sokkal magasabb lesz az ár? :-)
Ne rettegjetek már ennyire a holnapi naptól! Nekem elég komoly pakkom van, de eszembe sem jutott eladni, hogy holnap olcsóbban visszavegyem. Lehet, hogy hiba volt, de nem bízom eléggé a holnapi esésben, hogy megkockáztassam. Sokkal nagyobb baj lehet belőle, ha mégsem esik, és drágábban kell visszavenni. És ezzel vagyunk még így jó néhányan, hiszen minden piacon lévő részvénynek van egy gazdája. Ma ez volt az egyensúlyi ár.
Akit ennyire megvisel ez az ügy, miért foglalkozik kispapírokkal? Tessék akkor unalmas MOL részvényt venni! Ja, hogy az nem valószínű, hogy többszörözi az árát néhány év alatt? Ott nem lehet egy szerencsés napon 10 százalékot keresni? Itt teljesen reálisak ezek a lehetőségek, ennek fejében viszont el kell viselni, hogy kissé zűrösen mennek a dolgok. Egy ilyen részvény arról szól, hogy a bennfentesek a spekik kárára nagyot kaszáljanak. Csak az kereshet rajta, aki ezt belátja, átlátja, és nem hisztizik, hanem próbálja követni a mozdulataikat.
Nem ér ez az egész annyit, hogy bárkinek egy rossz éjszakája legyen miatta. Ha valaki nem bírja a feszültséget, tegye be eladni 30-ra, 40-re, vagy ahová gondolja, és ne nézze többet. Előbb-utóbb elviszik. És máskor ne vegyen kispapírt.
nem jegyeztem, de ha ez így volt, ha vkinek már napközben meg volt az elég felháborító.
vhogy ki kéne derítettni, hogy ki adott el nagyobb mennyiséget, mely brókercégnél, és mikori bekerülésű papírt értékesített. Gyanúsan dél körül volt az első nagyobb eladás. PSZÁF vajon vizsgálódhat ilyen esetben? Szerintem ha kiderülne ki adott ma nagyobb pakkot a sokat segíthetne az igazság kiderítésében, hogy volt-e ma már jegyzett részvény vagy sem... Nincs senkinek kapcsolata PSZÁf-hoz, vagy egyéb illetékes szervhez?
Ja még utoljára a témával kapcsolatban, hogy sajna nem háztartásbeli vagyok,hanem egy fontos tárgyalásom volt,ezért nem topikolhattam,utána haza jöttem és voltam oly...,hogy ezzel múlattam az időm a családom helyett.
Hát ennyi.
OFF
Mummy, én nem is tőled kérdeztem, csak felmerülnek itt bennem kérdések
és a mai borítás valszeg bennfentes eladás lehetett, mert miért nem adogatta 27-en pl idáig, alig volt forgalma a hetek óta, mindenki kivárt
én csak rakosgatom itt össze a mozaikot, lehet az egész téves, és bocsánat ha nincs igazam, de a látszat egyelőre nagyon ez
Utána néztem itt a totyikban, egyedül xxl1 jelezte 13:31-kor, hogy a meg vannak a papírjai (már akkor kétségbe vontam állítását, nagyon nem is igyekezett akkor ezt cáfolni)! Utánna baker jelezte 17:21-kor ez lehetett a valóságos mert ettől az időpontól jelezték többen, megjelent a számlájukon! Kit mi vezérel itt, na ezt ne tőllem kérdezd! Ehhez én túl naív vagyok! ;o)
nem felháborodik, vagy nem azt mondja nyugi gyerekek (mert eddig egyfolytában ezt tette) majd holnap reggel utánaérdeklődöm a dolgoknak, tisztázom a vezetőséggel hogyan történhetett ilyen,
nem: egy ilyen igazán komoly dolgot csak úgy elviccel a kacsalábbal
Az mondom normális, ha a zárás után ill nyitás előtt kerül rá, de a köv kereskedést mindenki a papírral kezdi.
Igazán a normális a mai kereskedés papírokkal való megkezdése lett volna! (de ez már túllihegett)
Ha jól emlékszem nem is olyan régen olyan összefogó volt a fórumos társaság, hogy pld. a novotraidben mindenki bejelentette egy közös email címre,hogy mennyi részvénye van és a közgyűlésen egy ségeswen akartak fellépni!
Mi az akadálya, hogy ne tudhassuk meg ezt az egyszerű kérdést???????????
Vagy ez már túlmegy a közösségi érdeken????
Rapi, nem hiszem, hogy nem érted.
Ha vkinek volt 600k-ja (volt ma ilyen eladás du.) akkor az ma eladhatta 25-ön míg Kata csak 23-on adhatná el holnap adott esetben; amit ma nem adhatott el, holnap már a szerencsén múlik. Aki pedig ma eladta a 600k-t és holnap 23-on már nyugodtan visszaveheti, mert már 1.2 milliót kaszált, mert a nyuszi neki ezt hozta, másnak meg nem adott ilyen ajándékot. (persze, hogy Kata, vagy én nem akarjuk eladni, de ezt ne pénzfeldobással döntdsék el!!!)
Háát emberek így kerülhet ..
Ugyanis az új részvényekkel ma indult meg a kereskedés.. Az hogy a brokercég back-office -a mely időpontban kinek írja jóvá a részvényeket , az már az ő dolga...
Welcome to Hungary ....
Erősödő Phylaxia