Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Tegnap pont hasonló összeggel én is elgondolkoztam, hogy 9720-nál, ha tartom addig vajon mi lesz, ha még azt is áttöri. Szerencsére lefordult és nem kellett döntenem, majd nagyot zuhant. Bár túl korán zártam be, semmit nem hozott, de nem is vitt.
szóval,lezártam 120000 Ft veszteséggel és nyitottam egy longot na ez ki is csapta a számlát.
tanulság: ha az ember kitalálja,hogy minek merre kellene mozognia akkor ne legyen akkora balf@sz,hogy szembe megy a saját elképzelésével,ennyi.(hacsak nem jön valami olyan hír ami átírja az elképzelést.)
Putyin nagyon jó stratéga. Sztem is eléri, amit akar. Kérdés az, hogy mi a célja. Jelenleg mindenki csak találgat.(lehet h csak shortot nyitottak és megtámogatták:)
ebből is tanul az ember,az eredeti elképzelésem az volt(ill. még most is),hogy visszaráncigálásokkal szépen mennek a tőzsdék lefelé erre tegnap délkörül ránéztem,na gondoltam mi a kő ezek tán nem menni akarnak még felfelé,ezért lezártam a 120000
Ez így van! Jó kiszálló nélkül nincs jó nyereség.
Telekommal így jártam. Tavaly nem keveset vettem 28x-en . Sajnos a 60%-a még megvan pedig már azóta volt 350 –is.
Nem főállásban csinálom, így nagyon sokszor lemaradok a jó lehetőségekről.
Ma még megy a realizálás, de a jövő héten már vészesen közeleg az hó vége. Ha nem lesz nagy b@zdmeg az ukránoknál akkor szinte biztos az SP-ben az új csúcs. Nagyon közel van.
lulo mindig jól nyomja,daxliban 9600-nél pici rést hagyott(nálam)m15-ön,ráadásul német cégek elég sok osztit fizetnek,ami még felfelé hajthatja az indexet.
Ismét (index) pozi nélkül vagyok!
Tegnap délután (sem) voltam gépközelben és az Ukrán balhé szépen aktiválta a DAXTL49-ben lévő profitvédő megbízásomat.
Én így látom:
Csak a gyorsjelentési szezon utáni első esésben akartam ismét shortot nyitni, mivel a vállalati jelentések folyamatosan adják az „üzemanyagot” az emelkedéshez, amit sztem csak az Ukrán helyzet tud most semlegesíteni. Háborús félelem, viszont jól jött volna akkor, amikor egyébként is esésre számítok…
Sztem ha nem jön újabb háborús hír, akkor még nem most indul a tartósabb esés. Rizikó nagy, mert ha megindulnának az Oroszok hirtelen lenne nagy zuhé, ami pl long certi esetében lehet hogy kivédhetetlen lenne a kereskedési idő szűkössége miatt.
Viszont ha délután tétet kellene raknom a hétvégi „kaszinóra” akkor a jelenlegi információk alapján az short lenne, mert abban kisebb a kockázat.
Visszaolvasva a tegnapi hozzászólásokat lulo nagyon jól nyomta tegnap.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?