Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
us-30 1 %-os gappel nyitott, csorog. +0,2% nasdaq +100-ban nyitott tegnaphoz képest ment még 100-at +1% S&P +0,41% dax +0,5% (bár a DAX nem esett semmit napok óta) most kezd elbizonytalanodni.
Bonti írta,hogy mostanában azt csinálja amit én is.. Csak bepróbálkozik pár percre,órára,és zár..Persze stop nélkül így is be lehet ragadni,de nem mindegy,hogy longba,vagy shortba.. Nasit pl mostanában bármelyik napon lehetett shortolni,csak ki kell várni a megfelelő pillanatot.. Daxnál más a helyzet,mert az inkább felfelé erőlködött..
Egyre jobban hiperbolás (ami gyanús) mozgóátlag: 4h ma100/200 19260/19360 napos ma100 19100 napos ma50 19650 HM HETES bolinger közép 19140, 19147-ig engedték le. Legyél óvatos!
Én veled értek egyet. Hogy a short beszállót kell keresni. Bontinak ezért is írtam,h "dax long" Isten óvjon tőle, persze nyert volna vele, de ki tudja meddig nyer vele? 1 napig, fél napig? Ismerjük, nem stoppol. aztán fél nap múlva ránéz, és -2%, mert igen, egyetértek veled. Az ilyen 2 hét alatt rakétázunk 2000 DAX pontot, utána meg jön a "hirtelen halál", és Bonti longban lesz, mert elhiszi, hogy egy fekete lyuk szívja magához a DAX-ot, aztán a fekete lyuk 1x eltűnik, és izmos korrekció jön. Persze lehet, hogy nem lesz igazunk. De ránézve erre a +2000pontos emelkedésre, szinte nincs is benne zöld nap, de pont az a veszélye is. Próbálgatjuk a tetőt elcsípni, ahelyett, hogy lentebbről 17900-ról longoltunk volna, merthogy akkor nagyon jó USA adatok jöttek. Te is írtad akkor, hogy longba kellett volna állni adat után. És azóta már lenne "vígan" +800 pont, certiben 3000.
Jól belenyitottam ma shortot a longba..Már majdnem elhittem,hogy tökéletes vagyok..🤣 Igen olvastam,a tiédet is,és egyet is értettem vele.. Aztán Lizinek írtam is véleményt róla..
Ha olvastad az OTP topicot, azt írták, hogy az nvidia jót jelentett, tehát "logikátlan az esés".Még a vártnál is jobbat jelentett.... https://www.investing.com/indices/nq-100-futures-chart az nvidia jelentés előtti érték 19450, elérte (19150-ről) 19500 felett hamar ott lehet 19700-on, elcsapkodva a shortosok picsáját. Bonti: nem azt írom hogy long van, de ha már long, akkor VÉTEL, és STOP alá, ha megy tovább, stop 0-ba rántva, és mozi. Bontinak pl. bejött volna a dax long, rövidre.
https://kephost.net/p/MTM1NTMwNg.png így áll. 18856-60 környéke duplacsúcs. aljak még mindig emelkednek. szar gdp adat erősíti a recessziós félelmeket. bejelöltem a főbb 4h aljakat, kékkel, tehát legalább 18730 alá kellene esni, hogy valami történjen is. nasdaq egyelőre úrrakétázik. 19150> 19420.
délután dajcs és amcsi gdp adatok erősen piacmozgatóak lehetnek....dax ellenállások 830 majd ATH környéke (18900 körül a cfd-s ár) ...a körényékről profit realizálás indulhat ( jelenleg nem tudható ) meg ....ha az adatok hatására feltörné a 19000-t ...de ezt már írtam https://www.youtube.com/watch?v=k6604pV65KY
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?