Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
a válasz megjött....:) ma 09:21Előzmény: #264690 feketemelos#264691 "..majd megjátjuk , hogy short toborzó lecsorgás volt-e a nas részéről a további emelkedéshez vagy elindul egy normáslisabb korrekció a 200 naposhoz "
eddig ugyanazt csinálja a dax, mint a napokban. reggel ATH, utána csinálok egy csökkenő tetőt, délben újra ath check és ismét csinál egy magasabb aljat az előzőhöz képest. (m5 boliközép felett tartózkodik, kilövésre készen)
dax m15: https://kephost.net/p/MTEzOTA3OA.png tudom nem sokat érnek a chartok, de azért így "látványos", hol álltak meg, miről pattan, miről fordul le egy kicsit.
DAX 17000-et elérte, csinált egy 350pontos hátraarcot 1 nap alatt. 17000-ről 16650-en zárt. Ehhez az kell,h tecnhikailag is törje a trendvonalakat, de jelenleg nem töri, tehát (EMIATT) mindenki veszi még, amíg ez a trend megvan (akár 1h-akár 4h) bátorkodtam egy 4000-es TP-t rakni a DAX shortra (2400-on áll most) :D, stopot önmagában nem lehetett elhelyezni, így meg kellett adni egy eladási értéket is (vicc ez az OTP felület)
Jó volt a cikk. Ki tudja hol a bikapiac vége most? Pont arról ír,h "már ha mindenki longban van", akkor jön majd az öntés. és ki tudja mikor lesz öntés? és mire? valószínűleg a semmire, a jó adatokra is. tök váratlanul. raktam egy stopot a KO elé 30 ponttal. (Bár tudom,h simán felszúrhat akár odáig, de nem érdekel) én most ezt a döntést hoztam.
Hát én pont nem bonyolítom a dolgokat,aki tüzetesen elemez minden pillanatban grafikonokat külömböző időtávokban,és megpróbál minden apró jelből a saját elképzeléseit erősíteni,az nem én vagyok. Én csak bepróbálkoztam,hátha éppen befordul USA hatására.. És be is fogok,minél feljebb megy..Longot ilyen szinteken már nem vagyok hajlandó nyitni,akármennyit megy még..Viszont abban továbbra is hiszek,hogy ekkora emelkedés után,bármilyen kis szikra elég,más esetben akár semleges adat is,hogy okozzon egy profitkivétet.. Az meg nagyon heves,és gyors lefolyású lesz...
lassan jöhet a medve ...:) " Például vég nélküli korrekciómentes emelkedésbe kezd, egyre nagyobb hozamokat produkálva. Először mosolyogni fogsz a bajszod alatt, vered ám át a k. anyádat, de nem engem! Aztán telik múlik az idő, és egyre kényelmetlenebbül érzed magad. Várod a korrekciót. Egyre kisebb korrekciót vársz. Dühödten nézed az elmúlt időszak hozamait, ezekről mind lemaradtál. A gutaütés kerülget, amikor a pocakos taxisofőr szomszéd arról számol be, mekkorát kaszált az xyz befektetési alapon és mennek tájföldre nyaralni az egész pereputtyal. Aztán egy szép tavaszi napon nem bírod tovább, és betolod a lóvét. Először óvatosan egy kicsit, aztán rádöbbensz, mennyit “buktál” azon, hogy nem raktad be a többit is. Beteszed az egész addig kuporgatott pénzedet, és örülsz. Ámen, kezdődhet a medve piac. " már volt a 2015 írkálmány https://lustaport.wordpress.com/2015/05/01/medve-piaci-utmutato/
köszi nagyon jó gondolat ....:) dexter-atya péntek, 13:51Előzmény: #264384 ktamask#264388 felesleges kérdés ... nos a 100as kosárból a 7-8 extrémen túlhúzott rv. van , mi van (fax tudja) ha a maradék 92 ha a csak pár százalékot (5-15) emelkedni kezd....ki veszi ? a klikkelők "tréderek" zöme lehet valamihez lehet zseni , de ehhez zömmel nem ... 95 % 1-2 éven belül megy a levesbe ...talán ha tegnapra visszagondolsz a dax ATH körül valaki elakarta adni a shortjait és longot akart venni (sokan vannak ) .... aztán ott vannak a spekik sacc 60as pulzussal , aki ha látják , hogy lúzer szekció nagyon shortol vagy egyéb megfontolásból , mindegy milyen számot mutat a jobb oldal longolni fognak rövidet ( tán mintha a joe001 is nyitott volna longot uj ATH-n a daxnál ) ....az apácáról leesett a szoknya http://keptarhely.eu/view.php?file=20240223v03yk547x.jpeg $$$$ https://www.youtube.com/watch?v=t_GJNaz2rxY
Könnyen lehet "pozitív" fejlemény az adatokban, egy jó nagy ugrás, de borulás is. Értem,h adatokra ne álljunk be, de aki már vágtat fordítva ülve a lovon...annak már gyakorlatilag mindegy, akár ki is várhatja?
S&P és Nasdaq 100 is oldalazgat, de közben picit emelkedik. Így nem csoda,h a DAX is ezt teszi. Pár hete volt egy portfolios cikk, ahol pont ezt vizsgálták,h a kisebb részvények (a mágikus 7-10-esen kívüliek), alulértékeltek. tehát bőven van emelkedési potenciál az indexekben, ha a kisebb részvények is beindulnak. és valószínűleg pont/részben ez mozgatja a DAX-ot (autós részvények: Porsche, Merci stb.) lehet,h most a nagyon kiesik magukat, korrigálnak ,de közben a kicsik emelkednek, utána beindulnak ismét a nagyok, akkor pedig a végeláthatatlanságba emelik az indexeket.
pontosan , bár én a shortot sem tartom ördögtől valónak , de nevéhez méltóan rövidnek kell lennie napos long trendben és persze jóval neccesebb (kisebb az előny)...arra várni , hogy eltalálja valaki a trendfordulót és a bíg shortban duzzadtra keresi magát (közben folyamatosan hígítgatva stop nélkül vagy "kitolva" azt ) reménytelen lúzerség.... ja a királyi többest nem célszerű használni , mert megkopott memóriám szerint volt aki dax ATH-n nyitott longot erre is , meg ugye valamitől emelkedik az ár .... veszik ugye és nem a beragadtak tömegei , mert nekik már leves lett zömmel a kicsiknél a sentiment alapján " A sikeres traderek azokra az információkra koncentrálnak, amik elősegíti az eredményeiket ,mintsem azokra, amik megerősítik a félelmeiket. "Próbáljátok ilyen szemszögből nézni a grafikonokat. Ne elemezzetek túl sokat, és főként ne bonyolítsátok el az egyszerű dolgokat. A piac minden időpillanatban kiszámíthatatlan (Erre előbb utóbb rájön az ember, csupán évek kérdése). Senki nem tudja a következő gyertya színét, teljesen mindegy hogy milyen idősíkról beszélünk is (Éppen ezért én személyesen soha nem is törekszem tökéletesen kiszámítani a piacot , mert lehetetlen)."
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?