most már azt is leírom, short-ot 17500 megerősített elesése után viszonylag kis kockázattal nyithatunk, mert onnan már le kell mennie 16500-ig, míg felfelé a stop-ot mondjuk 17700-ra lehet tenni. Szóval ott jó a hozam/veszteség arány.
Egon a lefelében hisz, mert szerinte ezt erősíti egy Elliott is (link Nem tudom. Jó lenne. Ezesetben nem kell félni attól, hogy pár napig szöszmötöl, vagy emelkedik (még új csúcsot is üthet), mert időtávban ez egy kicsit hosszabb folyamat. Eszerint kb. 4 hét múlva lesz 16300 körül.
A trendvonalak behúzása viszonylag szubjektív. Nálam most így van a naposon:
alsó trendvonal: márciusi mélypont összekötve a június 13-aival.
felső trendvonal: február 13-ai doji összekötve a június 11-ei nagy forgalmú dojival. Ezt a vonalat még két gyertya érinti. Nem valami sok. Óráson kicsit több.
ne legyél csúnya!
Rossz kedved van? Nem jött öszze a bögyös szöszivel? :)
Kedves Hölgyem, ha olvassa eme sorokat, kérem vegye bóknak a szavimat! Mélységes tiszteletem!
szerintem irányban vagyunk, ne aggódj. Bár a long trend még nem tört meg, attól még elég messze vagyunk, de szerintem lemegyünk megnézni az emelkedő csatorna alsó trendvonalát. Akkor kell aggódnod, ha új csúcsot üt. Akkor az azt jelenti, hogy ez az esés, nem AZ az esés.
0912 határidő
buék:))
csak hogy értelmes legyen:)