Topiknyitó: lehoka 2007. 03. 07. 16:00

TIPPSAROK  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 03. 10. 08:15
Most mit csináljak ezzel a synergonnal? Néhány okos azt mondta, hogy napokon belül elérheti a 700-at, de azóta csak szenved. Meddig mehet még ez az oldalazó mozgás? Mit érdemes csinálmi szerintetek?
Törölt felhasználó 2005. 03. 10. 08:15
Előzmény: #29038  Törölt felhasználó
Mindenesetre kíváncsi lennék, hogy Márki=Tutiboy vagy sem? Nem hiszem. Egy jól bejáratott brand-et miért cserélt volna le a Márki?
Törölt felhasználó 2005. 03. 10. 08:13
Előzmény: #29037  bpmcwap
Ja, a Plast tényleg nem nagy durranás a jelenlegi állapotában. De ez számít-e?
bpmcwap
bpmcwap 2005. 03. 10. 07:52
Előzmény: #29036  Törölt felhasználó
valoban zolko,ahogy a 38000forintos richterre is,csak amig a richterrért köztudottan veszekednek igen nagy és komoly cégek és nem is véletlenul addig a plasztrol mit is tudunk?
Törölt felhasználó 2005. 03. 10. 07:47
Előzmény: #29035  bpmcwap
A viccelődés mellett azért jegyezzük meg: egy Pannonplast felvásárlásnak reális esélye van a közeljövőben.
bpmcwap
bpmcwap 2005. 03. 10. 07:27
Előzmény: #29025  Törölt felhasználó
Jo reggelt jo szurkolást jo occokat!:)
Tutiboy!J o sztori,tényleg... pici hibák vannak,na de nem lehet minden tokéletes...:) Azért biztos ami biztos ha 2000fölött forog majd beszállunk mi is... :)
Azért még azt megkérdem hogy ez a 38000forintos Richter előt vagy után lesz...?
Törölt felhasználó 2005. 03. 10. 07:25
Előzmény: #29033  Törölt felhasználó
Márki!
Neked erről az egészről mi a véleményed???
Törölt felhasználó 2005. 03. 10. 06:26
Előzmény: #29030  Törölt felhasználó
Igazatok van... Felületes voltam. Akkor lehet hogy emberünk még abban az időkben született :-))
Törölt felhasználó 2005. 03. 09. 23:57
Előzmény: #29031  Törölt felhasználó
Wedge, felesleges utánakérdezned, vannak benne hihető részek, de azokat eddig is tudtuk (vagyon eltüntetés és tsai, ezek szerepe stb), viszont több tárgyi tévedés hiteltelenné teszi az egészet.
Arról nem is beszélve, hogy Márki gondolom a jól bevált nickje alól írna, ha már...
Törölt felhasználó 2005. 03. 09. 23:52
Előzmény: #29029  Törölt felhasználó
"Ellenntmond viszont az a tény, hogy sokéves csúcson van a részvény, ezért ennyire nem lehet valaki beragadva.."
Kedves Lipak, megmondanád, hogy milyen csúcson?
2004.04.13 napi max 1950...
09.06-án 1550 is volt.
Na most, ma tökéletesen be lehetett ragadni 1500 felettről nem is kis tételekkel...
Na mindegy. Ha valakinek ilyen infoja lenne akkor nem osztána meg nyilvánosan.
Annál értékesebb egy info, minél kevésbé hírdetik...
Utánnaké rdezek a dolognak, de nem hinném, hogy akármilyen alapja is van a dolognak :(
Törölt felhasználó 2005. 03. 09. 23:46
Előzmény: #29029  Törölt felhasználó
a sok éves csúcs enyhe túlzás, tavaly tavasszal 1950-ig ment...
Óriási beragadt pozik 1400-1950-ig, csak abból a rallyból, már ha ki nem szórták már mostanra...
Törölt felhasználó 2005. 03. 09. 23:40
Előzmény: #29028  Törölt felhasználó
Én értékelem a jó szándékot, de nagyon sok fórumot olvasok, és mindenütt ugyanazt ugyanabban az időpontban. Nem mondom magamat nagyon "régi" embernek, de az "öregek" tapasztalata alapján úgy tűnik hogy ez egy SEGÉLYKIÁLTÁS. Ellenntmond viszont az a tény, hogy sokéves csúcson van a részvény, ezért ennyire nem lehet valaki beragadva... Hiányzik belőle a "szerintem" és hogy "nekem már van". Véleményem: úgy legyen! (nekem is van)
Törölt felhasználó 2005. 03. 09. 23:31
Előzmény: #29027  Törölt felhasználó
...
Törölt felhasználó 2005. 03. 09. 23:27
Előzmény: #29026  Törölt felhasználó
na még eccer, a külön topikosat kopiztam az előbb, és nem passzol ide teljesen :)
Nagyon gyenge kis Marques utánzat lett, formailag remek, tartalmilag azonban nagy bakikkal. Javasolt olvasmány: tőkepiaci törvény, hátha fel lehet belőle javítani.
Több értelme lett volna, ha a meccset nézed inkább...
Törölt felhasználó 2005. 03. 09. 23:26
Előzmény: #29025  Törölt felhasználó
Nagyon gyenge kis Marques utánzat lett, formailag remek, tartalmilag azonban nagy bakikkal. Javasolt olvasmány: tőkepiaci törvény, hátha fel lehet belőle javítani.
Hali, nem kell mindent elhinni, már mondtam 1szer.
Több értelme lett volna, ha a meccset nézed inkább...
Törölt felhasználó 2005. 03. 09. 21:46
PANNONPLAST KIVEZETÉS 3000FT-ON (100% biztos hozam 3 hónap alatt!)
I. A SZTORI: ÚJ TULAJDONOS - KÖTELEZŐ AJÁNLAT - KÖNYVÉRTÉK = 3000Ft/részvény
.
Hamarosan új tulajdonos kezébe kerülnek a Pannonplast részvények több mint 75%-a, így az új tulajdonosnak ajánlatot kell majd tennie, ami nem lehet kevesebb mint az egy részvényre jutó saját tőke, ami jelenleg 3000Ft felett van. A tranzakció már rég le van beszélve, csak húzzák az időt, hogy minél kevesebbe kerüljön az új tulajdonosnak a tranzakció, minél több részvényt tudjon a tőzsdén nyomott áron felvásárolni, és minél kevesebb részvényre kelljen a bejelentés után ajánlatot tennie minél kisebb könyvértéken.
.
.
II. A BENNFENTESEK KÉT CÉLJA:
.
1. RÉSZVÉNYEK FELSZÍVÁSA AZ ALACSONY PIACI ÁRON
.
Mivel a tranzakció bejelentése után a maradék részvényre ajánlatot kell majd tennie az új tulajdonosnak (ami nem lehet kevesebb, mint az egy részvényre jutó saját tőke, ami jelenleg még mindig 3000Ft felett van) ezért megpróbálják felszívni csendesen szép lassan a piacról az összes létező részvényt még jóval az ajánlati ár alatt.
.
2. SAJÁT TŐKE FELÉLÉSE (CÉL A LEHETŐ LEGNAGYOBB VESZTESÉG KIMUTATÁSA, HOGY AZ EGY RÉSZVÉNYRE JUTÓ SAJÁT TŐKE MINÉL KISEBB LEGYEN MAJD A KÖTELEZŐ AJÁNLAT ESETÉBEN)
.
Ez már egy jó ideje folyik, a tavalyi évben 1.8 milliárd forintos veszteséget sikerült kimutatni a cégnek, amely több mint 400Ft-tal csökkentette az egy részvényre jutó saját tőkét, az új tulajdonos érdekeinek megfelelően. A legutóbbi Pannonplast profitwarningnak is ez a kettős célja volt ez az "átszervezés során feltárt, korábbi időszakokra visszavezethető egyszeri költségek és ráfordítások miatt keletkezett megközelítőleg 600 millió forint veszteség". Ezzel az újabb alibi veszteséggel szintén két legyet ütöttek egy csapásra. Egyrészt ezzel a fiktív költséggel megint leredukálták a saját tőkét 600 millióval, másrészt aznap több mint 10%-kal estek a részvények nyitás után, majd az összes eladótól nyomott áron felvásárolták a papírokat a bennfentesek. Olyannyira, míg végül aznap pluszba került a részvény a profitwarning napján. Ez elég érdekes, és példa nélküli volt eddig a magyar tőzsdei részvények történetében. Bárki utána nézhet.
.
.
III. A BENNFENTES VÁSÁRLÁSOK
.
A bennfentesek (a jelenleg még hivatalos tulajdonosok és vezetők) folyamatosan veszik a részvényeket hivatalosan is és közvetve is a rendkívül alacsony piaci áron, hiszen ők tudják, hogy úgyis 100% lesz rajta a hasznuk.
.
.
IV. 100% BIZTOS PROFIT 3 HÓNAP ALATT
.
Bizalmas belső forrásból tudom, (akiknek már sok tuti tippet köszönhettem, és általam szépen profitálhattak belőle a fórum olvasói is), hogy az éves rendes közgyűlésre a tulajdonosi megfeleltéskor már az új tulajdonos kezében lesz a részvények több mint 75%-a, ami után ajánlatot tesz a maradék részvényekre a könyvérék alapján.
.
.
V. SZORÍT AZ IDŐ
.
Az új tulajdonost mostmár szorítja az idő, így minden áron megpróbálja majd összeszedni a piacról a maradék részvényeket, és megpróbál még minél több fiktív veszteséget belepasszírozni az éves auditált beszámolóba, hogy minél kisebb legyen a saját tőke. Belső információim szerint elképzelhető, hogy lesz egy 800 milliós újabb profit warning, hogy az utolsó körben még a szinte ingyen elévetett papírokat fel tudja majd szívni, és újabb 200Ft-tal csökkentse a könyvértéket.
.
.
VI. AJÁNLAT ÉS KIVEZETÉS 3000FT-ON
.
Várhatóa n 3000Ft körül lesz majd az ajánlat, illetve ha sikerül addig újabb fiktív veszteségeket kimutatni, akkor kb 2800Ft-ra tudják leredukálni a saját tőkét.
.
.
VII. MÁR CSAK 3 HÓNAPOT KELL VÁRNI ÉS KASZÁLHATJUK A 100% PROFITOT!
.
.
VIII. SENKI NE ADJA ODA A RÉSZVÉNYÉT 2800FT ALATT, MERT AKKOR AZ ABLAKON DOBJA KI A PÉNZT!
.
.
Emlékezze tek erre a napra, amikor mindenkinek szóltam. Tutiboy mindig megmondja a frankót, ahogy eddigis. Sőt, ez sokkal nagyobb dobás lesz, mint az ELMŰ vagy a MOL. Nem azért írom, hogy fényezzem magam, de a bejelentés napján még hálásak lesztek nekem, hogy szóltam, mert ezzel 100%-ot lehet keresni 3 hónap alatt. Hadd keressen más is ezen a tuti tippen, és ne engedjük, hogy a tulajdonosok kisemmizzenek minket, hanem fizessék meg szépen nekünk a részvények valódi árát!
Törölt felhasználó 2005. 03. 09. 17:54
Előzmény: #28935  Törölt felhasználó
szia hupeti
én is utánanéztem valami hasonló spekinek amit említettél. a helyzet az hogy a sokat emlegetett sávszélközeli árfolyamon prompt veheted meg az eurót amit utána esetleg eurobondban fialtathatsz amíg meg nem történik az általad várt forintgyengülés. ez nem annyira szimpatikus számomra, viszont nyithatsz határidös pozit is, ami kisértetiesen hasonlít a részvénypiaci határidöhöz, tehát itt is elég finom tökeáttételed lehet és viszonylag (pozícióhoz képest) kicsi a tranzi díj.
ezzel azonban az a probléma hogy a határidös árak a kamatok által befolyásoltak. F=S*(1+rhazai)/(1+rk ülfi) mivel a hazai kamat még mindíg elég magas, egy éves határidön kb 6,25%kal (8,25-2) gyengébb árfolyamon nyithatsz. ez kb 258as árfolyamot jelent. ez már kevésbé vonzó viszont elengedhetetlenül bekövetkezik a gyengülés azért érdemesebb talán a partvonalon várni a kamatvágásokat ami erösíti a határidös árfolyamot, addig amíg nem látod a beomlás jeleit...
Törölt felhasználó 2005. 03. 09. 16:43
Előzmény: #29022  bpmcwap
Bp . te csak ne izelj a matavtol. HA nem is tomi meg a mikulas zsakot penzzel, de mint eco-nak, biztosabb a holnapja.
bpmcwap
bpmcwap 2005. 03. 09. 16:40
Előzmény: #29019  zborde
há né má lassan követeni gogjátok....:)
RABA 770
JP!
Vettem....de szvsz megy ez még lejjebb is aztán meg is forul.... és holnap megjárja a poklot meg a mennyet is remélem...:)
Törölt felhasználó 2005. 03. 09. 16:38
Előzmény: #29020  Törölt felhasználó
b13b13. Azert majd uzenj,hogy mi van veled.
Hello

Topik gazda

lehoka
4 3 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek