Lelkes ajánlásokat olvasni különböző Fórumokon - ezt rendkívül negatívan értékelem. Jó bornak nem kell cégér, ha valaki biztos az igazában, nem kell azt mindenhol hatalmas hírveréssel ajánlgatni, olyan fórumokon, amelyet jellemzően kisbefektetők olvasnak. Vagyis az ajánló nem azt gondolja, hogy nagybefektetők fogják megvásárolni a részvényt, hanem kisbefektetőkre próbálja rásózni az alacsonyabban megvett papírjait. Ráadásul az ajánlás csupa nagybetűvel írva került közlésre - az ajánló próbálta teleordítani a világot azzal, hogy "VEGYETEK!" Ennek értelmezése egyértelmű: "vegyetek, mert én már megvettem, és szeretném nektek eladni!" Meg velem különben se ordítozzon senki, nem kultúremberekhez való. Szóval szumma szummárum: legyünk nagyon óvatosak az ilyen ajánlásokkal szemben. Ettől persze még lehet akár jó is a részvény. Csak egy apró példa, hogy ez az ordítozás mennyire célzottan manipulatív: "A legújabb ! információk szerint nincs reális esély arra, hogy rövidtávon a munkavállalók ráborítják a piacra a levívott opcióikat, januárban a 10.000 darabot sem érte el a lehívott opciók száma." Ezt a hírt pontosan fordítva kell értelmezni, mint ahogyan itt áll: a bennfenntesek nem bíznak az árfolyamemelkedésben , ha nem hívják le az opciókat ! (elnézést ezért a kitekintőért, de talán nem tanulság nélküli)
Törölt felhasználó2005. 02. 04. 10:17
Sziasztok! Láttok esélyt, egy hosszú, 25ks Rába csíkra?
Ha így néz ki akkor volna értelme még longolni tovább, de azért ennyire nem bízom benne... (legalábbis napon belül) :/ OTP szerintetek tud ma 6100-at ostromolni? Még a 6000-rel is küzd...
A Graphi ma is képes még egy 5-7%-os UP-ra, ajánlatom továbbra is (én is ezt tettem reggel): STRONGBUY! Phylaxia egy része nyitóban 80-on ki, többivel várakozás.
TIPPSAROK