Ne szomorkodj Wedge, tegnap azért jó napod volt... :) Én is abba a csapdába estem ma, mint amiről Te is írtál már: már tegnap is úgy gondoltam, hogy ma reggel Ricsi long. Ma reggel benéztem a chartcenterre, ami csak megerősített,nem fog ez lenézni 24650 alá. Erre persze reggel beijedtem 750-nél, hogy "áá, talán mégse viszi át a 25000-t ma, akkor meg minek". Hát nesze. Követni kell a megfontolt, előző napi gondolatokat...
No azért 159 - 180 között akad, habár nem sok. Annak mi értelme van, hogy valaki beáll 2 forintra? Tegyük fel hogy kap, utána mit csinál vele? A felszámolás során a részvényesek követeléseit elégítik ki utoljára.
Itt egy másik tuti befutó. Az árfolyamára nem volt nagy hatással a felszámolási bejelentés. Mi marad a BÉT-en? A BÉT-ről több céget vásárolnak fel, vagy megy tönkre, mint amennyit újonnan bevezetnek.
Törölt felhasználó2005. 02. 02. 13:20
na ez nem az én napom :( Elment a ricsi vonat is az orrom előtt, pedig úgy küzdöttem ott 25k magasságában, hogy kapjak... A reggeli BC-ről ne is beszéljünk...
Egy lehetséges (megvalósított) megoldás: Egy külföldi bankban számlát nyitok, internet hozzáférés magától értetődő, így magyar brókercég nem kell. Igaz én devizabelföldiként tettem ezt, mivel kint dolgoztam. Természetesen devizakülföldiként is lehetséges, csak egy kicsit drágább.
Az USA és Anglia nem szerepel a PSZÁF-fal megegyezett országok listájában, tehát azt kell megtudnod, hogy a fenti országokban kell-e adózni az árfolyamnyereség után. a cikk: http://www.por tfolio.hu/cikkek.tdp ?k=2&i=50458
Pont ma volt erről egy cikk. Az minden kérdésedet megválaszolja...
Törölt felhasználó2005. 02. 02. 13:05
Sziasztok! Tözsdézik valaki közületek külföldi részvényekkel? Milye n brokercéget ajánlotok online kereskedésre? Az USA,XETRA,Angol részvények után kell-e árfolyamnyereségadot fizetni magyar állampolgároknak? üd v.
TIPPSAROK