5460 egy újabb 100-as fibo, ma már kettőt átvitt lefelé, én nem tudom 5450 alá elképzelni a mai árfolyamot, beálltam fölé, ha esne, vége mára de hopp! :O))
Én is örülnék egy OTP up-nak, bár nem ülök benne, de remélem, a MOL-t is kimozdítaná ebből a tetszhalálból... MOL long vagyok 520-ról, de még az 550-et se bírja átütni... Nagyon érezni a várakozást...
respect greenspam, frankfurti alapkezelő, nem hangzik rosszul… a magyar állampapírban most sztori van. ezt mutatja az eurhuf árfolyam alakulása minden kamatváltoztatás ellenére. ezért 1-1,5 éves időhorizonton szerintem biztos hogy nagyon jó üzlet lesz az államkötvény, és bár nem vagyok szakértője, de szerintem ez idő alatt még lejjebb is eshetnek a kamatok mint a te általad írd 8-9% (persze itt már bejönnek azok a vélekedések hogy mennyire sikerül javítani a makromutatókat addigra. ha sztorit később alátámasztja egy fund. javulás az elég gyors hozamesést okozhat ha nem, akkor lesz 8-9%). a mai 50 bp-os kamatcsökkentés pedig sztem azért lesz 50 mert megjelentek a kötvényrally-ra spekulálók. a folyamatos hozamcsökkenés (durva vágás beárazás) melletti rekorderősségű árfolyam azt mutatta hogy azért elég komoly pénzek jönnek be erre számítva. ez pedig kényszerpályára állíthatja a jegybankot, hiszen ha nem csökkent a felfokozott várakozásoknak megfelelően a spekik kiveszik a pénzt, ami hozamemelkedéssel és huf gyengüléssel jár. ez játszódott le kicsiben, járai ugyanis nem akarta megvárni, hogy nagyon elszabaduljanak az indulatok magyar állampapírpiaci rallyt illetően ezért megelőző csapásként hogy hűtse a várakozásokat verbálisan interveniált. emiatt nem lehet nagyobb vágás ma 50bp-nál. ezzel együtt a decemberi kamatmehatározó ülésen újabb kamatcsökkentésre számítok, még egy 50 bp-ra, ami egy nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb de a jelentős mennyiségű forró tőke számára is elfogadható kamatpályát vázol előre. járai most jót reagált szerintem, ha nincsnek felfokozott várakozások sokkal kevésbé volatilis hozam- és árfolyamváltozások várhatók. persze én személy szerint benne lennék egy 100 bp-os vágásban de ez nem realitás. kérdés: a rövidoldalon játszó carry traderek helyett egyre inkább erősödik az inkább hosszabb lejáratokra belépő kötvénypiaci rally-ra spekulálók aktivitása. szerinted mekkora az átfedés a két csoport között? említetted az újrabef. kockázatot. hát igen létezik. bár szerintem akinek nem kötelező kötvénypozíciót nyitnia annak nem olyan fájó ez a kockázatvállalás. én konkrétan állampapír letéttel határidőzöm így sokkal nagyobb kockázatokat futok más piacon mint az újrabef. koc. ezért nem nagyon foglalkozom vele. az alapok portfoliójának publicitásával kapcsolatban meg csak örvendeni tudok hogy már mások is kitalálták. akkor előbb-utóbb hozzánk is begyűrűzik. persze nem hiszem hogy túl nagy nyomás nehezedne az alapkezelőkre a nyugdíjas befektetők, vagy az egekig emelt kamatok mellett állampapírból kiszálló tömegek részéről.
Szia Matteo! Már megijedtem amikor megláttam a nevedet, hogy megkapom a magamét, azért mert megint nem tudtam ülni a seggemen... de ezek szerint te is vársz benne egy emelkedést...
Szerintem az OTP nem fordul ma már. Mindegy mi lesz a kamatdöntés, meg tudják majd magyarázni miért esett. Szerintem annyi történt, hogy meghúzták a múlt héten, és ma már a tényadat előtt is adják. Borzasztóan rossz jel. A BUX longom ezen fog elvérezni. Képtelen vagyok értelmesen cselekedni. Pedig csak fel kellett volna emelni a függönyt a azsmem elől.
TIPPSAROK