Topikgazda: radrob 2003. 02. 28. 08:18

Civin János: 134 millió forint jár az ex-részvényeseknek, forráskeresés folyamatban  

Ugrás a cikkhez
134 millió forintot kell fizetni a Humet Rt-nek a társaság azon ex-részvényeseinek, akik a részvénycserekor nem kívántak élni a lehetőséggel, hanem inkább a régi részvényre számított 36 forintos ellenértéket választották – mondta Civin János, a társaság első számú vezetője a Porfolio.hu-nak.

Civin János osztotta azt a tényt, hogy a decemberi végi adatok szerinti 42 milliós pénzeszközállományt nem jelent fedezet a csere lehetőségével élni nem kívánó befektetők igényeinek kielégítésére.

Civin szerint jelenleg azon munkálkodnak, hogy a határidőre (amelyig elméletileg kevesebb, mint két hónap van hátra) előteremtsék a hiányzó összeget. A hiány pótlására vonatkozó konkrét tervekről az elnök-vezérigazgató nem tudott beszámolni, bár megjegyezte, hogy a társaság számos lehetőség (kötvénykibocsátás, részvénykibocsátás, hitelfelvétel) közül választhat.

A részvénykibocsátás kapcsán Civin János egyetértett azzal a felvetéssel, hogy tőkeemelésre csak a jelenlegi árszintnél lényegesen magasabban (névérték 150 Ft) kerülhet sor a törvényi előírások értelmében.

Civin János elmondása szerint a társaság angolul tudó fele éppen most készül az USA-ba egy gyógyszerészeti kiállításra, ahol cég standdal lesz jelen, miközben bízik benne, hogy április 15-én a bíróság elmarasztalja az APEH-ot a Humet jó hírnevének megsértése ügyében.

Mint ismeretes azok a tulajdonosok, akik régi, érvénytelenné nyilvánított részvényeiket bármely okból nem cserélték ki: 2007. október 01-ig bezárólag pénzbeli követelést érvényesíthetnek a Humet Rt-vel szemben a csere átlagár (36 Ft/db részvény) alapján. A társaság azt vállalta, hogy a bejelentés beérkezésétől számított 6 hónapon belül tesz eleget fizetési kötelezettségének, s a részvényesek egy része láthatóan megelégedett az új névérték szerinti 360 Ft-tal, s az ezzel fél év alatt elérhető 100%-os hozammal. A legfontosabb kérdés az az, hogy a cserével nem élő részvényesek milyen gyorsan reagáltak a szeptember végétől induló lehetőségre, s hány százalékuk nyújtotta be igényét azonnal, reménykedve a minél hamarabbi pénzhez jutásban.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Bogi27
Bogi27 2012. 02. 05. 12:26
Ez mekkora egy cég!!!!
Törölt felhasználó 2003. 03. 27. 21:38
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
azaz sem A-, sem B+, hanem sima Bé.
Törölt felhasználó 2003. 03. 27. 21:37
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
Tehát május 1-től a kérdés megoldva, nyitva az út a 20%-os ide-oda pakolgatások előtt.:))
Törölt felhasználó 2003. 03. 20. 10:30
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
Megköthető 15 kereskedési nap múlva :)
Törölt felhasználó 2003. 03. 20. 10:25
Már megint 12 Ft a legjobb ajánlat!!!
Törölt felhasználó 2003. 03. 12. 10:48
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
Hozzátenném: pláne melyik "A" részvényt? (pl. Novotrade-et még napi 200 Ft-tal is lehet 20%-kal ide-oda pakolni) :)
A Humetnek külön létre kellene hozni legalább egy A-mínusz kategóriát :))
De kifejezőbb lenne a B+...
Törölt felhasználó 2003. 03. 12. 10:29
Nem semmi. Melyik reszvenyt lehet meg napi 200000 Ft-os befektetessel naponta 15%-kal felhuzni? :) Ez a humet egy csoda. :)))
Törölt felhasználó 2003. 03. 07. 14:07
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
Felszámolásról konkrétan ugyan még nem hallottam, de szerintem bármelyik pillanatban megindulhat az eljárás. A cégnek befellegzett.
matgab 2003. 03. 07. 13:33
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
Szerintem csak az igazak álmát aludtad:)) Bár én sem hallottam semmit!
Törölt felhasználó 2003. 03. 07. 11:22
Üdv mindenkinek!
Tegnap éjjel mintha azt hallottam volna az egyik kereskedelmi TV-ben, hogy felszámolási eljárást indítanak a Humet ellen. Ma viszont sehol nem látok ilyen hírt.
Tud vki valamit?
Törölt felhasználó 2003. 03. 06. 13:03
Előzmény: #4  dodo
hol van a felügyelet?????
már megint sehol...
dodo 2003. 03. 05. 08:14
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Szerintem jól látod,
de a bukásnak jóval nagyobb az esélye.
Nem tudom, hogy a Mester honnan szerez 134 milliót.
Az óra ketyeg, részvényt nem bocsáthat kia jelenlegi árszinten, de ha valami hajmeresztő megoldás még létezik, azt Civin ki fogja találni.
Törölt felhasználó 2003. 03. 05. 08:07
Előzmény: #2  radrob
Én 18 Ft-ért vettem, ehhez képest tényleg 100% a hozam, persze kérdés, hogy mi lesz a vége az egésznek.
Egyébként szerintem aki most vesz Humet-et ezen a 100 Ft körüli árszinten, az vagy óriásit fog kaszálni (ha a cég kilábal a mostani helyzetéből), vagy óriásit fog bukni (ha a cég csődbe megy). Persze lehet, hogy nem jól látom. Vélemény?
radrob 2003. 03. 04. 11:18
Előzmény: #1  portfolio
Azért annak nem túlzottan örülök, hogy a cikk úgy állítja be a dolgot, hogy azok, akik a 36 forintos árat elfogadták FÉL ÉVES Fizetési határidőre azok olyan nagyon jól jártak, idézem:
"a részvényesek egy része láthatóan megelégedett az új névérték szerinti 360 Ft-tal, s az ezzel fél év alatt elérhető 100%-os hozammal."
Ebben nem igazán értek egyet, inkább úgy fogalmaznék, ha nem kivántak többet veszteni, akkor a két rossz közül a rövidebb idő alatt kevésbé rosszabbnak tűnőt választották.
Magam sem repesek az örömtől, hogy 2 rossz megoldás közül választásra kényszerítettek.

Topik gazda

radrob
3 3 2

aktív fórumozók

friss hírek További hírek