134 millió forintot kell fizetni a Humet Rt-nek a társaság azon ex-részvényeseinek, akik a részvénycserekor nem kívántak élni a lehetőséggel, hanem inkább a régi részvényre számított 36 forintos ellenértéket választották – mondta Civin János, a társaság első számú vezetője a Porfolio.hu-nak.
Civin János osztotta azt a tényt, hogy a decemberi végi adatok szerinti 42 milliós pénzeszközállományt nem jelent fedezet a csere lehetőségével élni nem kívánó befektetők igényeinek kielégítésére.
Civin szerint jelenleg azon munkálkodnak, hogy a határidőre (amelyig elméletileg kevesebb, mint két hónap van hátra) előteremtsék a hiányzó összeget. A hiány pótlására vonatkozó konkrét tervekről az elnök-vezérigazgató nem tudott beszámolni, bár megjegyezte, hogy a társaság számos lehetőség (kötvénykibocsátás, részvénykibocsátás, hitelfelvétel) közül választhat.
A részvénykibocsátás kapcsán Civin János egyetértett azzal a felvetéssel, hogy tőkeemelésre csak a jelenlegi árszintnél lényegesen magasabban (névérték 150 Ft) kerülhet sor a törvényi előírások értelmében.
Civin János elmondása szerint a társaság angolul tudó fele éppen most készül az USA-ba egy gyógyszerészeti kiállításra, ahol cég standdal lesz jelen, miközben bízik benne, hogy április 15-én a bíróság elmarasztalja az APEH-ot a Humet jó hírnevének megsértése ügyében.
Mint ismeretes azok a tulajdonosok, akik régi, érvénytelenné nyilvánított részvényeiket bármely okból nem cserélték ki: 2007. október 01-ig bezárólag pénzbeli követelést érvényesíthetnek a Humet Rt-vel szemben a csere átlagár (36 Ft/db részvény) alapján. A társaság azt vállalta, hogy a bejelentés beérkezésétől számított 6 hónapon belül tesz eleget fizetési kötelezettségének, s a részvényesek egy része láthatóan megelégedett az új névérték szerinti 360 Ft-tal, s az ezzel fél év alatt elérhető 100%-os hozammal. A legfontosabb kérdés az az, hogy a cserével nem élő részvényesek milyen gyorsan reagáltak a szeptember végétől induló lehetőségre, s hány százalékuk nyújtotta be igényét azonnal, reménykedve a minél hamarabbi pénzhez jutásban.
Hozzátenném: pláne melyik "A" részvényt? (pl. Novotrade-et még napi 200 Ft-tal is lehet 20%-kal ide-oda pakolni) :) A Humetnek külön létre kellene hozni legalább egy A-mínusz kategóriát :)) De kifejezőbb lenne a B+...
Törölt felhasználó2003. 03. 12. 10:29
Nem semmi. Melyik reszvenyt lehet meg napi 200000 Ft-os befektetessel naponta 15%-kal felhuzni? :) Ez a humet egy csoda. :)))
Szerintem csak az igazak álmát aludtad:)) Bár én sem hallottam semmit!
Törölt felhasználó2003. 03. 07. 11:22
Üdv mindenkinek! Tegnap éjjel mintha azt hallottam volna az egyik kereskedelmi TV-ben, hogy felszámolási eljárást indítanak a Humet ellen. Ma viszont sehol nem látok ilyen hírt. Tud vki valamit?
Szerintem jól látod, de a bukásnak jóval nagyobb az esélye. Nem tudom, hogy a Mester honnan szerez 134 milliót. Az óra ketyeg, részvényt nem bocsáthat kia jelenlegi árszinten, de ha valami hajmeresztő megoldás még létezik, azt Civin ki fogja találni.
Én 18 Ft-ért vettem, ehhez képest tényleg 100% a hozam, persze kérdés, hogy mi lesz a vége az egésznek. Egyébként szerintem aki most vesz Humet-et ezen a 100 Ft körüli árszinten, az vagy óriásit fog kaszálni (ha a cég kilábal a mostani helyzetéből), vagy óriásit fog bukni (ha a cég csődbe megy). Persze lehet, hogy nem jól látom. Vélemény?
Azért annak nem túlzottan örülök, hogy a cikk úgy állítja be a dolgot, hogy azok, akik a 36 forintos árat elfogadták FÉL ÉVES Fizetési határidőre azok olyan nagyon jól jártak, idézem: "a részvényesek egy része láthatóan megelégedett az új névérték szerinti 360 Ft-tal, s az ezzel fél év alatt elérhető 100%-os hozammal." Ebben nem igazán értek egyet, inkább úgy fogalmaznék, ha nem kivántak többet veszteni, akkor a két rossz közül a rövidebb idő alatt kevésbé rosszabbnak tűnőt választották. Magam sem repesek az örömtől, hogy 2 rossz megoldás közül választásra kényszerítettek.
Civin János: 134 millió forint jár az ex-részvényeseknek, forráskeresés folyamatban
Ugrás a cikkhezCivin János osztotta azt a tényt, hogy a decemberi végi adatok szerinti 42 milliós pénzeszközállományt nem jelent fedezet a csere lehetőségével élni nem kívánó befektetők igényeinek kielégítésére.
Civin szerint jelenleg azon munkálkodnak, hogy a határidőre (amelyig elméletileg kevesebb, mint két hónap van hátra) előteremtsék a hiányzó összeget. A hiány pótlására vonatkozó konkrét tervekről az elnök-vezérigazgató nem tudott beszámolni, bár megjegyezte, hogy a társaság számos lehetőség (kötvénykibocsátás, részvénykibocsátás, hitelfelvétel) közül választhat.
A részvénykibocsátás kapcsán Civin János egyetértett azzal a felvetéssel, hogy tőkeemelésre csak a jelenlegi árszintnél lényegesen magasabban (névérték 150 Ft) kerülhet sor a törvényi előírások értelmében.
Civin János elmondása szerint a társaság angolul tudó fele éppen most készül az USA-ba egy gyógyszerészeti kiállításra, ahol cég standdal lesz jelen, miközben bízik benne, hogy április 15-én a bíróság elmarasztalja az APEH-ot a Humet jó hírnevének megsértése ügyében.
Mint ismeretes azok a tulajdonosok, akik régi, érvénytelenné nyilvánított részvényeiket bármely okból nem cserélték ki: 2007. október 01-ig bezárólag pénzbeli követelést érvényesíthetnek a Humet Rt-vel szemben a csere átlagár (36 Ft/db részvény) alapján. A társaság azt vállalta, hogy a bejelentés beérkezésétől számított 6 hónapon belül tesz eleget fizetési kötelezettségének, s a részvényesek egy része láthatóan megelégedett az új névérték szerinti 360 Ft-tal, s az ezzel fél év alatt elérhető 100%-os hozammal. A legfontosabb kérdés az az, hogy a cserével nem élő részvényesek milyen gyorsan reagáltak a szeptember végétől induló lehetőségre, s hány százalékuk nyújtotta be igényét azonnal, reménykedve a minél hamarabbi pénzhez jutásban.