Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pancserlama.
pancserlama. 2020. 04. 06. 09:04
Előzmény: #94319  Törölt felhasználó
#94320

A telek értékével kapcsolatban évtizedig ekkora értékkülönbözetek minek tudható be ?
:
Szándékos?
Irányított és rosszindulat?
Szakmai hiba?
Emlékszem mikor a közgyűlésen a telekbecslést egy háziasszony kritizálta !
(Ismétlem : Egy Ica (ö a csapos) kritizálta a telekbecslés hibáit. Nem tűnt fel értelmes fenőt pozícióban lévő férfiaknak )
Emlékszem időszakra amikor Nantal órákig ecsetelte a hiányosságokat.
.
Mama kérdi:
Kik ülnek a székekben ?
Törölt felhasználó 2020. 04. 06. 08:12
Előzmény: #94317  csongor64
#94319
És mit nyersz vele? A felesleges rombolástól nem lesz jobb az árfolyam. A valóság sajnos az, hogy egy menedzser mindig abban érdekelt, hogy a világ végéig üljön a székében egy szerénytelen fizetésért és időnként jó nagy bónuszért. Ha erre nincs esélye, akkor vagy feláll és elmegy, vagy apránként kezdi meglopni a tulajdonost. Lehet hogy csak úgy, hogy nem törődöm lesz, és hagyja, hogy az ügyfelek, vagy a beosztottak vigyék el a nyereséget, vagy effektíve is nyaralót építtet. A valódi kérdés tehát mindig az, hogy a tulajdonos megfelelően képviseli-e a saját érdekeit. És itt is ez a helyzet. Ugyan én is gyakran "Pintérezek" itt, de legalább annyit, vagy többet kellene MNV-zni. Ha ők nem változtatnak akkor ez a cég mostmár rövid távon fog zátonyra futni. Ha ehhez az kell, hogy kirúgják mindhárom említett személyt, még akár azt is tudomásul venném, de hibának gondolnám. Ki kell tűzni egy iparági szinten legalább átlagos jövedelmezőségi küszöböt, és megkérdezni tőlük, hogy tudják-e teljesíteni. Negyedévről, negyedévre!! És ha igen, akkor OK. Aki nem, az mehet. De aki elmegy, annak az összes döntését 3-4 évre visszamenőleg átnézzük az utolsó csavarig, és utána büntető feljelentés, ha a legkisebb stikli is előkerül. Egy sima kirúgás adott esetben felmentő ítélet.. A kovácsüzem és a telekértékelés ezekben csak egy-egy jelentős összetevő, amik jól felszínre hozzák a legfontosabb problémát: az MNV nem profit és saját tőke növekedés orientáltan működteti a céget, hanem politikai kockázatot minimalizáló módon. És ennek az árát velünk fizettetik.
pancserlama.
pancserlama. 2020. 04. 06. 07:06
#94318
Kis történelem
Pintér,Balogh,Steszli ..
.
A befektetők soha nem bocsátják meg nekik hogy részvényenként -1000 forinttal kevesebbért 815 Ft ért államosították anno a Rábát.
.
Nem nehéz a történetbe egy kisajátítás töltetet gondolni .
Elgondolkodtató hogy az élet igazolja a telek értéket s továbbra is görcsösen ragaszkodnak a tévedésükhöz.
.
ÁZSIA zöldül .
Mama mondta 
S lám jön a tavasz 
csongor64 2020. 04. 05. 21:05
Előzmény: #94311  Törölt felhasználó
#94317
Jók a kérdések,ki kell rúgni Pintér és STeszlit a pénzügyessel együtt
pancserlama.
pancserlama. 2020. 04. 05. 15:22
#94316
Hát akkor jöjjön egy mese :
https://youtu.be/lRtTkG5ibYk
pancserlama.
pancserlama. 2020. 04. 05. 13:20
#94315
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200331/megmondtak-a-kinaiak-mikor-tetozhet-europaban-a-jarvany-423148?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery
Ez szinte hibátlanul egybecseng az indexekkel ?
Járvány tetőzése indexek alja  logika szerint.
Készül az oldalazó, emelkedő csatorna.
Rába erős vétel 
.
Mama mondta
Mert az élet nem áll meg.
pancserlama.
pancserlama. 2020. 04. 05. 12:10
Előzmény: #94311  Törölt felhasználó
#94314
MNV mint eddig mindenki nem talál fogást a IT.n, menedzsmenten.
Olyanok mint az angolna )
Ez versenyszféra itt egy szolgáltatáshoz szokott csinos fiatal jogász nem rúg labdába.
.
Átlett mindenki vágva a palánkon.
Kiváncsi volnék 
13 Mrd rekonstrukcióból mennyi nyaraló épült fel ?
A nyugdíjkassza mennyit gyarapodott ?
Telekből az értékbecsléssel mit akartak kihozni ?
.
Mama mondta
A pénz nem vész el csak zsebet cserél
pancserlama.
pancserlama. 2020. 04. 05. 11:45
Előzmény: #94311  Törölt felhasználó
#94313
Nincs közgyűlés nincs telek eladás !
pancserlama.
pancserlama. 2020. 04. 05. 11:24
#94312
Mérleg , beszámoló 6 hónapig jó ?
Tehát idén lesz egy időközi mérleg ?
Törölt felhasználó 2020. 04. 05. 10:52
Előzmény: #94310  pancserlama.
#94311
Itt az a lényeg, hogy nagy valószínűséggel nem lehetett volna profibban. Azért írtam le a kovácsüzemes forgatókönyveket, mert nekem is csak később esett le, hogy összefüggés van, és valójában egy kényszerpálya amin a történet előre robog.
Az a legmegindokolhatóbb scenario, hogy Pintérék csúnyán elnéztek valamit a kovácsüzem tervezésénél.  Valahol sokkal később rájöttek, elkezdtek variálni. Vélhetően MNV előtt is eltitkolták, amennyire csak lehetett, de nyilvánvalóan nem lett kész az újratervezéssel előállt új verzió, plusz látták vélhetően pénzügyi oldalról hogy a Q4,és jó eséllyel még 2020 első fele is katasztrófa lesz. Mivel a beruházásra kiszabott a határidők leteltek, és az év vége közeledtével valamit már mondani kellett, így isteni csodaként jött a látszólagos menekülési lehetőség Borkai bukásával (november 6): blöfföljük be, hogy kész a kovácsüzem és adjunk el a telekből egy részt, és az majd kihúz minket a pénzügyi slamasztikából,  és még úgy is kinézhet, mintha valami változás lenne. Ezen egy kicsit rágódtak, aztán november 19-én bejelentették, hogy a beruházás kész. Majd decemberben az ingatlant is. Közben az MNV-vel feltehetően megtörténő előzetes véleményeztetés közben vélhetően továbbra sem mondták el a valós motívációt az ingatlan eladásról, azok meg mit sem sejtve jóváhagyták az eladást, hiszen púp a hátukon az egész, és Borkai nélkül már nincs problémaforrás sem, amivel meg kellene birkózzanak politikai oldalról az eladás miatt.
Ezek után nem volt más választása Bélának, mint lehülyézni a vevőt, és akkor már a legjobb, ha ezt nem ők mondják, hanem az egyébként is feketepéter értékbecslő. A logikus következtetés pedig két lényeges momentum: 1) valami gáz van a kovácsüzemmel, 2) az MNV nem tért jó útra, tehát ha helyre is hozzák a +2MRD-ből a kovácsüzemet, akkor sem várható, hogy az ingatlan téma normalizálódni fog innentől elkezdve. Sőt. Amikor majd az MNV rájön, hogy Pintérék megvezetik őket, akkor még jobban begorombulnak, és elkezdik saját kézbe venni a telket, amiből megint az jöhet ki, hogy ez fogja kiprovokálni azt, amivel eddig vádolta őket a közbeszéd.
Azaz itt nincs mire várni. Egyetlen alapos cáfolat lehetőség maradt erre: árbevétel arányosan egy kirobbanó profit a 2020 Q1-re a kovácsüzemből, ha kizárható a kozmetika. (Vagy ráutaló magatartásként a teljes ingatlanértékesítés előre megszavazott kifizetése a tulajdonosoknak. Ezt viszont most kellett volna előterjesszék, de nem volt.)
A jelekből tehát az következik, hogy nem nézett a rába jó év elé víruspara nélkül sem. Utóbbi még lök majd rajta egyet.
pancserlama.
pancserlama. 2020. 04. 05. 10:10
Előzmény: #94309  Törölt felhasználó
#94310
Mi tagadás  ezzel a vevőlehülyézéssel engem is átjárt a jeges rémület )))
De hát most erre mit mondjunk ?!
Ennyi,ennyi telik tőlük.
.
Szerintem egy évtizedes hiba kétségbeesett magyarázkodása volt.
Lehetett volna profibban is
Kusba maradni és betenni a mérlegbe valós értéken és verni a cicit, hogy megmentettük a Rábát 
.
Utóbbi persze nem mentség, főleg annak tudatában hogy egy borsodi panelban lakó vajár is azt harsogta, hogy “alul van  értékelve a városréti telek,a becslés egy kvázi lopás tárgya is lehet” !
Persze tudvalevő :
Mama mondta
Győrben kerüld a telkeket !
Törölt felhasználó 2020. 04. 05. 09:14
Előzmény: #94308  pancserlama.
#94309

Az baj, ha felettünk van a védőháló, és nem alattunk. Menekülő részvény ez akkor lenne, ha képes lett volna legalább tartani a válság előtti árszintet. Nem volt. Ugyanúgy szakadt össze, mint minden más. Üres könyv, a pincében a korcsma és Csongor64 mentette Pintérék becsületét az árfolyam támasztásával.
Hol van itt az MNV, amikor nem csinál semmit az alapszabály fésülgetésén kívül? Próbáld ki, hogy írsz nekik pár kérdést, és válaszolnak-e! Aztán tedd itt is közzé légyszives.
Pl. megkérdezhetnéd, hogy miért nem terjesztenek elő, vagy szavaznak meg SRV-t soha. (Ha már menekülő részvény. :) ) Aztán majd kérdezd meg az én kedvemért, hogy Pintérék második opciós csomagját miért is vásárolták meg pár éve. Vagy hogy miért fogadják el a KSH statisztikáival szöges ellentétben álló értékbecsléseket valósnak? Vagy hogy miért nem hajlandóak betenni az ingatlant a mérlegbe?
Az MNV, ha jogszerűen nagytulajdonos, akkor folyamatosan hamis vagyoni összképet állít ki a rábáról, eltitkolja az államkassza elől a valós cégértéket, hagyja lezülleni az adófizetők vagyonát,  közreműködik a saját tőke csorbításában. Ha ezek nem igazak, akkor viszont nem nagytulajdonos, és érvénytelenek a közgyűlési határozatok. Minden! Az eddigiek és az ez utániak is, amíg nem rendeződik a helyzet!!! Pláne egy ingatlan adásvétel, amiben az ostoba vevő négyszeres árat akar adni a "valós" piaci érték felett.
Itt a bökkenő. Ez a torkukon fog akadni sajnos. Annak kell szurkolni, hogy ne a cég fulladjon bele.
pancserlama.
pancserlama. 2020. 04. 05. 08:50
#94308
Meg volt a járvány teteje illetve a zuhanás alja ?
Rövidtávon korrekció vagy oldalazunk ?
.
1702
“Menekülő részvény.”
Rába többségében MNV, itt van egy védőháló a részvényesek feje felett !
.
Egyéb cégeknél lesz még meglepetés.
csongor64 2020. 04. 04. 20:44
Előzmény: #94287  Törölt felhasználó
#94306
A forinrárfolyam nem okoz akkora gázt dev biztosítással védhető ill hoz exportértékesítésnél,a kovácsüzem termel,ne aggódj,de Pintér gáz , kiöregedett a szakmából ez igaz
pancserlama.
pancserlama. 2020. 04. 04. 19:48
#94305
Ba€&@us
Itt mindenki adózik ?!
8uk52 2020. 04. 04. 18:52
Előzmény: #94300  Törölt felhasználó
#94304
Köszi. A többi osztim mind tbsz-es számlán van, így nem tűnt fel. Akkor javítom, vagy várok még a beküldéssel, hátha javítja a nav a hibát
Törölt felhasználó 2020. 04. 04. 18:51
Előzmény: #94301  8uk52
#94303
Mindenkit bosszant, hogy kevés. ;)
Törölt felhasználó 2020. 04. 04. 18:51
Előzmény: #94299  Cyberslider
#94302
De nem világos hogyan. Két eset is lehet, ahogy néztem: a 287-es és 288-as sorból egyaránt ki kellene venni a szochomentes tőzsdei osztalékokat, vagy a 287-be még beírod, de a 288-ból veszed ki. Mindkettőre ugyanazt a figyelmeztetést írja ki a program. :(
8uk52 2020. 04. 04. 18:48
Előzmény: #94298  pancserlama.
#94301
Nagyon kevés, csak bosszantó, mert majdnem elfogadtam a tervezetet amikor észrevettem

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek