Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2017. 01. 02. 09:51
Előzmény: #80738  atikasz
A rábának jelen pillanatban nincs pozitív jövőképe. Még az optikai tuning issuekat sem tudja/akarja megoldani a cég. Kérdés, hogy miért nem megy, de egyre kevésbé számít. Sajnos immár az a meghatározóbb annak a tisztázása, hogy milyen eszközökkel lehet legalább erre rávenni őket, és hogy kitől is kell valójában félteni a Rábát, és hogyan lehet a felelősöktől megszabadulni. (És ez részben meg is öli az optikai tuningtól várható hatást.)
Érzésem szerint Pintérék jelenleg azért imádkoznak, hogy legyen egy mérsékelt recesszió, ahol hőssé válhatnak, amiért előtte lenyomták az adósság állományt, és esetleg piacot tudnak szerezni. Plusz lenne mire fogni az árfolyamot. Már az 1200-as eladásnak is ez volt az üzenete, csak az a fránya összeomlás nem akar megvalósulni. Persze, ha elég sokáig húzzák így, akkor csak idő kérdése, hogy igazuk legyen, de közben észere sem veszik, hogy megölik azokat a fejlődési lehetőségeket is, ami az ajtón dörömböl. Nagy a baj, cselekednie kell a részvényeseknek (MNV-t/NFM-et is beleértve, ha komolyan veszik a cég stratégiai jelentőségét). Ezért van itt az árfolyam. Amikor ez megmozdul, akkor fog menni fel az ár is. Azaz az a furcsa helyzet van, ahol várhatóan egy balhé fogja megcsinálni a piacot, mert szétverni már nincs mit.
Bagi
Bagi 2017. 01. 02. 09:02
Előzmény: #80736  Törölt felhasználó
Úgy legyen, Ámen !
atikasz 2017. 01. 02. 08:29
Előzmény: #80737  pancserlama.
a piac mostanában nem sok mindent árazott,pozitiv dolgot meg tuti nem (vagy nem is volt?):)(
és ha elkezdene emelkedni akkor azt mondhatnánk,hogy a telket kezdi árazni?
pancserlama.
pancserlama. 2017. 01. 02. 03:15
Előzmény: #80734  Törölt felhasználó
Borítékolom hogy telek nem kerül a mérlegbe .
Miért ?
A piac nem árazza .
Törölt felhasználó 2017. 01. 01. 22:04
Előzmény: #80732  csa-csi
...hmm...!

...háááát, komolyabb tétel eladó valóban nincs...!

...akik mégis adnak el, azok igencsak megunták az "állóvizet", oszt ha realizálnak is némi veszteséget, ha átfordítják másik részvénybe, - talán ott -, mivel nem "állóvízbe" fektetnek és lesz szerencséjük, akár eredményesebbek is lehetnek, ÁTMENETILEG...!

...az viszont igaz lehet, hogyha a Rába EGYSZER beindulhat (a túlzott alulértékeltsége okán), akkor - akár - be is hozhatja a lemaradását, sőt...

...stb. stb. stb...
Törölt felhasználó 2017. 01. 01. 21:43
Előzmény: #80731  pancserlama.
...hmm...!

...én inkább HITELESSÉG HIÁNYNAK nevezném...!
...talán, közelebb állna a VALÓSÁGHOZ, mint a "pánik" szó használata...!

...amúgy PISZOK ÉRDEKES LENNE, - ha valaki bele tudná szerkeszteni, a SAJÁT TŐKE grafikonját, ebbe az árfolyam grafikonba...!

...ami GYAKORLATILAG, a HITELESSÉG VESZTÉS pontos DEFINÍCIÓJA (grafikonja)lehetne...!!!

...pánikra, pedig egyáltalán nem utal, - marha is volna valaki is, "veszteséget realizálni", akkor amikor nyilvánvaló, hogy egyszer, "Góliát is rájön", - hogy a közpénz ekkora leértékelését -, EGYSZER számonkérhetik tőle...!

...stb. stb. stb...!
Törölt felhasználó 2017. 01. 01. 21:35
Túlpakolt marketmaker?
pancserlama.
pancserlama. 2017. 01. 01. 21:23
Előzmény: #80732  csa-csi
Ica (ő a csapos)
csa-csi
csa-csi 2017. 01. 01. 21:16
Fogalmam sincs, hogy ki venné? Igaz, komolyabb tételben nincs eladó sem. Ennek az oka a kedvezőtlen tulajdonosi struktúra!

BUÉK 2017!
pancserlama.
pancserlama. 2017. 01. 01. 20:57
Előzmény: #80729  Törölt felhasználó
link

Mi ez ha nem pánik ?
pancserlama.
pancserlama. 2017. 01. 01. 20:13
Előzmény: #80729  Törölt felhasználó
Spec ezt most úgy értettem hogy bika lesz a Rába .
Törölt felhasználó 2017. 01. 01. 20:05
Előzmény: #80728  pancserlama.
Még nem szakadt el a cérna? Ajjaj.
Akkor miért van itt az árfolyam?
pancserlama.
pancserlama. 2017. 01. 01. 19:56
Előzmény: #80726  Törölt felhasználó
3 éve 1050-1350 sávban oldalaz közel 1 éve csorog

Miközben cég léptékkel fejlődik .

Szóval ez már kb az alja .

Febr gyors szakad a cérna .
pancserlama.
pancserlama. 2017. 01. 01. 19:08
Előzmény: #80726  Törölt felhasználó
Nem tudom, valami azt súgja túl sokat esett az árfolyam
Kis forgalommal csorgott.
A kicsiket már kizsebeltél
Ami történik a piacon az maszatolás.
Törvényszerű hogy mozduljon valami.
Eladói oldalon van pár 10 e db, az elfogy és akár mehet.
Törölt felhasználó 2017. 01. 01. 18:46
Előzmény: #80724  pancserlama.
...hmm...!

...na, "ne mán"...!
...mi alapján reménykedsz...?
...most is, - de írtad is -, a ST alatti az árfolyam, ha februárban 100 ft-ot emelkedik a ST, akkor azt gondolod, hogy az árfolyam is ennyit, vagy valamennyit, emelkedni fog...?

...szerintem, - ha a HITELESSÉGET nem növelik -, akkor még az is szép lehet, ha szinten marad az árfolyam...!

...és tudod miért látom így...?
...azért, mert már az is horribilis "kegyelem", - hogy a megjavult BÉT "hozamok" ellenére -, a Rába kisrészvényesei, még adtak 1 évet a "gazdáknak" - miután Ők megváltoztak - hogy a részvényeik értékeltségét (hozamát) idejük legyen "pozicionálniuk"...!

...de így is rengetegen megváltak Rába részvényeiktől...!

...stb. stb. stb...!
Törölt felhasználó 2017. 01. 01. 18:18
Előzmény: #80722  pancserlama.
...hmm...!

...jelenleg, az SRV talán még kontra produktív is lehet...!
...merthogy, - szerintem -, messze nem a HITELESSÉG visszaállítását teremtené meg, hanem a tőzsdéről való kivezetésre utalhat...!
...de meg, mivel volna lehetőség "kereskedni", ha a részvények - úgymond - eltűnnének a piacról, mert SRV lett belőlük...?
...szerintem, azokkal KELL valamit kezdeni, amely témákat, - a kgy.-n "lesepertek" -, hogy a HITELESSÉG vissza álljon...!!!
pancserlama.
pancserlama. 2017. 01. 01. 18:12
Előzmény: #80723  Törölt felhasználó
Kicsit túlzottnak érzem az aggódásod.
Szerintem ezt már mind beárazta a piac (még a menedzsment is az 1200-al)
Max -50 van még benne, de a februári jelentés a saját tőkét legalább +100 ft al emeli kb 1430 ami giga alulértékeltséget eredményez.
Szóval a jelentésre érdemes figyelni. (mondhatni, venni)
Törölt felhasználó 2017. 01. 01. 18:03
Előzmény: #80721  pancserlama.
...hmm...!

...ha nem értetted volna a hozzászólásomat, akkor KIEGÉSZÍTEM: a nem vitatkozás, - nálam -, azt jelenti, hogy EGYETÉRTEK...!

...ám, csak a megelőző hozzászólásodban leírtakkal...!

...a mostanival az a gondom, hogy ez az a kategória, hogy "minden nagyon jó, minden nagyon szép"...!

...márpedig ilyen SEHOL SINCS...!!!

...és a Rába megítélése sem fog tudni változni, - szerintem -, ha a fő tulajdonosi "hozzáállás", NEM TUD változni...!

...csak egy kérdés: hová tudsz fordulni, egy kgy. előterjesztés EGYEZTETÉSE céljából az MNV-hez...?

...a kgy.-n a "kötött mandátum" okán csak "leseprés" az esélyed...!!!

...pedig tul. társak vagyunk, vagy mégsem...?

...stb. stb. stb...!
pancserlama.
pancserlama. 2017. 01. 01. 17:27
watson

A legutóbbi előterjesztéskor a kisrészvényesek mennyi % al támogattak?
Javaslom egy rendkívüli közgyűlés összehívásának szervezését
Napirendi pont: IT srv felhatalmazás
Nincs hitel,semmi nem áll útjába az árfolyam karbantartásnak, befektetéscélra is jó az árfolyam.

Az elégedetlenkedőket (spekiket) is kilehetne vásárolni
Szerintem saját tőke +300 ft (telek) és a cégben csak befektetők maradnának.
pancserlama.
pancserlama. 2017. 01. 01. 17:11
Előzmény: #80720  Törölt felhasználó
Más szemszögből közelítem meg a témát.
Szerintem már minden negatívum beépült az árfolyamba.
A közgyűlések ?
Mit mondjak ?
Szerintem az MNV kimondottan konstruktív és jól teszi a dolgát.
Mindent megszavaz, ami az érdekeit nem sérti.
Nem várható el hogy minden kis részvényesi ötletre igennel szavazzon.
A telket megszavazta hisz csak az volt a felvetés, hogy az IT gondolja újra, majd eldöntik mi legyen .
Nem vagyok biztos benne, hogy beteszik a mérlegbe, de persze bármi lehet. (Én nem számítok rá)

Összességében inkább arra fókuszálok, hogy a sok negatívum már mind beépült az árfolyamba és kezd túladottá is válni a Rába.
Viszont még nem épültbe semmi pozitívum.
Olyan sok pozitívum halmozódott fel a cégben hogy a BÉTen nincs még egy ilyen alulértékelt papír.
Lásd 0 hitel , beruházás,fejlesztés… stabil működés

Talán érdemes elgondolkodni a következőkön is.
Túladott a részvény.
Technikailag is emelkedést várok.
Intézményiek tele vannak.
Ha az állam elakarja adni (51% felettit) akkor felhúzza az árat.
A cég minimum 2000-et ér.
Vagy ha osztalékot akar majd akkor is jól jár mindenki.
Szóval 2011 óta eltelt 5 év !
Most már az állam is hasznot vár !
Szóval kezdhetünk öveket bekapcsolni.

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek