Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tigus7313 2007. 02. 27. 08:16
Előzmény: #5817  Törölt felhasználó
Pista!

Az 500 milliós üzemi eredmény és EBITDA növekedés nagyon, nagyon óvatos és konzervatív megközelítés:-))))

(Pintér vezérigazgató Úr, aki szintén Pista:-) és szintén konzervatív, reményeim szerint ennél többet fog májusban előterjeszteni)
szász 2007. 02. 27. 07:32
Előzmény: #5818  Törölt felhasználó
2500? akkor mostmár csak el kéne menjél a morgan stanleyhez dolgozni :))))
Törölt felhasználó 2007. 02. 26. 23:50
Előzmény: #5817  Törölt felhasználó
tigus?

vélemény??
Törölt felhasználó 2007. 02. 26. 23:47
Előzmény: #5816  Törölt felhasználó
amúgy most csináltam egy kis összehasonlító elemzést régiós cégekkel ev/ebitda, p/e, p/sales alapon.

minden nyereség alapú mutatóban (kivéve a P/E, ott korrigáltam a pénzügyi nem realizált nyereség részvével) idén 500 misi javulást állítottam be. a tavaliy és az idei számok alapján (ez a tavaliy 3,2-es ebitda után 3,7-es ideit feltételez, és az 500 misi után 1 yard üzemit) kb 2500-rajött ki a fair value...

nem rossz
Törölt felhasználó 2007. 02. 26. 23:44
Előzmény: #5815  watson
azért a nem realizált hedge-el ne vakitsd a népet :-))
watson
watson 2007. 02. 26. 23:28
Előzmény: #5814  watson
Itt az alkalom, hogy Linamar helyett Rábát vegyenek a népek :-) link

"3,003 forintos ajánlat a Linamar részvényekre"
"Amennyiben a nyilvános vételi ajánlat keretében a Linamar Corporation megszerzi a Linamar Hungary Nyrt. részvényeinek több mint 90%-át, élni kíván a törvényben biztosított vételi jogával"
"idén véleményünk szerint legalább 270 forintos EPS sel számolhatunk, ami 12-es P/E mutatóval árazva 3,300 forintos reális árfolyamot ad.
" portfólió

Akkor 250-es PE mellett elég karcsú ez az 1519 Ft, nem?
watson
watson 2007. 02. 26. 17:08
Előzmény: #5813  nagi66
Itt vagyok újra. Most látom hogy egyszerre két helyen is tudok nyugdíjat intézni, mert épp a TB-től jöttem. :-)))
Ott másét intéztem, itt meg a magamé intéződik :-))

Olyan érzésem van így a kötésekre nézve, mintha a Buxos alapok már töltögetnék a készleteiket, és szívnák ki a papírt a piacról.

OFF:
két egyetemista beszélget az előadóban:
- te, van házid?
- van. tölthetek? :-)
nagi66 2007. 02. 26. 16:39
Előzmény: #5811  suti
Ez szép nap volt skacok!
szász 2007. 02. 26. 16:38
Előzmény: #5811  suti
1519. záróban nem volt kötés. +4%. majdnem utolértük a linamart az +4.5%
suti 2007. 02. 26. 16:35
Előzmény: #5810  Monster
Monster,
félrevezetett a neved azért nem mertem venni ;-)))). Ez van skacok.
Monster 2007. 02. 26. 16:34
Előzmény: #5809  suti
Látod suti, nem hallgattál rám, amikor 1200 körül mondtam, hogy vedd meg piaci áron, ne várd állandóan lejjebb.
Azóta 25%-os plusszban lennél vele:)
suti 2007. 02. 26. 16:31
Előzmény: #5808  szász
lipót mező....

Hát nem gyenge amit művel itt ez a papír, bubu is cefa is kezd kikészülni tőle.
Grat. annak aki még benne van.
szász 2007. 02. 26. 16:29
Előzmény: #5807  Monster
igaz, igaz.
1515
Monster 2007. 02. 26. 16:24
Előzmény: #5801  Törölt felhasználó
Na, sztem most vannak a shortzárások:)
sailor 2007. 02. 26. 16:23
Előzmény: #5803  szász
Aki látja mondja már meg..Melyik cégek veszik?????Please
Monster 2007. 02. 26. 16:22
Előzmény: #5804  Törölt felhasználó
1510
Törölt felhasználó 2007. 02. 26. 16:22
Előzmény: #5802  BudFox
adjatok ríííílt, nyakig vagyok :)
szász 2007. 02. 26. 16:21
Előzmény: #5802  BudFox
köszönjük :))
BudFox
BudFox 2007. 02. 26. 16:15
Előzmény: #5801  Törölt felhasználó
szépen áll a Rába, gratulálok aki benne van.

Törölt felhasználó 2007. 02. 26. 16:08
Előzmény: #5800  nagi66
Napi max on zárhatna

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek