Balog Ádám, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke ma reggeli interjújában arra hívta fel a figyelmet, hogy az alacsony inflációs környezet jegybank számára lehetőséget jelent további kamatcsökkentésekre, de a nemzetközi pénzpiaci helyzet megváltozása és az ukrán krízis miatt a jegybanknak át kell tekintenie a helyzetet a döntéshozás előtt. A jegybank következő kamatdöntő ülése március 25-én lesz. A fenti nyilatkozat véleményünk szerint nem mutat további jeleket arról, hogy folytatják–e a kamatcsökkentési ciklust.
Forrás: Equilor Elemzés
Egy kis kamionadalék birs nélkül:
Törökországban március 30-án tartanak helyhatósági választásokat, míg az elnökválasztás első fordulóját augusztus 10-én rendezik. link
ÐÐ
Barack Obama amerikai elnök Arszenyij Jacenyuk ukrán kormányfővel az oldalán utasította el a vasárnapra tervezett krími népszavazást. Egyúttal Oroszországot is megfenyegette azzal, hogy ha Moszkva nem a diplomáciai utat választja, akkor az USA és a világ megfizetteti az árát Oroszországgal.
Ahogyan közeledik a vasárnapra tervezett krími népszavazás (az Oroszországhoz való csatlakozásról), úgy lesz egyre feszültebb a viszony Oroszország és a nyugati hatalmak között. Most Barack Obama amerikai elnök állt ki határozottan az ukrán kormány mellett. Az USA elnöke elutasítja a krími népszavazás tervét, és a többi nyugati országhoz hasonlóan nem fogja elismerni annak eredményét.
Egyúttal felszólította Moszkvát, hogy változtasson Ukrajnával kapcsolatos politikáján, különben megfizeti az árát.
Arszenyij Jacenyuk ukrán kormányfő pedig azt hangsúlyozta, hogy Ukrajna a nyugati világ része és az is marad.
sztem ma oldalazás lesz idehaza is, kisebb + is lehet és kivárás
olaj - oldalazás és inkább esés - max 99 fent
aranka oldalazás és fel
nem találják a amik az irányt,na ez adhat nekik.
CNY
Ipari termelés év / év
8,6% 9,5% 9,7%
CNY
Állóeszköz-beruházás idei / y
17,9% 19,5% 19,6%
CNY
Kiskereskedelmi értékesítés év / év
11,8% 13,5% 13,6%
Ha lenne pénzed holnap mit vennél max. befektetési idő 1 hónap?