Nem az elején csak magyar részvények voltak, legnagyobb nyerőm az orosz válság utáni időszak volt, amit lehet két lépcsőben beleöntöttem. majd hasonló. Volt, hogy 2-3 hónap alig volt kötésem. Igaz utána elég nagy téttel.
Aztán certik, majd forex, majd az asszony.... :)
De itt nálam sokkal jobb "igazi" tőzsdések vannak.
Jó topicban vagy. Tudsz tanulni tőlük, ha az elmúlt években kezdted csak.
Csak figyelj és sok szerencsét (mert nélküle nem megy) !
Hullámvasút van forintpiacon
Bejegyezte: Buda-Cash Forex elemzők , 2014. március 12. szerda
Az EURUSD árfolyamának tegnapi és ma délelőtti mozgásai szerintem még mindig csak kisebb korrekcióknak, és ekképpen lefelé limitáltnak tekintendők. Továbbra is nagyobb a felfelé irányultság az 1,39-es ellenállás lehetséges áttörésével. 1,39 felett pontosabban 1,3915-nél van az a szint, melyet áttörve tér nyílhat egy nagyobb árfolyamemelkedésre, akár 1,4 fölé is. Támaszok 1,381 és 1,371 közelében vannak.
Az USDJPY-ben kissé lejjebb jöttek a jegyzések, ám a makro háttér változatlansága, és a technikai kép továbbra is emelkedést sejttet. A legközelebbi fontosabb ellenállás továbbra is a pénteken tesztelt 103,7-es árfolyamszint. A további erősödést tehát az tudná segíteni, ha a piac felette tudna zárni ennek a szintnek. E felett a következő megálló 105,4-nél lenne. Lefelé 102,5-nél fogja a trendet a legközelebbi támasz. Kis érdekesség: a fogyasztói bizalom Japánban Abe Shinzo kormányzásának kezdete előtti szintekre süllyedt vissza, ez pedig szerintem azt jelenti, hogy bizony kell még olaj a tűzre a jegybanktól ahhoz, hogy tisztességesen felpörögjön a belső fogyasztás és a beruházások. Tehát jogosan árazhatná a nagyobb jen-likviditást a jenpiac, ha akarná. Szerintem akarja is, csak egy kis bátorítás, meg egy-két vártnál gyatrább adatsor kell még hozzá.
GBPUSD-ben a jelen visszagyengülés az 1,66-os támasz közelébe szerintem nem változtat a közép-hosszabbtávú felfelé pozícionáltságon. Ha ez a támasz letörik, akkor a csökkenés rövidtávon 1,654-ig vihetné le a jegyzéseket. Igen, végül is nagy kérdés, hogy kilép-e a sávból lefelé időlegesen az árfolyam. Ha ki is lép, akkor is csak átmenetileg.
Forintban továbbra is hullámvasút; a reggeli 313,8-ról felpattant 314,5-ig, majd egy elég izmos 2-hetes MNB kötvényaukció után, ami nem kevés likviditást szívott el a forintpiacról, visszaesett 313,4-ig. Tehát ugyanaz a séma, oldalazás, sávozás. Sávtető közeléből most inkább lefelé esélyesebb, de maradhat az 5-6 forintos sáv (308,5-314,5).
Az EUR/USD 1,39 fölé került egyébként egész napos emelkedés után, miután a Fed alelnök-jelöltje, Stanley Fisher a könnyű pénz szükségességéről beszélt, azaz a laza politika folytatásra utalt.
Meredeken zuhan az amerikai könnyűolaj határidős szállítású árfolyama, a jegyzése bőven 100 dollár alá esett, miután az amerikai olajkészlet a vártnál háromszor nagyobb mértékű bővülést jelzett.
Az amerikai kormányzat energiaügyi tájékoztató hivatalának (EIA) szerdai jelentése szerint az olajkészletek a múlt héten 6,2 millió hordóval 1,7 százalékkal 370 millió hordóra emelkedett a megelőző héten mutatott 1,4 millió hordós bővülés után.
A olajkészlet mostani szintje 3,6 százalékkal marad el az előző év azonos időszakában mutatott készletet. Elemzők 2,1 millió hordós emelkedést vártak. Az amerikai kőolajfinomítók átlagos napi termelése 15 millió hordó volt a múlt hét folyamán. A finomítói kapacitás 86 százalék volt.
A benzin készletek 5,2 millió hordóval, 2,3 százalékkal 223,8 millió hordóra csökkentek, a finomított kőolajszármazékok pedig 500 ezer hordóval, 0,5 százalékkal 113,9 millió hordóra csökkentek. Múlt héten az összes kereskedelmi célú kőolajszármazék készletek 1,6 millió hordóval csökkentek. Az elmúlt négy hét során a benzin igények 8,5 millió hordó volt naponta, mely 0,3 százalékkal múlta alúl az egy évvel ezelőtti szintet. A finomított termékek iránti igények az elmúlt négy hétben naponta 3,6 millió hordó volt, mely 0,2 százalékkal alacsonyabb, mint egy éve.
Az én taktikám 15 évig ez volt, részben, hogy nagy esés vagy nagy emelkedés után venni long vagy short, de ez akkor sem tuti soha. :)))
Legfeljebb az esélyek nőnek meg.
Ha lenne pénzed holnap mit vennél max. befektetési idő 1 hónap?