Talán 2 millióan is kérték volna a vizitdíjat, a kormány demokratikus keretek között egy olyan eü.(valódi)reformot hajt végre, aminek a keretei között mondjuk havi 5000 Ft-tal kevesebb lenne az elvonás a jövedelemből (úgy, hogy a nettó lenne ennyivel több!), de egyénileg kellenne fizetni havonta minden második(!) orvos-beteg találkozó után minden orvos-beteg találkozó esetén 1000-1000 Ft-ot, s természetsen csak a 65, ill. 62 alattiaknak és a 18 év felettieknek, ha nem nappali tagozatos tanulmányait végzi...
De az elk#ró II. gyurcsány kormány ezt is ek#rta...!
Kanyisz, szerintem is. Csak a klubban ilyen népszavazásokat nem írnak ki.
Ettől függetlenül is igazat adok neked, és jó lenne ha itt klub lenne, de sokkal inkább kocsmára hasonlít, ahol a két részeg egymásnak esik és csépeli a levegőt, a közönség meg két részre osztva drukkol, esetleg fogad rájuk. Közben meg szétverik a kocsmát.
A homokozóban az ovisok példa is jó, csak ott a homokozó nem dől össze. (Legalábis nekem nem sikerült összedöntenem, mikor utoljára próbáltam)
jobb lenne a védelmi pénz elnevezést alkalmazni. érdemes összevetni márcsak vagyonosodási vizsgálat szempontjából a lepukkant kórházakat a parkolóiban álló autókkal.
a védelmi pénz tesz valójában kiszolgáltatottá, nem a vizitdíj.
"Anyám fel volt háborodva a kórházi napidíjon és a pár évvel ezelőtti műtétjére hivatkozott, amikoris 20 napot feküdt a kórházban. Azt mondja, ha a műtétje most lenne, akkor az 12e Ft-jába kerülne. Ami felháborító, szerinte. Megkérdeztem, hogy mennyit adott hálapénzként. Szumma 150e. Megkérdeztem, hogy azon nincs-e felháborodva. Nem, mert az mindig így működött - volt a válasz... "
Ez azért nem teljesen jó példa, mert a dolog jelenleg is így működik, a 120 eFt-ról az orvos nem fog lemondani a kórháznak adott 12 eFt napidíj miatt, a hálapénzre szocializálódott emberkék (ez elsősorban szerintem a szüleink korosztálya) meg tudja, hogy a napidíj nem megy jó helyre.
Amúgy a jobb (nevesebb) orvosoknak előre kérik a lét. A múltkor az egyik kolléganőmet késelte volna az egyik "hentes", és a vizsgálaton bejelentette, hogy nála ez a műtét 150 rugó. A kolléganő meg kénytelen volt keresni egy fiatalabb "késelőt".
Optimisra vagyok 2010 ügyében. Más vizit_díjat megsporolni, megint más a törpének hatalmat adni. A magyar okos nép, nem engedi a simicskáékat az uniós forrásokhoz.
Felejtsd már el ezt a hüjeséget. Nincs az a kormány amely megnyerne egy ilyen népszavazást. Mi a francért választaná a többség a fizetős rendszert ha ingyért is lehet?
Totális vereséget szenvedett az MSZP