Topiknyitó: Törölt felhasználó 2008. 01. 31. 07:42

A választópolgárok IGEN-nel voksolnak a népszavazáson  

link

Abból, hogy "a piac NEM-mel voksolna a népszavazáson" pont az a tézis látszik megerősödni, hogy a jelenegi kormányzati elképzelés nem a választóknak, hanem a piacnak kedvez.

Ez pedig ellentétes az állam (kormány) alapvető kötelességével, miszerint (és többek között!) az állam feladat az, hogy a választópolgárok lehető legnagyobb, dolgozni akaró rétegének, a lehető legjobb legyen, úgy, hogy a választókat kiszolgáló piac törvényes kereti a leginkább megfelelő legyen.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 03. 06. 13:50
Előzmény: #1078  TrendMan
Igen, sajnos csak ő mentheti meg a magyar népet.
Törölt felhasználó 2008. 03. 06. 13:49
Előzmény: #1076  Törölt felhasználó
Még annyit fűznék hozzá, hogy a Kósa sem lenne megoldás a jobbosoknak.
TrendMan 2008. 03. 06. 13:48
Előzmény: #1066  Törölt felhasználó
Akárhogy is, mindenesetre Viktor régen volt ilyen aktiv.
Minden órában kiad egy új nyilatkozatot, készül a hatalomváltásra, kerül amibe kerül.
Törölt felhasználó 2008. 03. 06. 13:48
Előzmény: #1072  pampa
Az élet már tovább ment.
ATV, tegnap este...
Törölt felhasználó 2008. 03. 06. 13:47
Magatokat minősititek. Igaz a mondás, hogy amikor tavasszal áradnak a folyók, a szenny úszik a tetején.
Törölt felhasználó 2008. 03. 06. 13:46
Előzmény: #1067  Törölt felhasználó
Tegnap este éló egyenes műsórt kellett volna nézned. Akkor Neked NEM LENNE rossz infód!
Ismétlést keresd az ATV műsorán, vagy a hálón.
Törölt felhasználó 2008. 03. 06. 13:46
Előzmény: #1073  Törölt felhasználó
meg mindegyik ember szeretne lenni.
ez is csak a mesében jön össze.
Törölt felhasználó 2008. 03. 06. 13:45
Előzmény: #1071  Törölt felhasználó
ja és nagy az orruk!
:-)
pampa 2008. 03. 06. 13:45
Előzmény: #1068  Törölt felhasználó
Talán az egri Fidesz elnököt zárták ki mert részt vett egy Heves városában működő rendelőintézet bérlésében.
Törölt felhasználó 2008. 03. 06. 13:45
Előzmény: #1069  Törölt felhasználó
vannak hasonlóságok az tény:-)
pl. mindkettő folyamatosan hazudik, nem akar dolgozni, csak élősködik, nameg lopnak is.
viszont mint írtam pinokkió a mese végére megjavul....
Törölt felhasználó 2008. 03. 06. 13:44
Előzmény: #1064  Törölt felhasználó
"Az vitathatatlan, bizonyított tény, hogy ma kevesebbet kapnak az orvosok, mint 2002-ben kaptak. "
Ez volt a hét legjobb vicce!!
Nem neken kell majd magyarázkodni, én nem vagyok orvos!
Az egy 1kj pedig legalább akkora baromság, mint a 300K-s mandulaműtét volt (még erre is emlékszem).
A kórházak pedig FIDESZES városban Fideszes tulajdonú cégekhez kerülnek, miközben Mikoéának habzik a szája az újságírók elött!
Ez aztán a megtestesült erény pártja!
Undorító, képmutató bagázs!
Ráadásul kifogyóban a pártkassza és adományokért kolduló leveleket küldenek (MSZP-s embereknek is!!!).
Erre a pártra kell felnézni?
Ugyanmár!
Törölt felhasználó 2008. 03. 06. 13:42
Minekután lebokott azzal, hogy megosztotta cinkosaival azt, hogy hazudott éjjel, hazudott nappal, a Pinokkió elnevezés szerintem a legpozitívabb, amit gyurcsányra lehet akasztani...

Ugyanis gyurcsány egyéni (és szűk körének) haszna érdekében, aljas szándékból hazudik, azóta is, szemben Pinokkióval...!
Törölt felhasználó 2008. 03. 06. 13:41
Röhejkategória.
És amúgy is én pinokkióról beszéltem, aki tudvalevő hogy egy hazudós, lopós sunyi kis lusta élősködő fabábu.
A mesében a végére megjavul.:-))))
Törölt felhasználó 2008. 03. 06. 13:39
Előzmény: #1063  Törölt felhasználó
Rosszak az infóid, ami a kórházprivatizációt (is) illeti...!

Az egri polgármester éppen hogy meg akarta venni (önkormányzati tulajdonba!!!) az egri kórházat a Hospinvest "elől", de az (országban egyetlen) MSZP-s megyei "tanács" a Hospinvestnek adta el azt!

...
Törölt felhasználó 2008. 03. 06. 13:37
MrGazdy! Nem tudom , honnan szalajtottak ide téged, de csak egy üresfejú, beképzelt, öntelt alak beszél igy hazája miniszterelnökéről, miután kiengedték a kényszergyógykezelésről és leöntött egy lter kisüsti pálinkát!
pampa 2008. 03. 06. 13:36
Előzmény: #1062  Törölt felhasználó
csendes

Ne írj már butaságot.
Nem kell senkinek sem magyarázkodni,a mindenkori kormánynak kell biztosítani az EÜ intézmények működőképességét.
Most a jelenlegi koalíció a felmerült költségnövekedésből eredő hiány csökkentésére bevezette a vizitdíjat. Így elérte,hogy kevesebben vegyék igénybe és aki igénybe veszi az járuljon hozzá a működéshez.
Ha most ezt a rendszert eltörli a népszavazás akkor a koalíciónak nincsen más választása mint kipótolni a kieső bevételeket.
Erre több lehetősége is van.
Adót emel.
Járulékot emel.
Csökkenti valamely réteg támogatását.
Csökkenti az Állam működési költségeit.
Stb.

Ez ennyire egyszerű,nem kell ezt túl variálni.
Törölt felhasználó 2008. 03. 06. 13:36
Előzmény: #1062  Törölt felhasználó
Az vitathatatlan, bizonyított tény, hogy ma kevesebbet kapnak az orvosok, mint 2002-ben kaptak.

Ha igaz az, hogy korábban a hálapénz összege átlagosan, betegenként és alkalmanként max. 150 Ft volt, amit ma nem kapnak meg az orvosok, akkor igaz lehet hogy a 300 Ft-ok többletbevételt jelentenek számukra. (Persze csak akkor, ha a 150 Ft-os hálapénzekből még kap valamit, ami kompenzálja a kieső állami "támogatás".

Szóval nem kell magyarázkodni...

De még talán jobb lesz ezt az eszmefuttatást az olyan hiszékenyeknek leírnom, mint amilyen te vagy, mint megmagyaráznod neked a betegeknek az 1000 Ft-os vizitdíjat (lehet, hogy már 2008-ban!).

---

S ugye emlékszel, hogy már többször is leírtam, akármi is lesz gyurcsányék adót emelnek! Vagy 1000 Ft lesz a vizitdíj vagy növelik a járulékot...
Szóval lesz miből visszaadni a kórházaknak és a háziorvosoknak az elvett pénzt...

Mert ne feledd, ez a mostani helyezet csak egy átállási folymat, egy társadalmi kísérlet...

S azt is leírtam már "ezerszer", hogy ha nem lesz 25% IG3N, amir van esély, akkor igenis legyen 1000-5000 Ft a vizitdíj, mert ha a többség ezt akarja, akkor legyen!!!

Én elfogadom a többség akaratát, mint ahogyan nem fogadom el azt, ha a többséget nem kérdezik meg "stratégiai" kérdésekben, és visszautasítom a reformdiktatúrát...!!!

Törölt felhasználó 2008. 03. 06. 13:33
Előzmény: #1061  Törölt felhasználó
Fidel!
Mi is van a hevesi (fideszes) polgármester kizárásával? Kórházat privizett aViktorral szemben? Jók az infóin! Tőle hallottam?
Akkor, hogy is van ez? Ő is áruló?
Törölt felhasználó 2008. 03. 06. 13:26
Előzmény: #1054  Törölt felhasználó
Fide!
Remélem, a sikeres IGEN-ek után lesz itt egy "megmagyarázom" topik, amiben az orvosokat és a kórházakat fogod nyugtatgatni, hogy "nem jól látják a dolgot, mától több pénzük lesz".... :-)
Az IGEN szavazók egy része nem fug a FIDESZre voksolni 20110-ben!!! :-)
Nagy lesz a szívás!!!
Vidám kis topik lesz!
Nehogy én nyissam!!!
Törölt felhasználó 2008. 03. 06. 13:26
Előzmény: #1005  Törölt felhasználó
Akira!
(ez majdnem elsüllyet teljesen...)

"Csupán annyit mondtam, hogy a szavazók egy része a saját feje után fog menni, mert vannak olyan szavazók, akik gondolkodnak is, nem csupán - az egyébként számukra szimpatikus(abb) párt - hülyítlse alapján szavaz akkor, amikor egy konkrét kérdést tesznek föl, nem csupán azt, hogy melyik párt a szimpatikusabb. "

Ezért kell a népszavazás, mert amit leírtál az nem igaz az MSZP-SZDSZ képviselõkre és minden ostobaságot megszavaznak (legutóbb pl. az eü-átalakítás törvényi hátterét)!

Majd, ha a képviselõk (egyéni képviselõk!) a választókerületük véleméynét képviselik és nem pártjuk álláspontját, akkor lehet vitatkozni, hogy drága-e a népszavazás, meg kell-e egyáltalán.

De 2008-ban ott tartunk, hogy kell.

S ha a kormányzat nem teszi lehetõvé a gyors és aktuális kérdésekben való vélemény-nyilvánítást, akkor marad a megfogható kérdés és a megfogható válasz:

Ha tetszik valakinek a gyurcsányi (eü-i) jövõkép akkor "nem", ha nem tetszik a gyurcsányi jövõkép, akkor IG3N, háromszor is IGEN.
Aztán mej lehet vitatkoznio, hogy ez hosszabb távon jó volt-e vagy sem, mint ahogyan arról is csak majd utóbb lehet vitatkozni, hogy az eü-i átalakítás siker, kudarc vagy tragédia lesz...

Topik gazda

LET
4 4 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek