Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tberki 2015. 06. 21. 08:25
Előzmény: #4611  pampa
#4620
"A kétéltűek 41%-a, az emlősök 26%-a halhat ki hamarosan, hacsak nem tesz az emberiség komoly erőfeszítéseket a megmentésükre. "

eredeti szoveg:

"évente 50 állatfaj kerül közelebb a kihaláshoz; 41 százalékuk kétéltű, 25 százalékuk emlős."

idiota....
pampa 2015. 06. 21. 08:11
Előzmény: #4617  _pampa
#4619
Ez után a bejelentés után felvetődnek kérdések.

Rendel el szankciót a nemzetközi közösség ellenük?

Irán már "feltételezés" miatt is szankció alatt áll.

Izrael végez e megelőző csapász atomlétesítmények ellen?

A térségben már megtette a biztonságára hivatkozva. Most is támadni fog?

Amennyiben támad az USA melyik oldalra áll?

"Nukleáris fegyverkezési verseny indulhat el a Közel-Keleten, ha az Iránnal június végéig megkötendő egyezménnyel nem sikerül leállítani az iráni atomprogramot. Szaúd-Arábia az utóbbi időben többször is utalt arra, hogy amennyiben a megegyezés lehetőséget hagy Iránnak atomprogramja folytatására, ők is urándúsításba kezdenének. A bejelentés hatására azonnal megindultak a találgatások és viták azzal kapcsolatban, vajon a Királyság valóban szert tudna-e tenni nukleáris fegyverarzenálra. A Hetek cikke."
Törölt felhasználó 2015. 06. 20. 14:53
Előzmény: #4597  pampa
#4618
Haha... a mindent megelőző csapás az ami mindent megelőz? Nemde ? Azaz támadás. Az első vonalban itt vagyunk mi, akik az első pofont fogják majd kapni. De megvédenek bennünket, kérdés az hogy kik ? Az Usa saját területét védve elpiszmogna itt, de komoly cirkuszt nem merne, mert ráfázna. Látni lehet hogy egy kis áramkimaradás is milyen gondot okoz nekik, nem hogy egy párszáz kilotonnás atommag! Rágondolni is rossz olyan nagyvárosokban mint nekik van. De bennünket beáldozna a német sassal, a gall kakassal, és a brit oroszlánnal együtt, a többi kis ugri-bugri állam nem számít-velünk együtt. Lehet puffogtatni a bakonyban, letteknél, lengyeleknél románoknál- nincs jelentősége, a maci továbbra is a málnásban van.
_pampa 2015. 06. 20. 14:21
Előzmény: törölt hozzászólás
#4617
A szakképesítéssel rendelkező migránsokkal nincsen baj.
A "tömeg" fog gondot okozni.
Törölt felhasználó 2015. 06. 20. 13:26
Törölt hozzászólás
#4616
_pampa 2015. 06. 20. 13:19
Előzmény: törölt hozzászólás
#4615
A legnagyobb gond a túlnépesedésből eredő fogyasztásnövekedés minden területen. Élelmiszer,víz,energia....

Törölt felhasználó 2015. 06. 20. 13:09
Törölt hozzászólás
#4614
_pampa 2015. 06. 20. 12:44
Előzmény: törölt hozzászólás
#4613
Nekünk még nem okoz problémát.

Amennyiben ezen az úton halad az emberiség valószínűleg 3000 már nem lesz megünnepelve!

szvsz
Törölt felhasználó 2015. 06. 20. 12:31
Törölt hozzászólás
#4612
pampa 2015. 06. 20. 09:57
Előzmény: #4610  _pampa
#4611
"A kutatók szerint egyértelműen az emberi tevékenység – a levegőszennyezés, az erdőirtások, az invazív fajok szétszóródása, a földművelés, vegyszerek használata, a globális felmelegedés stb. – az okozói a fajok kihalásának, pedig igyekeztek minél konzervatívabban kalkulálni.

A kétéltűek 41%-a, az emlősök 26%-a halhat ki hamarosan, hacsak nem tesz az emberiség komoly erőfeszítéseket a megmentésükre.

A mostani kihalási esemény több, mint tízezer éve tart – mióta az emberi civilizáció kialault -, de csak az utóbbi évtizedekben gyorsult fel nagyon, napjainkban már évente 140 ezer faj pusztul ki."

(AFP/Business Insider)
_pampa 2015. 06. 19. 11:20
Előzmény: #4609  pampa
#4610
" A szülők kerülik a nyilvánosságot, nem nyilatkoznak. Távolabbi rokonai csendes, visszahúzódó fiúnak ismerték Roofot, aki sok időt töltött a számítógép előtt. Régi osztálytársai közül egyesek tipikus kiegyensúlyozatlan kamaszként emlékeznek rá, mások úgy vették észre: elfojtotta indulatait. Néha megeresztett egy-egy rasszista viccet vagy megjegyzést, de senki sem vette komolyan. Facebook-fotóján apartheidet támogató dél-afrikai jelvénnyel és a fehér felsőbbséget hirdető rodéziai címerrel dekorált dzsekiben látható. Facebookos ismerősei között feketék éppúgy akadnak, mint fehérek. Kétszer került összeütközésbe a hatóságokkal. Egy alkalommal furcsa kérdésekkel zaklatta egy bevásárlóközpont alkalmazottait, a motozásnál Suboxone nevű gyógyszert találtak nála, amivel a heroinfüggőket szokták kezelni. A Suboxone – mellékhatásként – hirtelen agressziót is kiválthat, ezért csak receptre kapható, de Roof nem tudta igazolni, hogy orvosi ajánlásra szedné az orvosságot. Egy évre kitiltották a központból; amikor mégis visszalátogatott, pénzbírságra ítélték. Egy barátja szerint a szegregáció híve volt. Polgárháborút akart kirobbantani, majd saját magát is megölni. Édesapjától áprilisban, a 21. születésnapjára fegyvert kapott. Júniusban kilenc embert ölt meg vele.

Dél-Karolina gyászol, a kormányzónő a kamerák kereszttüzében sírta el magát. Barack Obama kegyetlen tettnek nevezte a gyilkosságot, amely a béke, a szeretet, az ima helyén történt, és megemlítette, hogy elnöksége alatt ez a tizennegyedik tömeggyilkosság, amely után Amerika népéhez kell fordulnia.

Az Egyesült Államok ismét kénytelen szembenézni a rasszizmus, a fegyvertartás, a kallódó fiatalok, a drogok és a szülői felelősség kérdésével."
pampa 2015. 06. 17. 09:35
Előzmény: #4608  pampa
#4609
Lassan teljes lesz a káosz!

Mi lesz akkor, ha Putyin már olyan mértékűnek érzi Oroszország fenyegetettségét, hogy az USA,Izrael által meghonosított "megelőző" csapást alkalmazza?

A mostani világpolitikai helyzetben oltani kellene a tüzet nem "benzinnel" locsolni....

"Oroszország kénytelen lesz azokra az országokra irányítani a fegyvereit, ahonnan fenyegetés éri – jelentette ki kedden Vlagyimir Putyin orosz elnök, miután finn kollégájával, Sauli Niinistövel tárgyalt Moszkva környéki rezidenciáján.

A Kreml honlapján olvasható közlés szerint az orosz államfő egy finn újságíró kérdésére válaszolva azt mondta, hogy “ha valakik Oroszország területét fenyegetik, akkor nekünk a fegyveres erőket, a korszerű csapásmérő eszközöket azokra a területekre kell majd irányítanunk, ahonnan a fenyegetés kiindul.” “Hogyan is lehetne másképp, hiszen a NATO közeledik a határainkhoz és nem mi mozgunk valamerre?” – tette fel a kérdést Putyin.

Az orosz elnök mindazonáltal közölte, hogy Moszkvát a NATO rakétavédelmi rendszerének tervezett kiterjesztése jobban aggasztja, mint az Európába telepítendő fegyverekről szóló nyugati nyilatkozatok. “Ezek inkább Oroszországnak szánt és az Európai Unióval kapcsolatos politikai kijelentések” – vélte. Hozzátette, hogy azokat elemezni fogják, de egyelőre nem lát okot “különösebb aggodalomra”.

Putyin kijelentette, hogy országa nem fenyegeti Finnországot, amelynek biztonságát szerinte a legjobban az garantálja, ha megőrzi semlegességét.

Az orosz államfő a nap folyamán a Hadsereg-2015 elnevezésű, a Moszkva közeli Kubinkában rendezett haditechnikai fórumon és kiállításon bejelentette: Oroszország az év végéig több mint negyven újabb interkontinentális ballisztikus rakétát állít hadrendbe.

Putyin a finn elnökkel közös tájékoztatóján reagált Petro Porosenko ukrán államfő hétfői kijelentésére, miszerint Oroszország valójában Viktor Janukovicsot fizette le, amikor hárommilliárd euró értékben ukrán állampapírokat vásárolt, hogy a megbuktatott elnök ne írja alá az európai uniós társulási megállapodást. Putyin szerint Kijevnek ilyen értelemben ugyancsak megvesztegetésnek kell tekintenie a Nyugattól kapott pénzügyi segítséget. Közölte, hogy Ukrajna nehéz gazdasági helyzetére való tekintettel Oroszország nem kéri a kölcsönnek szánt milliárdok idő előtti visszatérítését, de remélik, hogy azt visszakapják.

Az orosz elnök emellett bírálta az Egyesült Államokat és az Európai Uniót, amelyek szerinte nem gyakorolnak kellő nyomást Kijevre, hogy az végrehajtsa a délkelet-ukrajnai konfliktus békés megoldását célzó minszki megállapodásokat. Mint mondta, Moszkva “a lehetőségek szerinti befolyást gyakorolja” az el nem ismert donyecki és luhanszki népköztársaságokra”.
pampa 2015. 06. 16. 07:48
Előzmény: #4606  pampa
#4608
Van ez a teljesen átlagos hír. Semmi reagálás.....

Lenne egy olyan hír, hogy Észak-Korea lehallgatta kémprogrammal a G-7 találkozóját....
Már valószínűleg töltenék a DRÓN-okat....

"Mulatságos, ha valaki egy olyan cég rendszerébe tör be, mely épp azzal foglalkozik, hogy az adatbázis biztonságát garantálja – mondta sajtóértekezletén Eugene Kaspersky Londonban. Valószínűleg egyáltalán nem mulattak a cégnél olyan jól amikor észrevették, hogy a Duqu 2-nek elnevezett kémprogram már egy éve behatolt a rendszerükbe. Gyorsan értesítették az ügyfeleiket is, és furcsa felfedezést tettek: azoknak a szállodáknak az informatikai rendszerét is megtámadta a kémprogram, melyekben az iráni atomtárgyalásokat tartották. A hat nagyhatalom (USA, Oroszország, Kína, Nagy Britannia, Franciaország és Németország) diplomatái az iráni küldöttséggel elsősorban Svájcban tárgyaltak, de nem hivatalos megbeszéléseket folytattak Ausztriában és Németországban is. Minden szállodában megtalálták a Duqu 2 nyomát. A szállodák értesítették a rendőrséget, mely megkezdte a vizsgálatot az informatikai kémkedés ügyében.
Kit informált a Duqu 2 program az iráni atomtárgyalásokról? A program annyira szofisztikált, hogy bizonyosan egy államnak kell mögötte állnia – jelentette ki Eugene Kaspersky. Csakhogy ilyen szofisztikált informatikai kémkedésre csak néhány állam képes. Azok pedig többnyire ott is ültek a tárgyaló asztal mellett Svájcban, Ausztriában vagy Németországban. De van egy állam, mely igencsak érdeklődik a tárgyalások iránt, de nem vehet rajta részt: ez pedig Izrael. A Wall Street Journal nemrég utalt rá: Izrael túlságosan is sokat tud a szigorúan titkos atomtárgyalásokról.
Izrael a létében érzi magát fenyegetve egy esetleges iráni atombomba által. Irán ugyanis nem ismeri el Izrael létének jogosságát. Netanjahu miniszterelnök ezért minden fórumon bírálja a megegyezést Iránnal az atom programról. Csakhogy az USA és a nyugati nagyhatalmak újabban közelednek Iránhoz, mert szövetségest látnak benne az Iszlám állam elleni harcban. Ilyen körülmények között folyik a hírszerzők és kémelhárítók háborúja az informatikában, ahol betörtek annak a világcégnek a rendszerébe, mely a legmegbízhatóbb biztonsági rendszereket árulja az egész világon."
Törölt felhasználó 2015. 06. 14. 09:20
Törölt hozzászólás
#4607
pampa 2015. 06. 14. 09:02
Előzmény: #4602  _pampa
#4606
"Clinton lehet az USA első női elnöke

Külpolitikai kérdésekre Clinton csak érintőlegesen tért ki. Az Egyesült Államokat fenyegető országok között Oroszországot, Észak-Koreát és Iránt nevezte meg, hozzátéve, hogy hazája képes ezzel a fenyegetéssel megküzdeni, és olyan új hatalmak felemelkedésével is lépést tud tartani, mint Kína."

Amennyiben összefogan egy közös cél érdekében akkor is "elbírnak" velük?
Egy Kína-Oroszország-Irán koalíció nem egy Afganisztán.

szvsz
Törölt felhasználó 2015. 06. 13. 13:21
Előzmény: #4597  pampa
#4605
Nem !!!!!!!

Törölt felhasználó 2015. 06. 13. 12:55
Törölt hozzászólás
#4604
Törölt felhasználó 2015. 06. 13. 12:20
Törölt hozzászólás
#4603
_pampa 2015. 06. 13. 11:32
Előzmény: #4601  _pampa
#4602
"Újabb hat foglyot engedtek el a guantánamói börtönből. A jemeni állampolgárokat, akik több mint tíz évig raboskodtak a fegyintézetben, Ománba szállították.


Guantánamón jelenleg még 116 embert tartanak fogva. Emberi jogi szervezetek már hosszú évek óta követelik a fogolytábor bezárását, ahol a rabok többsége ellen még bírósági eljárást sem folytattak le."

Meg még egy ami "ideillik"

"Jogerőre emelkedett a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának Magyarországot a rossz börtönviszonyok miatt elmarasztaló ítélete, mivel a magyar állam nem fellebbezett - írta szombati számában a Népszabadság a bíróság előtt számos panaszost képviselő Magyar Gábor ügyvédre hivatkozva."

"A lap szerint a bíróság hat ügyet emelt ki, az ítéletben kimondva, hogy a büntetés-végrehajtás területén rendszerszintű probléma mutatkozik: a fogvatartottak körülményei összességében olyan rosszak, hogy az már embertelen vagy megalázó bánásmódnak minősül.
Az ítélet szerint a hat érintett számára 3400-tól 26 ezer euróig terjedő kártérítést kell fizetni az eljárási díjon felül. A bíróság felszólította a magyar államot, hogy fél éven belül dolgozzon ki menetrendet a probléma megoldására."
_pampa 2015. 06. 12. 12:01
Előzmény: #4597  pampa
#4601
Ezt a magyarázatot érdemes megjegyezni!

""nem azonosíthatták gyermekként a megtámadott személyeket"

"támadás előtt a katonai hírszerzés azt jelentette, hogy a Hamász tengeri kommandója fogja megközelíteni a területet, mert izraeli katonák elleni támadásra készül."

"Mivel nem feltételezték, hogy az adott területen civilek tartózkodnak, rálőttek a raktárnál feltűnő, majd az onnan elfutó alakokra."

"Bűncselekmény hiányában lezárta a nyomozást az izraeli katonai ügyészség a gázai tengerparton tavaly lelőtt négy palesztin gyermek ügyében - derül ki Dani Efroni tábornok, a hadsereg legfőbb ügyészének friss, negyedik jelentéséből, amely a Hamász szélsőséges palesztin szervezet ellen a Gázai övezetben tavaly indított, Erős Szikla nevű izraeli hadművelettel foglalkozik.
A jelentés szerint az ügyészség azért rendelte el a 2014. július 16-án áldozatul esett fiúk ügyének lezárását, mert a katonai rendőrség a nyomozás során elvetette a katonák bűnösségének gyanúját.

Kattintson és nézzen szét Izraelben!
A 9-11 éves gyermekeket, akik a tengerparton fociztak, izraeli hadihajók lövedékei ölték meg; öt további kiskorú is megsebesült. Az akkori közlések szerint a bevetés célja egy közeli épület volt, amelyet a Hamász használt katonai célokra. Az izraeli hadsereg nyomban jelezte, hogy belső vizsgálatot indít az ügyben.

A most ismertetett jelentés - amely gázai szemtanúk és a műveletben részt vevő katonák vallomására épül - úgy fogalmazott, hogy a súlyos nemzetközi felháborodást kiváltó incidens az addig kizárólag a Hamász tengerészeti egységei által használt, a civilek fürdőhelyétől kerítéssel elválasztott tengerparti szakaszon történt, ahol mozgó alakokat észleltek egy előző nap bombázott - katonai felszereléseket tartalmazó - raktárnál.

A tragikus kimenetelű támadás előtt a katonai hírszerzés azt jelentette, hogy a Hamász tengeri kommandója fogja megközelíteni a területet, mert izraeli katonák elleni támadásra készül.

Mivel nem feltételezték, hogy az adott területen civilek tartózkodnak, rálőttek a raktárnál feltűnő, majd az onnan elfutó alakokra. A nyomozás szerint a légi megfigyelők "nem azonosíthatták gyermekként a megtámadott személyeket" - áll a jelentésben."

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek