Jól látod, éppen ma mondogattam, hogy emberére találhatna már, de eljön ez az idő is. Tisztán látni, hogy szorítják lefele, kérdés mikor elégeli meg más..........
" Vagy beejtik végleg és kivezetik a tőzsdéről (DT felvásárolja) vagy
eladja, amihez a vevő alacsony árat szeretne elérni. Ez a harc mehet
most, " Ez nem így megy, ahogy itt leírod, a vevő hiába szeretne alacsony árat, ha a könyv ár magasabb és kivezetni se lehet a könyv ár alatti áron, csak azon, vagy magasabban. Szóval itt nagyon olcsón lehet most vásárolni. Arról meg ne is beszéljünk, hogy 15ft osztinál járt ezeken a szinteken az árfolyam, most meg 25ft az oszti mértéke jelenleg, ha gyorskor nem emelnek rajta.
ezt abban a gondolati formában közelítettem, hogy van közöttük ( már a bét-en állandóan játszók) "meg nem támadási szerződés?" Mert tudják nagyságrendileg (vagy még pontosabban) a másik mondjuk nagyobb léptékű shortállományát ( még egymásnak adnak-vesznek kölcsön papírállományt)
Értem amit mondasz és nem is akarlak győzködni,csak azt nem értem,ha ez a kép itt a fórumon ilyen világosan látszik,akkor miért nem használja ki ezt egy másik nagy?
Azt már elég régóta tudjuk, h a Telko eredménytermelő képessége, a P/E rátája, stb. jó, az európai szektortársakhoz képest az rv árfolyama pedig alacsony. Hogy mégis itt vagyunk, az a fő tulajdonosnak (DT), a managementnek (aki persze parancsra teljesít), no meg a jó magyar államnak (telekomadó) köszönhető. Abban nincs többek közt igaza Andare-nek szerintem, h ez sokáig nem mehet így. Vagy beejtik végleg és kivezetik a tőzsdéről (DT felvásárolja) vagy eladja, amihez a vevő alacsony árat szeretne elérni. Ez a harc mehet most, csak a forgalom silány mindkét oldal eredményességéhez. Egyébként észrevettétek, hogy 1 éve se funda, se TA alapon nem kereskedhető a papper? Én bízom végre egy pozitív(abb) management kommentárban és némi up-ban legalább a 49x-es szintekig a gyj körül.
Ez egy érdekes és jogos felvetés.Fejből írom amit,úgyhogy kéretik így kezelni!Ez elmúlt három-négy évben a DT 11-12 euroról emelkedett 18-ig,az mtel 270-ről 520-ig.
A DT-nek az elmúlt egy-két hónapban nem az tett be, hogy emeli az osztalékot:), ha nem a német belpolitikai csatározás, kormányalakitás. Amiben az is elhangzott, hogy el kell adni az hatalmas összegű állami részt.
kérdés, hogy a világpiaci trend és a mtel árfolyama között milyen szoros, vagy nem szoros kapcsolat áll fenn. Az eddigi szuper hosszú és erős bika piachoz az mtel finoman szólva sem 1-s korrelációval viszonyult.
Ettől persze még,egy osztalékmértéknyi rali bármikor elképzelhető,de szerintem annál sokkal többre a jelen helyzetben nem érdemes várni......,ha csak nem Gipsynek van igaza és tényleg shortolja valaki a papírt.....,de ebben én nem hiszek.Legalábbis egy komoly,nagy shortban nem.
Én azt gondolom,hogy ha csak a menedzsment,vagy a DT irányából nem jön valami kézzelfogható pozitív jelzés,és a világban tovább folytatódik a Zsiday - és többen mások - által is felvázolt jövőkép,akkor az eladók kerülnek hamarabb lépéskényszerbe.
Szerintem ezt a képet érdemes belehelyezni,a világban a várható folyamatok közé,és azt találgatni,hogy kinek lesz sürgősebb lépnie,a vevőknek vagy az eladóknak?
Persze,mert a telkónak olyan szűk és illikvid a piaca,hogy azon komoly pénzzel nem lehet nyitni se pro,se kontra pozíciót anélkül,hogy az nagymértékben ne mozdítaná el az árfolyamot.
Mtelekom