" (feltehetőleg az akkori tulajdonosok visszamenőlegesen kapnak az esetlegesen visszatérített összegből). "
Ez szinte kizárt. Ha valaha látnak ebből pénzt a részvényesek, akkor az osztalék formájában a legvalószínűbb (több mint ami indokolt lenne a cég akkori teljesítménye alapján). És ez sem biztos. Másban reménykedni szerintem naivitás.
Meglátjuk.
Olyan jogi fogalom viszont van, hogy "jogellenes cselekmény". Éppen ezt vizsgálja az EU-s bíróság. Ha marasztalja az államot, akkor éppen arra fog hivatkozni, hogy milyen EU-s jogot sértett.
Ha marasztalja, akkor a jogsértés megállapításra kerül. Ez viszont már lehet egy későbbi kártérítési per alapja (az állammal szemben). Ebben a feltételezett perben már nem az kérdés
, hogy történt e jogsértés ( hiszen az már előtte elbírálásra került), hanem az, hogy történt e károkozás és ha igen az mekkora.
A telekommal szerintem nem kell pereskedni, mert maguktól is egyezséget fognak ajánlani (feltehetőleg az akkori tulajdonosok visszamenőlegesen kapnak az esetlegesen visszatérített összegből).
Nem szoktam mondókázni:))
Csak kissé szerény nevet választottam, mint ahogy a szerény, de ezután mégis pozitív meglepetést okozó dolgokat szeretem.
Ilyenformán lett a nicknevem mondó-ka (valaki aki mond valamit) .
Csipogóka már mégsem akartam lenni. :)))
Az nem a Te pénzed értsd már meg. Egy esetleges per pedig tuti bukó. Nincs olyan jogi fogalom hogy "indokolatlanul alacsony osztalék fizetés". Az ismert tények alapján ennyit tartott reálisan kifizethetőnek a cég. Ennyi. Ráadásul még transzparens, felelős döntési is volt.
Mtelekom