Sziasztok, most jöttem, haza és most látom a hírt, meg a hozzászólásokat. Emlékezzetek és nézzétek meg az előző tőkeemelés előtti grafikont!
Már a múlt héten is beírtam az elméletemet a két fehér gyertyáról, amelyek egymást néhány napra követni fogják.Hétfőn délelőtt is írtam, hogy a héten jön a második fehér gyertya. Na ez után a hír után már remélem a hitetlenek is kapizsgálnak valamit!:)
Persze, várjuk ki a végét, de gyanús a dolog.
Simán lehet minimum egy nap felfüggesztés.
Én is kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a folytatás, de ahogy már néhányan beírtuk előre, hogy valami történni fog... Egyszerűen kellett ez a közlés mint szikkadt földnek az eső. A cégnek tennie kellet valamit, a tökeemelés érdekében.
És most jó volt az időzítés, és megfelelő hangulat is van egy emelkedéshez!
Ez az opciós program pedig olyan hatással lesz a piacra(éves távlatban) mint a Rábánál. Nem beszélve arról, hogy ha majd lesz lehetősége a cégnek saját részvényeket venni, akkor meg azt fogjuk tapasztalni mint a Synergonnál. Az elmúlt két év sláger papírjai voltak....:)
Úgyhogy visszatérek régi mondásomhoz.
A BÉT egyik legjobb papírját birtokoljuk!
Csak még olyan állapotban vettük, mint pl. amikor a Fotex 100 Ft fölé ment.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy reagál most erre a piac....:)
Csak zárójelben jegyzem meg a horoszkópom szerint rendkívül jó évem lesz, és nem szándékozom túl korán eladni a Phylát.:)
A Phylaxia Pharma az elmúlt évben akvizíciókat, tőkeemeléseket, ingatlanvételt, együttműködési megállapodást hozott tető alá, amelyek a cég értékét és nyereségét növelik, illetve a megállapodások a konszolidált eredményben, valamint a termelési, piaci, export területen fognak megjelenni. Továbbá az üzemi eredményt és az egyéb bevételt érintik olyan kedvező mértékben, hogy a korábbiakkal a céget szinte össze sem érdemes hasonlítani. Tehát jelenleg a gyorsjelentés, a közgyűlés, a Sintofarm Spa olasz céggel aláírt együttműködés, annak esetleges bővítése, a tőkeemelések jelenthetnek nagyobb jelentőségű hírt a tájékozódni kívánó befektetőnek.
Véleménye szerint a Phylaxia Pharma Nyrt - rövid távon - nem az osztalékpapírok között kerül majd említésre, hanem a dinamikusan fejlődő, az "A" kategóriába törekvő cégek közt, amelyek az árfolyammozgások miatt kerülnek a befektető és a spekuláns látókörébe. Érdekes, hogy a részvények gyűjtögetése volt jellemző a Phylaxia háttérben maradó befektetői részéről. Külön érdekesség, hogy kétszer is nagy összegű jegyzést vállalt az igazgatóság egyik tagja, aki munkavállalóként később belépett a cégbe is. Elsőbbségi jog hiányában a "kisbefektetők" úgyszólván a teljes mennyiséget lejegyezték előle, amivel a Phylaxia további 850 millió HUF friss tőkéhez jutott.
A spekulatív céllal, rövid távra vásárolt részvények tulajdonosainak türelmét próbára teszi ugyanakkor, hogy 1 forintos elmozdulás 4 százalékot jelent, bár a napi árfolyamok tologatása vagyonos spekulánsoknak így is hozhat hasznot. A több millió darabos tételek a könyv mindkét oldalán, az eladási oldalról - percek alatt - visszavont, vagy feljebb megjelenő tételek, véleménye szerint a gyűjtögetést valószínűsítik, és azt az érdeket, hogy legalábbis a közgyűlésig a részvény ne tudjon kitörni a szűk sávból.
Végezetül azt mondta: a Phylaxia példájából látható, hogy a medve piacon is lehet kereskedni, nemcsak a csökkenésekre spekulálni. A fundamentumok és várakozások egy ilyen "kicsi" és feltehetően alulértékelt papírt kedvező célponttá tehetnek. A részvény kitettsége még nem jelentős, az alapok jelentkezése azonban bármikor bekövetkezhet. link
Igen, ez a kozgyules dolog tenyleg jol hangzik, ebben a papirban is latok fantaziat, plane, ha meg phyl is ellenajanlja ;) remelem, Matgab nem akar venni, vagy ha igen, mar megtette, s hamarost kiszorja :)
Kockazati reszvenykent kis mennyisegben bevallaltam en is, megadom neki az eselyt, mar korabban is bejott. Tudom en, h nem a multat, hanem a jovoben rejlo lehetoseget, profittermelo kepesseget veszem meg, de itt legalabb hatarozott tervek, s termeles is van a sztorik melle, khmm...
meglatjuk. :) link
Nem áll távol tőlem az optimizmus, ha egy papírt kiszemelek, illetve általában azért teszem, mert valami miatt felfigyelek a papírra. Most sem vagyok pesszimista, csak hangosan gondolkodom és egyre inkább nem látom egy-két dolog értelmét.
Kérdéses, hogy mik azok a célárfolyamok, melyek elérésénél a menedzsment 25 Ft-os papírt jegyezhet. Ez minél magasabb (ami hajtja a menedzsmentet a magas ár elérésében) annál inkább megéri nekik minél több 25Ft-os papírt jegyezni. Ez viszont diszkont áron lesz nekik, amitől megérheti tisztes haszonnal szabadulni. (Kácsor példája.) Kérdés, hogy ez hogy lesz leszabályozva, milyen időtávban szabadulhat tőle. ...és ekkor vmi hírrel támogatva öntik-e a kicsikre, aztán megint elengedik a kezét egy időre?
A másik, Kácsor eladása. Ezt akkor még nem tudta? Kiszúrt vele az "új" menedzsment? (elhiszem, hogy fontos a borászkodás, de neki sem mindegy, hogy 1 vagy 3 birtokot vesz. Vagy most borba fojtja bánatát?)
...és a harmadik az East West mostani "eladása". Na ezt végképp nem értem, hacsak nem stróman kapta.
szép kis nyitása volt ez a hétnek; hétfőn egy ilyen hír....
mi lesz ha mindez majd megvalósul, és adj Isten idővel (2-3 év) szép eredménnyel is szolgálnak, egy feltámadó Phylaxia, ami termel, és nyereséeg. Ez vajon igaz lesz idővel, vagy álom marad...... Ha valóra válik akkor talán nem lenne irreális ár a korábban (gondolom viccből) beírt 1000 ft.... Egy stabil, jól működő, nyereséges phyalxia, (akinek talán komoly vetélytársa itthon nincs) külföldi partnerrel szövetkezve még jó kis cég lehetne...
Sly valóban igazi szakemberek vannak köztünk, én csak tudom, hiszen személyesen ismerem őket, Páhiból és Bábolnáról..............és nem viccből írtam, amit írtam......
Sajnos az olvasás alapelemeit a képolvasó tanárok oly módon rontották, hogy szövegértés ilyen siralmas!
Lehet, hogy új vendég vagy itt, ha nem visszajöttél...
A Palota...annyiban gumis, és nem műhely szerintem, hogy gumit is el lehet adni nyereséggel, emellett most már cégcsoporton belülre került a csomagolóanyagok gyártása (műanyag)...
ezenfelül 74%-ban, ha jólemlékszem a NYERESÉGÉT a phyla mérlegében konszolidálják, mellesleg azt hiszem takarmánykeverője, de legalábbis berendezése mintha volna...
A Visonka abszolute profilba vágó, mert felveszi a gyártott premixeket, vitaminokat és bedolgozva a kész takarmányba - közvetitők kihagyásával továbbadja a veőknek (ez az emlegetett szinergia a két cégben..!)
Ha neked ez marhaság, olyan cégekkel foglalkozz, amelyeket neked brókerek ajánlanak! és vagy nyersz vagy nem...
Mert a bróker termelésről, áruismeretről egyebekről éppannyit tudhat, tekintve, hogy a tőzsdei és pénzügyi műveleteket kell hivatalból ismernie..........itt vannak kertészmérnöktől "parasztig" mindenféle hozzáértők....fordulj hozzájuk, ha ebben a papirban tisztán akarsz látni..
A cégek közzétették a gyorsjelentéseik időpontját. A Phyla időpontját nem látom.
Mi az oka ennek? Már az időpont is titkos, illetve meglepetés?
Törölt felhasználó2008. 02. 11. 20:26
egyszerűen nem értem....
A phylaxia a korábbi tőkeemelésekből származó százmilliókat sem tudta értelmes akvizíciókra fordítani. Mi a garancia arra, hogy a befolyó összeget nem egy újabb "gumisműhelyre" vagy hasonló butaságra költik....
Erősödő Phylaxia