Topiknyitó: saru 2006. 10. 16. 22:55

az olaszliszkai eset  

a pár évvel korábbi fejér megyei eset után, most ismét meglincseltek a cigányok egy embert, ráadásul két gyermekének szeme láttára
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_pampa 2010. 10. 20. 18:26
#3320
"„Amikor Szögi Lajost meggyilkolták, a gyanúsítottak nevén még házak, autók voltak. Mire az elsőfokú ítélethez eljutottak, már nincstelen volt valamennyi, legfeljebb a rabkeresetükre jelenthetek be kártérítési igényt Szögi árvái számára" - így nyilatkozott Helmeczy László, a sértett képviselője korábban a Heti Válasznak. Amitől tartott bekövetkezett.

Valószínűleg adás-vételivel íratták át az ingatlanokat. Esetleg elajándékozták?

És ennek a lehetősége a MAL esetében is fennáll. :(((
Törölt felhasználó 2010. 10. 04. 04:03
Előzmény: #3316  Törölt felhasználó
#3319
Én nem! Az lenne a szabály, hogy az ötletgazda felmentést kap! ))
pampa 2010. 10. 02. 17:27
Előzmény: #3315  Törölt felhasználó
#3318
Az eddigi rendszer a tanulásra és a pozitív diszkriminációval a munkához juttatásra épült. Kiderült,hogy nem működik.

Akkor mi legyen helyette?

Látod ez a fogós kérdés. Amit én javaslokn az igen drasztikus megoldás. Az összes segélyt elvonni és leutalni az önkormányzatoknak ott pontosan tudják,hogy kik azok a rászorulók akik akarnak tenni a kiemelkedésük érdekében. Azokat támogatni kell közmunkával,és aki nem hajlandó elfogadi ezt az új rendszert azt sorsára engedni. Amennyiben ez a gyermekei rovására megy állami gondozásba venni őket.

Azonkívül a CSP.-ék átalakításával meglehetne szüntetni a "megélhetési" gyermekvállalást. Esetleg az így felszabaduló pénzből mégjobban lehetne támogatni azon családokat ahol ennek ellenére is vállalnak gyermekeket. Ki lehet erre olyan rendszert dolgozni ami nem diszkriminál.
Lehetne nagyobb időtávra hozni olyan döntéseket amik szintén a szakmatanulás,középiskolai végzettség megszerzése felé tereli a fiatalokat.

Pl. 2020-tól csak az szerezhet jogosítványt akinek középiskolai végzettsége van. Bármilyen segélyre, támogatásra,szocpolra,kedvezményes hitelre is csak ilyen végzettséggel rendelkezők jogosultak.

Ezek csak ötletek,de lépni kell minél előbb. Addig esetleg ezt a Szlovák módszert is át lehetne venni.
Minimálisra kell szorítani a szabad kp. felhasználást.

Ne kerülhessen az adóból fizetett segély játékgépbe,elkölteni emeldíjas telefonra,telefonfeltöltésre,ne lehessen rajta cigarettát, alkoholt, lottót,totót,sorsjegyet venni.
Törölt felhasználó 2010. 10. 02. 16:09
Előzmény: #3314  Törölt felhasználó
#3317
Gondolom, te is nevelnél egyet, ugye?
Törölt felhasználó 2010. 10. 02. 16:08
Előzmény: #3314  Törölt felhasználó
#3316
Gondolom, te is nevelnél egyet, ugye?
Törölt felhasználó 2010. 10. 02. 16:07
Előzmény: #3313  pampa
#3315
Pampa:

"Most csináljuk ugyanezt a gyermekeivel? majd ugye az unokáival is....

Ez a hajó elment.
Újat kell kitalálni."

1. Nem érted, hogy pont azt írom én is, hogy az eddigi rendszer rossz volt?

2. "Újat kell kitalálni"
Pont erre várok itt ötketeket 2 napja.

Te csak arra voltál képes, hogy leírd, hogy szar ami a van (hurrá, felismertük a problémát - ebben nincs is vita). Meg a múlt hibáit ecseteled még most is. Gbaker meg még arra se volt képes, amire te. Leírta, hogy a Jobbik programja a megoldás. De még csak fő pontokban se tudta azt leírni.

Ahogy tegnap kértem: írd le néhány pontban azt az újat, amit szerinted tenni kell.

Törölt felhasználó 2010. 10. 02. 13:38
Előzmény: #3312  Törölt felhasználó
#3314
Szerintem minden 14 évalatti cigánygyereket osszunk szét magyar családok között! Segély megspórolva, gyerekek megnevelve és felzárkóztatva! Ezt a kis áldozatot igazán meghozhatjuk! )
pampa 2010. 10. 02. 12:41
Előzmény: #3311  Törölt felhasználó
#3313
Ez az anya 20 éves. Pont akkor született amikor kezdődött ez a felzárkóztatási pogram. Ő már ennek az eredménye. Most csináljuk ugyanezt a gyermekeivel? majd ugye az unokáival is....

Ez a hajó elment.
Újat kell kitalálni.
Törölt felhasználó 2010. 10. 02. 12:17
Előzmény: #3310  gbaker
#3312
Gbaker, felfogod végre amit írtam?

Neked is: igen, ez a valóság. De nem ez a kérdés. Ganem, hogy ezt hogyan oldjuk meg?

Neked még SEMMIT nem sikerült erre írnod. Semmit. Várom.
Törölt felhasználó 2010. 10. 02. 12:15
Előzmény: #3309  pampa
#3311
"Ezt erőltetik 20 éve,minimális eredménnyel."

Pont, hogy nem ez van most. Én a jelenlegi elhibázott pénzbeli segélyes rendszert számolnám fel és ezt az irányt erősíteném (az igaz, hogy eddig is volt az, amiről beszéltem, de egyrészt nem ezen volt a fő hangsúly, másrészt a korlátlanul felhasználható pénzbeli segély mellet ez nyilvánvalóan nem működik).

"Egy 12 éves srácot kiválasztottak hátrányos helyzete miatt egy táborba. 4 hetes (!!!) kemény munkával sikerült megtanítani neki azt,hogy le tudja írni a nevét."

Pampa, ne nevettesd ki magad, hogy amikor országos problémáról és annak átfogó kezeléséről van szó, akkor leírsz egy ilyen példát. Ráadásul rossz is a példa, mert ez inkább arról szól, hogy azzal a gyerekkel valószínűleg értelmi problémák lehetnek, nem arról, hogy az együttműködési hajlandósága meg a hozzáállása volt problémás. Legalábbis ez nem derül ki a példádból. Az hogy leírtál egy példát, hogy van egy hülyegyerek, az semmit nem igazol. Van hülyegyerek. Több is. És?

"Szerinted mit lehet elvárni attól az anyától aki 20 évesen 5 gyerekkel 5 osztályt végezve néz a jövőbe?
Mi lesz ezekből a gyermekeből?
És ez kinek a hibája?"

Ez így van. Leírtad a szomorú jelent. A vita nem az, hogy ez így van-e vagy sem, mert így van. Hanem az, hogy erre MI A MEGOLDÁS? Szerinted a fenti anya kapja tovább a segélyt csak ne pénzben, hanem kössük meg, mire költheti. Én meg azt mondom, hogy a segélyek helyett helyezzünk nagyobb hangsúlyt az 5 gyerek iskolázására, képzésére, majd munkába kerülésére.

Leírni le tudtad e jelent, de nem látom azt, hogy te miben látnád a megoldást. Tegnap is ezt a kérdést tettem fel, de te előremutató javaslatok helyett visszafelé mutogatsz, meg felelősöket keresel. Várom a megoldási ötleteidet. (amit gbakernek se sikerült egyet sem írnia, még beírni a Jobbik ötleteket sem).
gbaker 2010. 10. 02. 11:59
Előzmény: #3309  pampa
#3310
Pénznyelő, érted amit Pampa leírt? Ébresztő, ez a valóvilág!
pampa 2010. 10. 02. 11:41
Előzmény: #3308  Törölt felhasználó
#3309
Ezt erőltetik 20 éve,minimális eredménnyel. Szerinted meddig kell folytatni?

Egy 12 éves srácot kiválasztottak hátrányos helyzete miatt egy táborba. 4 hetes (!!!) kemény munkával sikerült megtanítani neki azt,hogy le tudja írni a nevét.
És olyan módszert kelett alkalmazni mint az idomításnál.Egy másik 10 éves gyermeknél pedig az anyja csak cigarette megvonással (!!!) fenyegetve tudta elérni,hogy járjon suliba. És mindez 2009-ben volt. Szerinted mit lehet elvárni attól az anyától aki 20 évesen 5 gyerekkel 5 osztályt végezve néz a jövőbe?
Mi lesz ezekből a gyermekeből?
És ez kinek a hibája?
Törölt felhasználó 2010. 10. 02. 11:27
Előzmény: #3307  pampa
#3308
Pampa:

"És te még mindíg a tanulást látod mint célt megvalósíthatónak,csak nem veszed észre,hogy ezt ők nem akarják."

Márpedig a tanulás és a munka, ez az egyetlen megoldás. Semmi mással nem tudod megoldani a problémát.

"A Fidesz tett lépéseket az iskolázottság elősegítése irányába azzal,hogy bünteti az igazolatlan hiányzás"

Egyet is értek ezzel.
pampa 2010. 10. 02. 09:51
Előzmény: #3302  Törölt felhasználó
#3307
Gyakorlatilag ez a 20 év erről szólt. Pozitív diszkrimináció volt minden területen. Voltak olyan szakmák ahol,ha a jelentkezők között volt roma származású elöször azokat kellett felvenni. Volt a diplomások esetében is egy hasonló elképzelés. Talán 100 roma diplomást kell felvenni a közigazgatásba. Annyi OKJ-s képzés indult számukra,hogy ha mindenki jelentkezik akkor már rég nem lenne szakma nélküli közöttük.
És te még mindíg a tanulást látod mint célt megvalósíthatónak,csak nem veszed észre,hogy ezt ők nem akarják. A Fidesz tett lépéseket az iskolázottság elősegítése irányába azzal,hogy bünteti az igazolatlan hiányzást. Mi lett a rekció részükről? Megnégyszereződött azon roma iskolások száma akik magántanuló státuszért folyamodtak....
Szerinted őket ezután magántanárok fogják tanítani?

Leegyszerűsítve azt mondhatnám,hogy idáig úgy futottunk fogtuk a kezüket és húztuk magunkal. De rá kell ébrednünk eljött az az idő amikor el kell engedni a kezüket és csak azt segítenni aki akarja. És ehhez már nekik kell kezdeményezni.
Annyi pénz már nincsen a rendszerben,hogy mindenkinek jusson,csak arra szabad költeni aki maga is hozzájárul saját erővel.

Ami ingyen van annak nincsen becsülete.
Törölt felhasználó 2010. 10. 01. 22:20
Előzmény: #3304  gbaker
#3306
Hol írtam olyat, hogy nem kell, hogy dolgozzanak? Akkor meg ne tegyél így, mintha ezt írtam volna...

A képzés támogatás növelésével és lentihez hasonló programok elindításával éppenhogy a MUNKÁBA KERÜLÉS a cél. Mert ez mindennek a kulcsa, a társadalmi integráció csak így valósul meg.

A jelenlegi segélyrendszer az, ami pont, hogy a segélyen tengődés állapotának fenntartására ösztönöz, semmint a munkára. Ezen csak enyhén javít, ha megkötik, hogy a segélyt, mire költheted. (az ember ugyanis leleményes élőlény, azonnal kialakul majd mindennek a kikerülő lehetősége, ha kajajegyet adsz, lesz annak feketepiaca, stb. stb. azaz minden pénzzé tehető). Olyan támagokatási formák, amikről én beszéltem (persze nem találtam fel a spanyolviaszt, mert ezek most is vannak, de ilyenekből kéne több), azok nem tehetők pénzzé. Azzal LEHETŐSÉGET adunk, nem pénzt. Éppen ezért ebbe az irányba kell eltolni a rendszert.
Törölt felhasználó 2010. 10. 01. 22:15
Előzmény: #3303  gbaker
#3305
Beégés 3.0

Gbaker:
1. Még egyik általam írt szövegre sem sikerült konkrét és érvekkel alátámasztott cáfolatot írnod. Az kevés, hogy "marhaság".
2. Még egyetlen saját ötletet sem sikerült írnod a problémára.
3. Sőt, még az általad támogatott párt konkrét javaslatait sem tudtad leírni.

Nem írtál SEMMIT. Csak lehurrogsz és személyeskedsz. NULLA, amit ma produkáltál. Értékelhetetlen. Csak ennyi megy?
gbaker 2010. 10. 01. 21:04
Előzmény: #3302  Törölt felhasználó
#3304
Mindent, csak dolgozni ne kelljen. Ez így nem fog menni.
gbaker 2010. 10. 01. 21:02
Előzmény: #3301  pampa
#3303
Ezzel egyetértek. Pénznyelőnek is lehetne már egy normális javaslata, de ahhoz egy kicsit tájékozottabbnak kellene lenni.
Törölt felhasználó 2010. 10. 01. 20:59
Előzmény: #3301  pampa
#3302
Nem kizárólagosan gondoltam a képzéstámogatást természetesen. A jelenlegi csak pénzbeli segély rendszerét tolnám el a kötött pénzbeli segély + képzési ill. egyéb támogatási formák irányába.
pampa 2010. 10. 01. 20:47
Előzmény: #3274  Törölt felhasználó
#3301
Mert továbbképzésből nem tudja kifizetni a rezsit,megélhetését. Dolgozzon és az így keresett pénzből fizesse meg a továbbképzését.
Sajnos nagyon keményen kell már most hozáállni a problémához.

Bárki aki dolgozok fizet EÜ. járulékot és nyugdíj járulékot. Amennyiben adója nincsen mert minimálbéren van akkor is ezen járulékok terhére visszaigényelhető a CS.P-ék.
És oda inkább ne szülessen gyermek ahol nem keresnek annyit a szülők,hogy megfelelő módon felneveljék. Tudom ez is kemény,de már itt tartunk.

És az önvédelemről csak annyit,hogy bizonyára számtalan olyan eset is lenne ahol igazságtalannak tünne az önvédelemre hivatkozni. Olyan szintig romlott a helyzet,hogy inkább vállalni kell ennek a kockázatát egy átmeneti időre. Esetleg 25 évig maradhatna életbe ez a rendelet. Addigra felnőhetne egy új generáció akik már más környezetbe szocializálódanának.

Ezek csak ötletek egy " kibic"-től.

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek