De ilyet miért kell leírni, mikor senkitől semmilyen utalás nem volt ez irányban. Inkább 10-20 literre leviszik az egyszerre tankolható mennyiséget és akkor egy része a társadalomnak mellé tankol piacin. De a kormány elmondhatja majd, hogy 480 ért biztosították az üzemanyagot.
Kormány számításai szerint az extra 25 % át vonja el. Ebből is kovetkeztethető az 1000 mill, és ezt annyira komolyan gondolják hogy benne van a költségvetésben.
csak nem ez volt az alap felvetésem és te sem így reagáltál. Az a 300mrd max. 250mrd a Molra nézve bányajáradék emelt adójával együtt. de, bőven belefér az éves kb.1000mrd extra profitba, így értendő. ( amennyiben év végéig marad a spread 30-35usd értéke ) Élelmiszer, légitársaságok stb. egy teljesen más kérdés
A szlovákoknál igen úgy van, de itt el van döntve, hogy a 300 milliárdos extraadóból mennyi jut a Mol-ra.OTP-nél ez kb.80 milliárd.Ez független attól, hogy az OTP, vagy a MOL hogy fog muzsikálni idén.
Nem értetted, otp 10-nél kapta, most alig 8 fölött van. Mol más tészta jelenleg, de közel sem biztos, hogy nem esik le teljesen az osztalék, legalább 50%-ban nem éri meg megvárni a kifizetés napját, sokszor meg utána tartani sem egy darabig és inkább később visszavenni. Azt hittem világos mire céloztam.
Szlovákiában még nincs megszavazva tudtommal az extra profit adó !!! Nagyon sokszor megírtuk már, Molnak a spread alapján hatalmas nyeresége keletkezik - ennek a 25%-át adóztatja- ársapkával együtt is bőven profitot termel. A tavalyi bevételekből nem lehet kiindulni csak ,mint alap profit. Extra adó alapja az urali vételi és Brent eladási számla különbözetének 25%-ka, ha nem termel a finomító és leállna akkor nincs bevétele és nem adózik viszont a részvény árazása , no azt te soha ne éld meg. Szóval vegyük komolyan a tényeket és ne keverjük más szektorok adóztatását pláne ne élelmiszereket. Molról írtam . 300 mrd az nem tudom micsoda. Befektetők/részvényesek/elemzők között a legnagyobb értékelési bizonytalanság a finomítói marzs meghatározásában van.Nem véletlen, hogy a Mol sok éves gyakorlatát megszüntetve nem közli ezen adatokat, szerinted miért? mert annyira elszálltak a marzsok, hogy a jelenlegi kül és belpiaci hangoskodások közepette , az energia árak drasztikus szárnyalása okán stb. túl sok támadás érné a céget az árképzési gyakorlata miatt. Lassan elcsitulnak a hangok, urali olajat veheti a Mol, koncentrálhat a termelésre. Üzemanyag ársapka pedig ki fogja kényszeríteni a változtatásokat.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.