Az óvoda sem volt régen! Betenné a kaput, ha Európában (vagy az egész világban) minden nemzet nekiállna fegyveres eszközökkel visszaszerezni az egykori (az időtávot mindenki maga választaná meg) területeit! Akkor bizony nekünk is csak Levédia maradna, de az a terület már foglalt!
Egyébként ha már zártkörű a közgyüli, nem lenne illendő tájékoztatni a részvényeseket, hogy mégis miről esik szó? Úgy értem, hogy nem csak egy napvégi kiküldött "hírlevélben" :D
A Szovjetunió nem 1000 éve volt, hanem csak 30. Nem lehet eltekinteni, hogy az azt megelőző 70 évben mi történt, a SZU hogyan terítette központilag a megtemelt GDP-t, ki miben járt jobban. Remélem, érted!
Ez persze már off. A NATO meg nyomul Oroszország felé, Európában és Ázsiában, ezt elég fenyegetőnek érezhetik az oroszok. Lényegében senki nem akar komoly hárborút. Az amcsik is vesztettek már elég embert Irakban, Afganisztánban, stb., nem időszerű nekik a háború, hanincs rá komoly ok. A Krímet lenyelték, mert lényegében igazat adtak az oroszoknak, csak ezt nem mondhattták nyiltan. Lezártam ezt az off kanyart.
A nato meg végigpislogná az egészet, ahogy mindíg is tette. Lenne egy két válságértekezlet és valaki mindíg megfurná a háborút. No Actions Talk Only. Törökök lelőttegy pár éve egy berepült orosz vadászgépet. Nato tagország. Nem lett belőle semmi, a végén még erdogan pacsizott putyinnal.
MOL daytrade Ez a felpattanas DAYTRADE szintu long. Ez nem az a setup, amibe majd hosszabb tavra, napos hetes idotavos trade. Ahhoz tessek megnezni a 120min chartot. . Ennek a 15min chartos tradenek az alapjan az a varakozas, hogy legalabb fibo38% koruli felkorrekciot kell csinalnia, de inkabb 62%-78% meretet ha jol gondolom, tehat a charton igy nez ki , http://keptarhely.eu/view.php?file=20210415v00vz7xy5.jpeg . A 2040 stoploss-al mar nem lehet bukni rajta. Semmi keresnivaloja nincs 2040 alatt, ha nem tevedek.
Ha az oroszok háborúzni akarnak, azt nem így teszik, kivéve ha világháborúzni akarnak. Az meg nyilván nem éri meg senkinek. Felségjelzés nélküli tankok, drónok, kritikus infrastruktúrák elleni szabotázs, méreg, információs hadviselés, vegyifegyver, elrablás, annektálás, hackelés. Rengeteg eszközük van, és mind olcsóbb és hatékonyabb mint 100.000 embert felvonultatni a határon majd azokkal régimódi háborút vívni. Amúgy is ök a legjobbak a hibrid hadviselésben, lásd Krimm. Nem lesz direkt háború, mert ha lenne már rég kijevben vodkáznának, és csak azért ott mert addig tartott kedvük elmenni.
utána néztem, sőt szakelemzőket is megkérdeztem....nem a saját okoskodásom mielőtt megszólnál.... Ukrajnával meg tudjuk milyen a viszonyunk politikailag.... Mol rajtuk keresztül kapja....csapokat elzárhatják....volt már rá példa.....de szerintem nem lesz komoly konfliktus....
A Krím az oroszoké volt mindig, csak a Szovjetunióban Ukrajnához csapták. Kelet-ukraja és még más területek is oroszlakta területek. Az meg, hogy ki tartozik-kinek. Az oroszoktól kapták olcsón az olajat sok évtizeden keresztül, de persze Ukrajna meg élelmiszert adott, nem kibogozható már, hogy ki járt jobban.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.