Hiába ironizálsz azokon, akik a kezükön ülnek. Ők azért vannak 47k-n poziban, mert 36-38-on nem ugráltak ki. Ha kiugrottak volna, akkor most max fele annyi certijük lenne és az is max TL108.
Azért nem volt jószándékú, mert ők a távolba lövöldöznek, a közeli kisbüfik le vannak szarva alapon, hogy 47200-on vagy 45900-on vesznek, ők a távolba néznek, és majd eladnak 53k-nál. Bpali 70k, írd fel te is. Én már a kőbe is bevéstem. Ezért írtam, hogy "hol vannak ilyenkor" a távolba lövöldözők, ők írtak bármilyen tényszerű, legalább tippmix szerű akármit, hogy hol lenne érdemes venned? Nem igazán. Hozzátenném, ha a big-hand tőke úgy gondolta volna, hogy 45900 elengedés, akkor simán lementünk volna 45900 alá, de minden piac longba fordult. Szerencse. Ha meg nincs szerencséd, akkor 44000-44500-on csattanunk, fej vagy írás. Ahogy az Erste elemzéseit is olvasgatod, fingjuk sincs az aktuális irányról, longot vártak, beesett. További esést vártak (csütörtök után), péntek átfogta a csütörtököt, gyakorlatilag totálisan tippmix alapon totálisan szar irányba terelték volna a usereket. Soha nem mondom azt, hogy mi itt a topicon szentírást írunk, hogy amit ÉN írok, az szent, és úgy lesz, mert tippmix, ahogyan Az Erste se tudja, úgy senki se... Pedig ők az ERSTE!
Ha korrekcio lenne ! (HA) mit tekintunk korrekcionak 1000? 2000? Nem uti meg a mercet mert nem tudod visszavenni de mar irtuk …. Korrekciok otpnel oldalazasban merulnek ki….
Be kell vallanom: Nem ismerek olyan jeleket amelyek tipikus trend átfordulás elötti pillanatokat szoktak kisérni. Én sajnos mindig csak utólag vélem felismerni az irányváltást, ezért már soha sem előlegezek meg trendtörést. Régebben előfordult, de még kontraindikátornak sem volt elfogadható.
Nyilván nem várhatom el a "nagyoktól" hogy minden nyomoromra válaszoljanak, vagy lehet éppen nyaralnak, csajoznak, sportolnak, szóval élnek. De a te kaján beszólásod tényleg nem esett jól, hogy ilyenkor hol vannak a longosok (Lou, Z.Béla...) Amúgy Dzsimi "segített" szóval kaptam itinert. Ahogy írtam is akkor, a jó(szándékú) tanácsokra nyitott vagyok, ha a közeljövőben tőled is kapok ilyeneket tényekkel alátámasztva azokat is nyilván figyelembe fogom venni. A hangsúly a jó/szándékon van...
És még ez alapján se jelentetti ke senki hogy le fordult és megy le 30 ezerre vagy akárhova hanem a jelek alapoján aki pl momentum és elliott alapon közelit az a kézen fekvö hogy orientálodik, felkészül egy fordulatra mert abban a megközelitáésben töbször kiséri korrekcio ezeket a karakter jegyeket mint nem és ezért lehet nagyobb esélyt adni az esésnek... de olyan nincs h valami 100% ilyet sehol senki nem állit de ti még is mindig iugy adjátok elö...
Nem értelek titeket miért kel kiforgatni egy elemzést ennyire... lehet vele nem egyett érteni és tovább lapozni. Eleve már az elemzés címét sem tudjátok értelmezni, és azt sem hogy ha valamihez nagyobb esélyt tesz valaki az nem egyenlő azzal a gögös joslással mint amivel ti itt éltek nap mint nap.. ezért nem tudjátok hova tenni hogy egyes elemzök miért változtatnak véleményt mert adatokbol dolgozunk nem hitböl... Intelligensen végig gondolva a chart állapotát egyikötök sem gondolja át... még ha ujabb topra is megy van egy folyamat a charton amin olyan jelek jelennek meg sorba ami tipikus trend átfordulás elötti pillanatokat szokta kisérni...
Még nem adtam el, tartom, kb. 2 hete kiszálltam, most csipegetem vissza, eddig elég jól állok, de egy ilyen korrekció még jó lenne :) 1-2 évre tervezek vele, a múltkori példa alapján nem akarok ki-be ugrálni, nincs hozzá idegzetem, sztem van még benne 10-15% emelkedés pár hónapon (4-5) belül...Vagy nem is tudom, de azért talán jobb mintha a számlán olvasztaná az infláció...
dzsimi-vel 45820-at írtuk, mint előző alj.45900-en vettél.Jól döntöttél. "ktamas hiányolta akkor a longosok tanácsait", jobb észrevenni, hogy aki közelre tüzel tippmixel (pl. én) le van baszva, aki meg azt írogatja, hogy 53k.... 1 év múlva, vagy 4 hónap múlva. Az nem számol azzal, mint amivel te, hogy te nem 47200-on akarsz venni, hanem 45900-on. Tehát tanácsot kértél, az ittlévőktől: aki baszogat engem, az lófaszt nem írt, vedd már észre. Ha visszatekerném, szerintem dzsimi is le volt baszva a 45820-45900-46000-os tippjével.
3 napja meg azt írta: további emelkedést vár, korrekció 0! Látjuk. Most meg: Kialakult egy távoli, fordulós divergencia az RSI-n, amely megkapta a
megerősítést. Kialakult a charton egy Bearish Engulfing gyertyaformáció,
amely nagy eséllyel fordítja a trendet (79%). Az MACD eladási jelzést
adott egy dupla divergenciát követően. ez a 45900 -es záró nap, csütörtök. Péntek meg átfogta és 46850-nél zárt? . Emberek vegyétek már észre,h fingjuk sincs (nekik se), csak tippmixelnek, mint a birkák. Aztán engem baszogattok, ők meg a SZAKÉRTŐK! Őket védeni kell. Hát hogyne. Gyakorlatilag minden nap kontraindiáktorok. :D
Kizárt... A OTP-nél nincs korrekció... Szerinted ha "korrekció" lenne itt is akkor a TL certiket nem adnák el? A legjobb TL cerziben hónapok óta nem is volt fogalom (eladás)... Vagyis "logikus" hogy ebből következik hogy nincs... Itt a szabály hogy "nix ugriburi"... Nincs eladás... csak vétel...
Nem. Csütörtökön záróban sikerült vennem rv-t 45.9-en kisebb pakkot. Az egyik fórumtárs (dzsimi) tanácsára kivettem a 46K feletti vételeimet és pont a napi zárón sikerült vennem. Amúgy ktamas hiányolta akkor a longosok tanácsait, de persze ő csak kajánkodott a helyzeten. Ezentúl semmibe veszem a hozzászólásait, hamár segíteni nem tud/akar, akkor minek tobzódik itt amúgy?!
Csütörtök délutántól pèntek reggelig mi volt ez a kommentszennyezès? :)) Esik ès már jönnek a víziók, hallucinációk... Komolytalan. Olyan van, hogy piac, meg korrekció vagy ez már elavultnak számít...?
Hát talán lehet hogy a te szemszögedből nem értek hozzá... Ezért is nem vettem ATH árfolyam Turbó longot... ;) Most hogy az Este szerint is a "Vége a bull trendnek" hatalmas kaszálást lesz ugye ? Ugye a long az amivel korrekción is kereshetsz az árfolyam esésen.. Vagy az short? Nem érzek hozzá... De te biztos, ezért ülsz nyakig a "lonban"..
OTP részvényesek ide!