Most épp segíti a tőzsdéket. OTP 43700 már érdekes a short, pattanj palkó effektus. Én bátorkodtam egy olaj longot nyitni, vagy cumi lesz, de nagyon, vagy nyerő. CFD 4h SMA200-at érintette. Ha már TA!
Tegnap bejelentette, hogy alakul valami. Ma a 30 pontos béketervről beszél. De csak Trump beszél,tárgyal, egyeztet. Iráni oldalról senki nem erősítette meg, vagy csak mély -hallgatásban vannak. Emlékszem pár napja volt egy cikk, hogy az iráni tweeteket is a new yorki tőzsdések írogatják, "csak kicsit" rásegítenek az aktuális irányra. Érdekes. pl.: Emlékszünk: Iráni hormuzi szoros megnyitása, fél napra se, olaj esett 20%-ot, utána a 20% fölé emelkedett. Mert Trump AK47-esekkel pózolt, + Tigris tankokkal.. Ez volt a Trump TACO trade jele, amikor már baromkodik, hogy akkor van vége. Tehát pont az ellenkezőjét kell csinálni, mint amit mutat. AK47: longolni. Béke van, akkor meg shortolni kb...
amúgy, ha nem szólna közbe trump (esetleg a békét jelentené be) akár 48 ezerig is mehetnénk viszonlag rövid időn belül. Jelentés ralli + jó jelentés + utána SRV + mrp vásárlások + potenciális akvizíció ( ha nem most akkor q3 ban esetleg bejelentve) + oszti ralli + iráni béke ..... Év vége felé pedzegetni lehet az ukrán tűzszünetet is esetleg. Szóval van pár pozitív kockázat amik ha bejönnek nem hogy 50 a célár év végéig hanem több.
A kötési és a korlát ár annyival csökken, amennyi az osztalék értéke. egyszerű példával: ha 1000 ft az osztalék. valakinek van egy kötési ár 28500 korlát át 29000 certije, akkor az osztalék után a kötési ár 27500 lesz, a korlát ár pedig 28000. (-1000). Érdemben nem nyer a certis, de valójában az rv-s sem, mert amennyit kap, azt rv érték formájában el is bukja. Ami nyerő tud lenni ebben, az az, hogy az osztalék értékét általában nem realizálják le teljes mértékben. Tehát a bátor pilóták beállnak vételre, így a példa szerint 1000 ft-os esésből nem lesz 1000 ft, hanem 400-500 csak, akár 0-ra visszajön aznap, megveszi a nép. Így tehát, ha 0-ba visszajön, a certis valójában nyert 1000 pontot (mert a kötési-korlát) ár lentebb mászott 1000-rel. RV-s is tapsol, kapott 1000 pötyit, és az árfolyam 0-ban.
Nincs azzal semmi probléma! Ha az osztalékra gondoltál, az annyi amennyi, de a jóváírás a long certik kötési árában jelentős arányt is jelenthet (minden certiben ugyanannyit, csak az arányok eltérőek).
Igen, jó lehet ez sokaknak ... nekem volt bank váltás meg minden. Így igazából nem tudom milyen átlagom lehet. :-) Short certifikát meg amit akarunk. :-) De aki ma akar OTP-be fektetni osztalékért, annak ezek ici-pici számok ...
OTP részvényesek ide!