Legalább nem hagyhatunk ma magunk mögött rést. Tegnap a sok shortos megcsinálta. Majd szerdán siratjuk őket? Kiváncsi leszek, mivel itt valaki biztosított minket arról, hogy lesz még sírás legkésöbb szerdáig.
Törölt felhasználó2008. 10. 14. 08:47
Az biztos ,hogy valahol itt a fordulat.De kell rá várni még egy kicsit!
stock33
...hát erről van szó. Vártam, vártam, eladtam 15%-on, majd 3mp. múlva 20% is lehetett volna.
Mára azért ismét jelzés értékű, hogy a KBC-EQ ma sem engedi a TDT-t
Biztonsági öveket kicsatolni! Aki mostanában stopot használ, az biztos bukik. Még ha vissza is megy ugyanoda az árfolyam, akkor is. A short kockázata+a long kockázata az 100% bukás. Az egyiknek kevesebb, mint 50% a kockázata, de ha valaki stop-ot állít be, az csak ront az esélyein.
Lassab a fentebbről nyitott shortok is veszélybe kerülnek, azok zárása is egyre sűrgetőbbé válhat, így van még hajtóerő felfelé.
Én azért kicsit meglepídnék, ha a 4600-4700-as sávon simán átmennénk, túl sokat vásároltak itt pár napja ahhoz, hogy a pénteki zuhét látva a remegőbb kezűek ne adják el 1-2% pluszban a papírokat.
Törölt felhasználó2008. 10. 14. 08:33
Itt nekem valami büdi!
Törölt felhasználó2008. 10. 14. 08:32
...azért nehogy már elélvezzetek a tegnapi emelkedéstől!!!!....ma már egy visszafogottabb kereskedés lesz...fele akkora emelkedéssel, mint tegnap..
megalapozott, nem spekulatív mozgások esetében eltörölhetik a limitet. Ezt megtehetik akkor is, ha lefele (pl. 2006-ban FHB), vagy felfele (most otp) várható a limit elérése. A lényeg: ha megalapozott, és nem spekulatív a várható elmozdulás (vaszeg lefele azért nem töröltek limitet az otp-nél, mert kb. 99% volt az, hogy egy speki beöntést láthattunk csütörtökön). Ami szemétség tőlük: a kereskedés közbeni váltás, lásd tegnap.
Korrekt az lenne, ha mindenki azonos feltételekkel játszhatna, azaz nap közben nem változtatnának a szabályokon.
Törölt felhasználó2008. 10. 14. 08:25
Előzmény:
törölt hozzászólás
"Ami a részvénypiacon történt, egyszerűen felfoghatatlan. A Dow Jones ipari átlag, mely utószor legnagyobb 499 pontos napi nyereségét még a 2000-es "dotkom lufi" során érte el,ma hanyag mozdulattal duplázott, és 936 pontos emelkedésével megdöntött minden elképzelhető napi limitet, ismét felküzdve magát a 9000 pontos limit fölé."
OTP részvényesek ide!