Tehát észak korea több lőszert gyárt.... ezt maga hogy számolta ki? talán matematikus? .... Chatgpt szerint is max 50% ;) ok legyen... nem maguk gyártják, de mig a nyugatot korlátozzák ilyen hülyeségek mint hogy parlamenti választások, költségvetési megszorítások stb.... addig észak koreát nem igazán..... értsd ez a szállítás fenn fog maradni. De hogy számokat írjak.... oroszország évente észak koreával együtt 5.5-7 millió tüzérségi lőszert gyárt, addig ukrajna az euval együtt 3.5 öt egy jobb évben. De hogy legalább egy konkrét baromságra is rámutassak a hozzászólásodban : szerinted mekkora hatása van a háborúnak az otp árfolyamára nézve? Mert ha szerinted nulla, akkor remélem nincs otp részvényed a saját érdekedben.
Szerintem ezért lettél lepontozva, mert ez az OTP topic. De hogy legalább egy konkrét baromságra is rámutassak a hozzászólásodban: jelenleg az oroszok által használt tüzérségi lőszer 70%-a Észak Kóreából jön. Ennyit arról, hogy saját maguk gyártják.
Igazad van.... kvázi már csak mennek az események után.... megegyezni egy éve kellett volna amikor még tartották az állásokat.... most már elvesztették a tárgyalási alapot.... továbbá a kurszki támadás is egy nagy kudarc volt és mivel ők a gyengébb fél, ilyen nem fér bele.... Az EU hibája is mert álltatják az ukránokat, de Z nek ezt fel kellett volna ismernie.... a nap végén ukrán katonák halnak meg minden nap, vesztésre állnak.... én addig tárgyalnék amig nincs késő és igen feladnám a területeket mert most még ennyivel megússzák, fél év múlva lehet nem.
Alaszkai idő szerint 11:30-kor, azaz budapesti idő szerint 21:30-kor
kezdődik Vlagyimir Putyin orosz elnök és Donald Trump amerikai elnök
csúcstalálkozója – írja a RIA Novosztyi Jurij Usakov orosz elnöki tanácsadó bejelentésére hivatkozva.
Én nem pontoztalak le de annyival nem értek egyet, hogy Z semmibe nem egyezik bele, tudtommal nyitott a frontvonalak befagyaztására, tűzszünetre és onnan kezdődhet a diplomácia harc, szerintem nem lehet amúgy sem egy lépésben egyik pillanatról a másikra a konfliktust mindkét fél megelégedésére és avolág megelégedésére lezárni. Putyin meg közben olyan terülteket követel emit még el sem tudtak foglalni és eleve szerintem értelmetlen arról beszélni, hogy Z mit kéne tegyen amikor teljesen mindegy mit csinál vagy mit nem, Putyin nem áll le, nem is fog míg erővel el nem éri a célját, minden más porhintés. OTP részvényt amúgy nem féltem nagyon, max átmeneti volitalitás lesz ha ez a béketárgyalás félresiklik, nem tudom van-e értelmes ember aki komolyan elhitte, hogy meg tud egyezni a világ 3 legszélsőségesebb politikusa. Csodálkozni fogok ha lesz valami eredmény de jelentős előrelépés biztos nem fog történni. Putyin dacosan hazamegy, Trump meg két hét mulva rájön, h paliravették és majd fenyegetőzik. Z meg kapkodja a fejét.
A háború körüli bizonytalanság tartja vissza az OTP-t a 40k-tól. Elhiszed, ha itt békekötés jön, akkor a 35k-t verjük 1 hét alatt? Mert akkor akár az oroszokkal lehetne újra üzletleni, ami a legnagyobb business a világon, és ezt Trump is tudja. ;-) Elhiszed?
Egy ukrán államcsőd hogy venné ki magát, ha közben az EU tolja oda a 100MRD EUR-okat? Kinek a pénze veszik oda? Az államok fizetik, pénzelik a háborút, ablakon kidobott pénz. ORbán ebből a szempontból jól mondja (nem politizálni akarok, lehet csak a propaganda téveszt meg...), HOGY az EU-s állampolgárokra, gazdaságokra kellene költeni ezt a pénzt, és nem Ukrajnára, aki amúgy nem is EU tag. És én ezt teljesen jogosnak érzem. Tehát valamelyest az EU finanszírozza a háborút, ha az USA már nem. Bár akkor minek ígérgetnek hadi cuccokat, ha békét akarnak? (+ ásványkincsek), mert valójában senki nem akar békét, vagy egy olyan békét, ami soha nem lesz. Ukrajna területének visszaállítása. Csalfa vak remény.
Aki lepontozott, kíváncsi lennék a véleményére ..... melyik részével nem ért egyet? Csak mert ezek tények... ukránok nem éppen nyerésre állnak... a fegyvereik döntő többségét külföldről kapják..... népességük háború előtt is csak harmadakkora volt mint az oroszoké most meg kb 10 millióan már tuti elhagyták az országot....
ez amúgy jogos.... lassan haladnak..... de ez egy idő után iszonyat fel tud gyorsulni. Amikor az ukránok kifogynak a képzett katonákból, fegyverekből de legfőképp a munícióból. Jelezném az oroszok maguknak gyártják a fegyvereket, az ukránok kapják..... ugyanez igaz a lőszerre. Továbbá nem véletlen a mondás annyian vannak mint az oroszok.... ebben az esetben oroszország népessége 130 millió fő, az ukrán meg valahogy 30-40 között volt a háború előtt, amiből elég sokan elmenekültek már. Igazából az idő mindig is az oroszoknak dolgozott, putyint meg nem érdeklik a veszteségek. Szóval egyszer mivel fogynak a katonák eljön a pont amikor ilyen áttörések lesznek és egy áttörés katasztrófává válik (lásd oroszok visszavonulása a háború elején)A kemény dió a donbasz elfoglalása, mert meg volt erődítve már a háború előtt is. Elviekben putyin megelégszik ezzel. .... ha nem akkor még megy kicsit a háború de állítólag 2026 van kinézve háború végének. (én a győzelem napját mondanám tehát május) Továbbá én mondtam de sokan lehurrogtak hogy a legjobb ukrajnának egy döntetlen.... de Z ahelyett hogy valami értelmeset csinálna.... nyomja az "ukrajna nem egyezik bele semmibe stb..." .... nem tudom látja e hogy épp vesztésre állnak. Bár anno kicsi adolf még a győzelemről ábrándozott a berlini bunkerból.
OTP részvényesek ide!