Nekem certim van, nyilván akinek részvény annak ez irreleváns. Az irány fel van nem le. Átmeneti üzemzavar lehetséges csak, azt lehet certivel kihasználni.
Szerintem pár százas korrekció jön és utána megyünk fel. Már reggel azt hittem hogy megyünk le , aztán felszúrtunk még egyet. De úgy tűnik egyelőre nem ragadunk meg 16 fölött. Ebben az esetben pár száz kori után megyünk fel.
Organikusan is szépen növekszik a bankcsoport hitelállománya, ezen pedig egyre magasabb marzsokat ér el az OTP.
Tavaly az első 9 hónapban minden csoporttag nyereséges volt (igen, az ukrán és az orosz is), ez a trend jó eséllyel 2024-ben is folytatódhat, most már a leánybankok adják a csoport profitjának oroszlánrészét.
Az akvizíciókkal komoly szinergiahatások jelentkeznek, a bevételek nagyobb mértékben növekednek, mint a költségek.
Egy jelentős extra tétel már előre látható 2024-re: az OTP eladná a román leánybankját, az értékesítés már a célegyenesben van, a román bankért 150+ milliárd forintot kaphat az OTP.
Az 56 százalékos tavalyi árfolyamemelkedés után is olcsók a bank részvényei (erről lejjebb részletesebben).
CélárakAz elmúlt bő egy évben az elemzői célárak átlaga 45 százalékot emelkedett, jelenleg 11 százalékkal áll magasabban, mint a legutóbbi záróár. Már 4 olyan elemző is van, akinél 20 ezer forint felett áll az OTP célára, a csúcs most az HSBC 23 150 forintos célára, ami közel 32 százalékkal magasabb, mint a mostani árfolyam. https://www.portfolio.hu/uzlet/20240102/melyik-magyar-reszvenyt-vegyuk-2024-ben-660413
Sárgák ha nem rendeznek sziget fesztivált akkor idén is jó éve lehet a részvényeseknek. Fél szemmel érdemes rájuk figyelni , mert újévi beszédében sárga vezér erre a veszélyre figyelmeztet. / szerinte a sziget fesztivál történelmileg elkerülhetetlen. /
Év végére 17800 köré várom minimum, de ha már január elején megcsinálunk blőle ezret akkor érdekes lesz az év :D Csdobos leírta a véleményét ezen, az idei év más lesz mint 2023. Szerintem most jön korrekció de nem ezer forintok, hanem mondjuk 500. 15500 ig kb.
Legyen igazad engem annyira nem érint meg minden kis hullám meglovaglása..De néha szereted túlspilázni.. S a sok 2-300 pontból hamar lehet 1000 szvsz..Eredményes kereskedést idénre Neked is..
OTP részvényesek ide!