Sziasztok! Elnézést az OFF Topic-ért, de nem találok hirtelen témába vágó topic-ot, ezért felteszem itt, hátha. A 2021-re belengetett gyermeket nevelőknek szóló szja visszatérítés vajon vonatkozik osztalékra, kamatadóra (szja), árfolyam nyereségre stb. is? Tudni erről már valamit? Előre is köszönöm.
nem lehet összehasonlítani, ugyanis korrigálni kellene a pénzértékével, tételezzük fel hogy a forint sokkal kevesebbet ér sőt minden pénz kevesebbet ér tehát ingatlan arany cégek nyilván nagyobb zsák pénzmennyiséget érnek.
A 11,5 P/E az utolsó 4 negyedév (2020 Q3, 2020 Q4, 2021 Q1 és 2021 Q2) EPS-éből számolt érték. Ezeket hasonlítottam össze az a 2017-2020 közötti évenkénti EPS-ből számolt értékekkel és ez alapján mondtam, hogy a jelenlegi P/E historikusan magas, mert ahogy Barackvirág is írta eddig jellemzően 9,5-11,5 között mozgott ez a szám hosszú évek óta.
Volt egy short belépőm, de nem hozta a várt gyors mozgást, megakadni látszik a támaszon, inkább zártam, így komfortos. Vagy nincs még itt az ideje a shortnak, vagy nem volt jó az időzítés, a forgalom alacsony. Nem lepődnék meg, ha jönne egy kisebb rally északnak (Intraday m5).
persze! meg vannak olyan cégek, akiknél 50, 60 vagy 80 is lehet.....de én az OTP-t az OTP múltbeli számaihoz hasonlítottam és ahhoz képest van most historikusan magasan
Akár jó is lehet, azért résen kell lenni. Szerencsére az agyon shortolt Tesla is emelkedik. Jó lenne ha elérné a 800-t, mert akkor biztos megjönnek a vevők 900-ig.
ez az ajtó még ma is nyitva lehet, főleg ha nem sikerül itt a támaszt letörni, ráadásul úgy néz ki USA ma zárva lesz (NY), ki tudja mit hoz ez a BÉT-nek
OTP részvényesek ide!