Szia Maci! Annyiban nagyon igaza van Herlasnak,hogy az esésben kialakult résekhez nem számoljuk hozzá az emelkedésben kialakultat.Alma meg körte a különbség,semmi közük egymáshoz. A másik,többször írod a szerdai lok.csúcsot,a charton én kedden látom (14550),vagy rossz chartot nézek?
Nem ez arról szól, hogy amikor a kínaiak észbe kaptak, akkor baromi gyorsan elkezdett csökkenni az új fertőzöttek száma. Egyébként meg Kínát télen kapta el, most viszont már jön a tavasz.
Igen, ismerem az "elméleti tananyagokat". Viszont nem ragaszkodom hozzájuk, mert mások a tapasztalataim. Ezért írtam azt, hogy a "hivatalos" fogalmazás nem az amit én használok. És én inkább maradok a magamfajta tapasztalat-fogalom meghatározásnál és alkalmazásnál. A résekről egyébként sok tapasztalati tudást lehetett szerezni 2018 január után.
Egyaltalan nem ugy nez ki, hogy 1 honap alatt lecseng a virus-frasz, , Az inkabb latszik, hogy kezdetben gyorsabban terjed, kb 50% / nap, aztan amikor az emberek komolyabban vedekeznek, otthon maradnak, stb, akkor a job vedekezes miatt a terjedes sebessege lecsokken, es egy napi +10% koruli szinten stabilizalodik Errol szolt ez a korabbi chart http://keptarhely.eu/view.php?file=20200304v00r1zpri.jpeg
És ha egy hónap alatt lecseng a járvány? Szerintem túl van spirázva, persze arra nem lehetett számítani, hogy az európai politikusok ennyire idióták. Korea, Kína, Japán mindenki maszkban, előbb voltam lent a gyógyszertárban, kérdeztem hogy van-e, hát a gyógyszertáros fegyelmezett volt és így nem röhögött ki, de azért egy félmosoly ott bujkált a szája szélén, 100 darabot kaptak pár napja és már aznap elfogyott, erre mit lehet mondani.
960 darab volt 1600 körüli beker árral, jó hogy eladom 1200-nál. Minek őrizgessem, ha 3-400 forinttal lejjebb vissza tudom venni és ugyanabból a pénzből nagyobb darabszámot? Részvény az más, de abban sem érdemes ücsörögni.
Azt gondolom, OTP tulajok szamara most nem a PE vagy PB a kerdes, es nem is ebben a negyedevben, hanem az, hogyan fog a Magyar es a nagyobb OTP-leany orszagok gazdasagaiban alakulni a hitelekkel kapcsolatos magatartas, 2020 ev egeszeben? , HA ugyanis sok olyan hitel van kinnt az OTP portfoliojaban a Turizmus, Szorakoztatoipar, osszeszerelo, stb tehat a virus-serulekenyebb szektorokban, ahol maris nagy bevetel-kiesesre szamitanak, akkor azok hogyan fognak torleszteni? , Egy ekkora portfolioban egy felfuto, mondjuk az egeszre nezve meg kicsi, de 5% fizeteskeptelenseg kialakul, az bizony az eves profit igen nagy reszet felzabalja, es hirtelen igen nagy vesztesegeket kell konyvelni Biztos emlekszel a 2013-14 evben az orosz+ukran valsagra, amikor lenyegeben ket leany hitelvesztesege elvitte szinte az egesz nyereseget? Most persze ebbol semmit nem latni, a Q1-ben sem varhato ebbol erdemben, de H1 jelenetsben mar latszani fog Es senki nem sejti, mekkora leher h2-ben, a piac pedig mostanaban mar azt kezdi bearazni
Azért azt nem gondoltam volna még egy hete sem, hogy rekord jelentés utáni napon aránylag kis mennyiséggel fél milkát fogok bukni pillanatok alatt (jó most 100 ezer visszajött, de akkor is).
OTP részvényesek ide!