Anyu olyan házitésztát készített píacon(nagycságák) veszekedtek a az árújáért..Na akkor láttam én is HÁZITÉSZTÁT.::::))) legyen száraztészta.. mondom Anyu ne adjad nekik meg se érdemlik, ott a tömegárú..Ép azt nem mondtam még duplát is kérhettél volna érte..:-:)) hiába bolti mindenkinek az első..
De arra lett levegő szennyeződések kiszűréssére adkák,csiszolod a parkettát ne mennyen bele... ja erre célra speciális kellene LEGYÁRTANI..Erősebben SZŰRNÉ..
Persze, mert bespájzolták az illetékesek. Hidd el, az országban van megfelelő mennyiségű szájmaszk, kesztyű (nem kell mindenkinek és mindenhol). Ami van, az viszont nincs jó helyen. A raktárakban. Ott porosodnak. Nincs is ezzel semmi gond, ha adott esetben baromi gyorsan szétosztják a gócpontokban. Attól félek ez nem fog megtörténni.
Persze, ha mozog naponta ide-oda 300-at vagy még többet, akkor szerethető az ugri-bugri. De ha csak egy irányba megy ... Én is eladtam a reggel vettet. ;)
"Az ellenséget nem megölni, hanem megsebesíteni kell!" Az ápolás, a gondozás sokkal több energiába kerül mint egy "egyszerű" halál. . Hasonló ez a járványok esetében is. Ha sok munkás dől ki - netán a munkamániás, fertőző betegen is "dolgozók" miatt - ráadásul azok még gondozásra is szorulnak (magas láz, magatehetetlenség), az bizony nagyon megterheli a munkaerő kapacitást. (Ott vannak ugye a gyerekek is, akik miatt otthon marad az egyébként egészséges szülő.) Van egy olyan kritikus szint amit már a gazdaság is megérez. Kieső munkaórák, ápolási többletköltség. Pedig még nincs is képben a gyógyszergyártók profitja. Egyszerű matek. Ezt a kritikus megbetegedési szintet azért illene elkerülni és megelőzni a hatóságoknak. Alapvetően a fertőzés terjedésének megakadályozásával. Amin el kellene gondolkodni, hogy erre mi a legalkalmasabb módszer. Bezárni mindent? Maradjon otthon mindenki? Full karantén? Más lehetőség nincs? Ahol felüti fejét a ragály - mindegy mi - nem lenne elég azon a helyen kötelezően a szájmaszk, kesztyű viselését elrendelni és nem karantént? A szájmaszk alapvetően a fertőzés továbbadását és nem annak az elkapását akadályozza meg. Okosok állítják ezt nem én. Aki beteg, vagy észlel bármi tünetet, azt pedig azonnal otthon tartani? De annyira, hogy még orvoshoz se kelljen mennie? Nem jobb lenne ez a módszer a gazdaságnak, mindenkinek?
OTP részvényesek ide!