Szia Csibe! :) Már azt hittem baj van, de ha csak szabi .... Kellemes időtöltést! . Nagyon ritkán szoktam használni a "pontozásos" módszert. Kivételes esetekre tartogatom. Most kaptál egy pluszt tőlem is ...
Sziasztok! Szabin vagyok,így csak néha lesz lehetőségem beírni. Azt látom,hogy Peták barátunkat napra pontosan váltotta g..harcos új fórumtársunk. Előadásmódja lenyűgöző,lendülete a brókerekre jellemző,hozzáértése többnyire nem kérdőjelezhető meg. Jött a semmiből,mint Peták,napi hozzászólása túltesz Albin és mindenkin,meglátásai jók,néha már túl jók, mint mikor horgászunk és beetetünk,a halak bizalmába férkőzve. Lehet,rosszul mérem fől a helyzetet és nincs itt semmi figyelemre méltó probléma,de én már ilyen vagyok, és rossz érzéssel gondolok arra,hogy valamelyik brókercsapat játszik velünk unalmukban,számukra valamilyen érdekes játékot,mint a beetető horgász a halakkal.... Ezt a rossz érzésemet írja felül,az az elv,hogy mindenkinek adjuk meg az esélyt,mondja el meglátásait,várakozásait,de nem árt az óvatosság,és ha segíti kereskedésünket,akkor miért ne... A hét három napja alapján a meglátásom: A mai gyertya az előzővel szerintem nem bearish engulfing alakzat,a mai gyertya teste túl kicsi.Persze ettől függetlenül folytatódhat az esés.A mai gyertya inkább búgócsiga,bár az alsó kanóc rövidebb mint kellene, de üzenete egyező,nagyon nagy a bizonytalanság,közel egyező erők mind a két oldalon,döntetlen játszma. MA20 tegnap alulról metszette MA50-t,ez longos jelzés,ha visszanézzük a napos chartot,szinte mindig emelkedés követte.Ezt várnám most is,de a kezdeti jelek ezt eddig nem erősítik. Úgy látszik most,hogy a négy nappal korábbi gyertya a fölső bolitól lefordulást jelzett,és ahogy írtad célba veheti MA20-t.Technika alapon 12450-n van konkrét ellenállás,12400-n inkább pszichikai. Benne van a chartban,hogy lejön addig,a gyertyakép alapján holnap zöld gyertyát várnék (bullish mat hold),ha ez storno,akkor lehet 12400 felé tekinteni.
15 napot jött felfelé az aljról, a tetőről 3 napja jön le, nekem ez nem arányos. Flat korrekció lesz és bika csapda a jövő hét elején, vagy beesik mindjárt mélyebbre? 11.900-12.200-as zóna, így vagy úgy, de lehet behúzza - long verzió esetén is. A pénteki 4H rsi értékéről (vételi klimax szint) az elmúlt időszakban min 500 pontos esés következett be.
Záró is 12600. Meglepett a mai nap, délelőtt alapján longot vártam... Hibás gondolat volt. Indikátorok most már jobbára semlegesek, gyertya engulfing bearishnek is felfogható, bár a lényege, hogy nagy felső kanócot hagyott, alul nem sokat. Forgalom a vége fele, az esésben élénkült meg. Maci reggeli rajza eddig a piros vonal alapján helyesnek tűnik, úgy gondolom, a holnapi nap kulcsfontosságú, eldönti, merre az arra. 13000 vagy 12400. Draghi beszéde szinte biztos, hogy longos lesz, kérdés, ez mennyire hat ránk. Részemről ennyi, várjuk Macit. Illetve mindenkit. Jó lenne több elemzés itt.
OTP részvényesek ide!