Igy van, en sem latok most fundas okot arra, miert esik.
Egy ideje nezegetem a lanybankok devizainak iranyat, hatha ott van a kutya elasva. Dehat azok meeg gyengebbek mint HUF, szoval a devizas konszolidacio meg emeli is +4%korul azok profitjat, amikor atszamitjak HUF-ra.
.
A leggyengebb HUF viszont nem kedvez OTP kulfoldi befektetoinek, mert ott viszont EUR es USD-ben nekik esik a profit is, meg az arfolyamuk is. Szoval, egyelore ez lehet magyarazat, es ez a riziko nekik ugy -10% koruli lehet most, 1 eves tavlatra kitekintve. (HUF 1.5 ev alatt -16%-ot esett). Es akkor mar lehet hogy ugy latjak, hogy jobb kifele menni nekik.
.
Aztan neztem a kamatokat a lanybank orszagokban. Es mindenhol alacsony es esik, most mar tul alacsony is, de eddig az sem okozott bajt. A legnagyobb lanybanknal,az EURBGN 7 eve vizszintes, hozza van kotve EUR-hoz, szoval az nem lehet nagyon rossz. Igaz, a bolgar kamat 10Y 0.5%, nem tudom hogy birnak ilyen kamatnal ott penzt keresni a bankok, ha egyszer nincsen kamatlab? Igaz, a 2018 eves atlagkamat meg 1%-al magasabb volt a mostaninal, es lehet hogy ez eddig nem ment at a lanybank profit soraaba.
Szoval, egyelore marad a TA.
OTP részvényesek ide!