BUX árfolyama felszúrt az 50 napos mozgóig, innen már nagy csodákat nem várok felfelé. A folytatáshoz előtte egy kis konszolidáció mindenképp kellene szerintem.
Az OTP mintha teljesen leragadt volna, se le, se fel és forgalom sincs. Itt van kb. a teteje most és innen le (pl. realizálás kezdődik)vagy valami csoda folytán váratlanul ki fog "lőni" (a Richter mindjárt utoléri, vagy lehagyja, azt pedig nem szereti sokáig elviselni).
Ezért nem olvasom:
Az individuálpszichológia vezette be a kisebbségi komplexus fogalmát. Eszerint az ember születésétől fogva az egója felsőbbrendűségi érzésétől vezéreltetve arra törekszik, hogy uralkodjon környezetén, és hatalmát afelett erősítse. Természetesen a környezet és a társadalom ezt a dominanciatörekvést szabályozza, illetve elnyomja a szocializációs mechanizmusok által. Ennek a mechanizmusnak a hibái, az alacsony társadalmi státusz vagy az eltérő fizikai tulajdonságok miatti lenézés, illetve a nagyfokú mellőzés a gyermekkorban azonban megbetegítheti a lelket, és az individuumban frusztrációt, kisebbségi érzést kelthet. Az egó ekkor kisebbségi komplexust fejleszt ki magában, mely hamis énképet vetít a tudatba, és így további kudarcokat, sőt pszichoszomatikus betegségeket okozhat. Kompenzációként végletesen egocentrikus viselkedésre is késztetheti a kisebbségi komplexussal élő embert, aki ugyanúgy figyelmen kívül hagyja környezetét, ahogy saját magát is mellőzve látta a környezete által.
meglehet..de én nap végén eladom..kb 0 ban..nagyobb dolgot vártam..és azt gondolom sokat ment fela napokban és semmi olyat nem látok hogy ez folytatódna.legalábbis az otiban..vissza fog ez kúszni 4400 4600 közé..ráadásul megint jönnek a görög ukrán hírek... legalább is én így látom..
OTP részvényesek ide!