negyedkor beakartam írni gyengus a forgalom (13 millió), azonban ahhoz képest most megugrott. valaki elkezdett vásárolni.
jelenleg: 4120 körül forgalom 330 millió felett
A ket zold teglalap a charton. Nos, azok szerintem tok ugyanugy neznek ki. Es a jelenlegi helyzet parallellnek tunik az augusztusi leszakadas utan tortentekkel.
1) Nagy erovel fel.
2) Aztan ekelodes-szeru emelkedes, ket lefele korrel (ket nagy piros gyertya).
3) Kitores, de aztan
4) Melybe hullas.
Ha ma uj csucsut ut 4121 felett, akkor 4185-ig mehet, es kitor a haromszogbol felfe, heti szinten is.
DE: Az analogia azt mutatja, hogy ma meg egy "meglepetesszeru" nagy piros gyertya jon le 4030-ig. Ez meg nem feltetlen oli meg a bullt. Bollinger, 100 napos atlag szuken folul, helyet kell csinalni a kitoresnek. Marshall, Landsdowne, time to short!
Itt mind névtelenül foglalunk állást, következmények nélkül(arctalanul arcoskodunk). Hiszen senki nem tudja ki az az Aldo vagy Kopejka. A (-)-nak vagy a (+)-nak semmi értelme. Foglalkozni sem kell vele hiszen lehetne 100 nickneve is egy embernek.
Arról nem is beszélve, hogy a mínuszolgatások a gyáva emberek véleménykinyilvánítása (hiszen névtelenül foglalhatnak állást következmények nélkül).
A mentális csapda még azzal is kiegészíthető, hogy a mínuszolgató úgy gondolja, hogy ezzel a gyáva kinyilatkoztatásával esetleg befolyásolhat valamit. Pl. trendet.
De egyébként tök jól összefoglaltad... :-)
Azt meg tudja valaki mondani kb. mennyit "érne" ha az OTP elvesztené az ukrán és orosz operációt? Ukrajnában államcsőd fenyeget, az oroszoknál meg az olaj lassan teljesen padlóra küld mindent (épp most $59).
Az a baj a mínuszokkal, hogy rengeteg ember abban a hiú reményben olvas egy tőzsde fórumot mert nem vállalja fel a döntése felelősségét. TIPPET akar ingyen. Pro és kontra vitában egy vélemény csoportot lemínuszolnak akkor a tippfaló bekerül egy nagyon veszélyes mentális csapdába. A tőzsdén bukó 70% véleményének fog hinni. Vesztesége miatt meg utálni fogja a másképpen gondolkodókat.
"A mai nap brókerszemmel (Üzletkötőink véleménye)
Az OTP-ben mostanában van forgalom, a saját részvény vásárlások erősödése vagy a vezetőség év végi prémiumához kell, esetleg egy sikeres szlovén bankvásárlás előszele lehet. Az árfolyam a 4 100-as szinttel kacérkodik, felette 4 190-nél a 200 napos elérhető, támasz 4 050-nél. "
Forrás:Napi.hu
Ugyanmár! Ne légy szomorú a mínuszolgatások miatt...meg lehet szokni ám. Inkább itt kapd a mínuszokat, mint a bankszámlán... :-D
Én a tegnapi beírásomra kaptam először 7 mínuszt, aztán valaki megsajnált és adott egy pluszt. Így "csak" hat minusszal zárhattam a napot... :-DDD
A tőzsdék történetének legnagyobb bikapiacának elején járunk. A szétterjedése, begyorsulása elkerülhetetlen a hozam ínség miatt. Egy hét alatt behozzák a lemaradást a gagyi tőzsdék egy tucat gappal. Az otp lusta papír, stop loss legyen tervben.
Tőzsde történetének legnagyobb bika piacának a közepén vagyunk. Senkit nem fog érdekelni a begyorsulásban, hogy a bét nem komoly tőzsde. Egy hét alatt behozza a lemaradása javát.
OTP részvényesek ide!