Egyébként most úgy tűnik hogy kiszállnak valakik a magyar részvényekből, ezért szenved minden. A mai cikk amit linkeltem, az is erről szól. Majd ha elfogy a szarjuk akkor emelkedünk.
mint mai cikkünkben már jeleztük, az élénkítő lépések körében az eddigi utalások, kiszivárgott információk alapján a következőkre lehet számítani:
- valamilyen nem konvencionális eszközö(kö)n alapuló programot jelenthet be a jegybank,
- az eszközök elsősorban a hitelezés élénkítését szolgálhatják,
- esélyes, hogy a kis- és középvállalkozások olcsóbb forrásokkal való ellátása is cél lesz,
- vagy olcsóbb új hitelekkel, vagy a korábbi devizahiteltől való megszabadítással,
- erre valamiféle "kettős kamatrendszer" (funding for lending) program lehet alkalmas,
- elképzelhető, hogy nem csak a forintlikviditás kerül szóba, hanem a devizatartalékból más eszközöket is finanszírozna a jegybank,
- várhatóan ez nem lesz akkora mértékű, hogy a devizatartalék súlyos apadásával járjon.
Ezt írtam én is :) Mondjuk nem mindegy miért van a korrekció. Nálunk a kiszámíthatatlanság miatt van esés, az meg nem korrekció.
Majd a 3800 megfogja. Vagy nem. Mondjuk kérdés holnap mit jelentenek be. Hátha most jó dolgokat.
OTP részvényesek ide!