Összességében Matorcsy hat éve aggasztó, de Varga biztos egy éve ellensúlyozza egy kicsit, ebből inkább pozitív szelet várok. Ha meg megint a Fidesz nyerne, ahogy kinéz ennek jó esélye van, akkor inkább Varga politikája lesz a meghatározó.
A legjobban az USA zavar. 85 mrd dodó eltűnik a piacról. Ez kb 1% pontos GDP visszaesés jósol. Ezt egy protekcionista politikával helyre lehet billenteni, de az EU meg gyenge az ilyenek ellen, tehát mi szívni fogunk.
Vagy megint megtámadnak valakit.
Trendlines: "...visszaeséssel indulhat a mai kereskedés. A fontosabb európai piacok 0,4-0,5 %-os visszaeséssel indulhatnak.
A hazai részvénypiacon is csökkenés várható, a következő napokban is fennmaradhat a fokozott volatilitás....."
a magam részéről nem vagyok túl derűlátó a hétre, jön a menetrendszerinti kölségvetés módosítás, varga nagy megkönnyebbülés csicska után, de ugye ő meg csak elment mnb-be, közben ázsia szar ma reggel, persze magas bázisról, csakúgy, mint a klf. futures
azért a 4800-at lehet, hogy bepróbálja, bár szerintem lehet, hogy a héten varga kihasználhatja népszerűtlen közlésekre az őrségváltás adta helyzetet és akkor reszeltek egy időre megint
Benéztem, hogy milyen eszmefuttatás is van:
1. Matolcsy lett 6 évre az egyik főgenyó.
2. Olaszoknál, portugáloknál továbbra is mosolyszünet.
3. Amcsiban Obama sajnálkozik, hogy nem sikerült megegyezni.
4. Oroszoknál talán még mindig megy a szekér, Kínával boltol, bár ez még politikailag szarul is jöhet nekünk.
Ezek helyett ez a topic idióták gyűjteménye, akik lehet holnap mellettem ülnek a villamoson.
Ha valaki elfelejtette volna ez az OTP topic, ahol az azzal kapcsolatos véleményt kéne kifejteni és főleg az aktualitásokra kéne kihegyezni, lenne bőven lehetőség okosságot írni.
Ez az a topic, ahol ezt meg lehet beszélni és nem kell a portfólió által kinyitott összes pár hozzászólásos bigyót végignyálazni.
OTP részvényesek ide!