Azt nem értem, hogyan lehet minden nap kétséges a tovább menet! :(
Tegnap még egyértelmű volt számomra, hogy két hétig lefele megyünk, kisebb nagyobb korrekciókkal. Aztán megrajzoltam térképeimet és rögtön elbizonytalanodtam.
No mit gondoltok hol állt meg tegnap az ár?
Bizony, bizony a decemberi ék aljánál. Az meg már okozott némi gondot eddig is.
No akkor nézzük a rajzokat. Éves távlatból ez látszik: link
Szeretném felhívni a figyelmet, hogy a zöld vonal fölött nem igazán szok tartózkodni az ár. Arról nem pattog vissza. Persze fel lehet hozni ellenpéldának az október elejei esetet, de nem elfeledni, az az Elliott ciklus 5. hullámának közepe volt. Most meg a fene tudja hol is állunk, de biztos nem hullámközépen.
No és itt van az órás felbontás, ahol látszik a decemberi ék is, és egy újabb ék is felrajzolható. link
Le irány: Gyertyaminták, napos indikátorok egyértelműen ezt mutatják. Naposon RSI eladást jelzett, MACD hajlik, valszín mára az is jelezni fog. A kettő együtt mindig esést prognosztizál.
Fel irány: Az a dög ék. Az aljáról tegnap kétszer is visszapattantunk. Ez bizony a felre utal. Az új emelkedő ék egy emelkedő trendben alakult ki. Nagykönyvek szerint ebből fel. Alcoa jelentés, happy hangulat.
Összességében én inkább lefelé várom, le egészen 4050-80 környékéig első körben. De! A meglévő shortos pozíciómat zárni fogom. Akkor nyitom újra, ha az ék alját áttörjük. Az ma olyan 4220 környéke.
Lehetőség van a további felre, én arra csak akkor tennék, ha 4280 fölé megyünk.
Ma szvsz felmegyünk a reggeli órákban 4240-65 közé és onnan próbálhatjuk meg az ék ostromát újból. Aztán esünk vagy 80-90 forintot. Persze lehet rögtön esünk, akár gappel le. Ha 4265 ölé megyünk, akkor havi távlatokban 4700-800 a célár minimum. Persze az is korrekciókkal.
No akkor lássuk a medvét! Sikeres kereskedést mindenkinek!
Épp most fogalmazom. :)
Csak most kicsit filozofikus a hangulatom. Kellene egy kicsit írni a technikai elemzést kritizálóknak és hozzá kéne szólni a longos shortos vitához is.
Nem kéne kiélezni ezeket a kérdéseket. Ezt kellene valahogy jól kifejteni és megfogalmazni.
Könnyű +-os várakozást elérni,ha előtte mérséklem....amúgy van igazság abban amit mondasz...ez is a csorda elméletemet erősíti...de én jobb szeretek farkas lenni...
tudod,a kereskedéshez a funda ismereteken kívül nem árt a technikai alapú ismeret sem...mert kaszinózni nem a tőzsdén kell...bár sokszor az...
Amúgy vigaszként,otp ta alapon még az emelkedő csatornában maradt...de holnap tesztelheti annak alját...na bátor longos ott nyit...shortos meg ráad....illetve zár,ha meleg a helyzet....
Rögtön tökön szúrom magam...mi a fa..tól lenne ettől holnap longos az otp...még ha valami szektortárs lenne...de így...amúgy nem ájulnék el ettől a jelentéstől.
OTP részvényesek ide!