én a hírekre történő hirtelen elmozdulásokat vételre/eladásra szoktam használni, a hírrel ellentétes vetülettel, ha az a várt (grafikon által jelzett)mozgástól eltér, ezek a pozik most nyereségesek szoktak lenni, ellentétben korábban, amikor hírek alapján kereskedtem.
Bocs, csak egy tanpélda ,véleményeket szívesen venném. Emlékszünk, a minap volt, nagyon jó munkanélküli adatok jöttek. Piac megindult, mint az állat, pár perc múlva ember benyögte, nincs támogatás, vagy valami ilyesmi. 5 perc alatt összeomlott. Ugyan már miféle elemzés tudta volna követni az eseményeket? ! Még az OTP mai sorsát sem tudja tutira senki megmondani. Először jön a postás szemű, aztán adatok, és ki tudja még hány tényező befolyásolhatja.
Sürgősségi osztály, valahol Budapesten.
- Matolcsy doktor, a betegnek se pulzusa, se vérnyomása. Intubáltuk és 50 milliárd imf-vérplazmát rendeltünk. Kiüssük?
- Adják rá a devizahiteles mentőcsomagot!
Már bocsánat agyaloghatunk napestig, de ha a kancsal (eltócsni) valami unortodox hülyeséget makog majd az oti esik. Ha véletlenül értelmeset szól felpattan. Akkor a hullámok megtörnek a gáton fel...vagy le. Aztán persze részben másnap harmadnap korrigál.
Az a bajuk,hogy túl sok moneyt pumpáltak a megmentős alapba és amig nem tudják visszavenni ami az ővék addig nem is tudnak menekülni.De már tudják,hogy az unio így mint eddig nem fog múúkodni.
:o) pedig Elliott szerint, illetve pontosabban Elliott földi helytartója Prechter szerint - ritka kivételtől eltekintve - nem az egyes hírek mozgatják a piacot. Nyilván van néhány, ami igen pl.: egy atomkatasztrófa tipikusan ilyen, de általában egy-egy hír a nap végére már nem látszik a grafikonon, túllendül rajta a piac.
Én ezt úgy fordítanám le, miért van az, hogy egyes hírek mozgatják, egyes hírek meg nem a piacot? Azért mert nem közvetlen az összefüggés, valami más.
Elliott szerint az emberi hangulatváltozás (optimista/pesszimista) az, ami hat, arra pedig nem az egyes hírek hatnak, hanem azok összessége és még sok minden más.
Például egy sávozás felismerése nem túl nagy kihívás, bármilyen időtávon. Már akkor is beljebb vagy a random nyitásnál, ha megvárod a sáv alját, és ott veszel, ha lefele tör ki legfeljebb eldobod. Ha fent veszel a sávtetőn, lejön a sáv aljáig, majd lefele kitör, na akkor jönnek a csodálkozó szemek. És ebben még semmi mágia nincs.
Én nem vetem el, pusztán nem nagyobb okosság bármelyik másnál. Szerintem a különbség nem a módszerekben van , hanem a tőzsdéző emberek vegyi összetételben, ami többé vagy kevésbé tesz Őket sikeressé.
Én pl. 10 közül 11x a tetején veszek, és az alján dobom.közül Nem kell irigykedni.
OTP részvényesek ide!