Na ez az. Azt kell elérni, hogy fedezetként csak 100 ezer forintot használja fel és ne nyúljon a korábbi részvény birtokunkhoz. Azaz (maximum) 5X-ös azaz 500 ezer forintot tehetnék fel a rulettre, amit a szabad tőke fedez.
Izgalmas ? Inkább szopacs. :)
Arra én is számítottam, hogy nem visszük át csakúgy lazán a 3600ot, de hogy ilyen zöld futik és dax után ennyire beejtik...
Bernanke "segített" nekem, hogy legyen időm átgondolni mit nem szabad csinálni.
Vajon mennyi időm lesz rá ? Hetekbe vagy megint hónapokba mérhető ? :)
Kínos, de így jártam.
..na, ha én vagyok az univerzum építőköve, akkor tényleg igazzá fog válni a Maya jóslat, miszerint 2012-ben vége a világnak... :DDDD ...vagy még előbb is...ha rajtam múlik...
Köszi választ, akkor azt dokumentálom amit én csináltam. (Amúgy adózás szempontjából teljesen mindegy lenne, vége ugyanaz lenne kivéve ha évvégén viszek át más áron részvényt) Amúgy van megoldás hogy ne keverje be, tdt eladásnál ffifot meg lifot enged csak állítani.
Sajnos én se tudom. De a rendszer meglévő részvényt is fedezetként használ fel és mikor zárjuk a tőkeáttételes daytrade pozit, akkor annyi lesz a régi pakk beszerzési ára, amennyi az aznapi nyitó vagy záróár, azaz elvész a nyereséged a pakkról. Nem tudom jobban elmagyarázni, próbáld ki és meglátod.
Rosszul állítottam be a kereskedés során a készletértékelési elvet, és nem azt az értékpapírt adta el a rendszer, amit szerettem volna. Mi a teendő?
A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 67/A. § (3) bekezdése szerint a tőzsdei ügyletekről a befektetőnek saját magának kell nyilvántartást vezetnie és az alapján kell elkészítenie az adóbevallását. Így a KBC EQUITAS Zrt. nyilvántarási rendszerében szereplő adatok csak tájékoztató jellegűek, az adóbevallásnál nem irányadóak. Ennek megfelelően az ügyfelünk tetszés szerint, saját magának állíthatja be az értékelési elveket, ám annak a személyi jövedelemadó-bevallás készítésénél jogi relevanciája, kötelező ereje nincs, az adóbevallás elkészítéséhez a befektető saját - esetleg a beállított készletértékeléstől független - nyilvántartása szolgál alapul.
Hát igen, 100e ft-tal igen nehéz DT-zni! Max úgy, ha nagyon jókor alacsonyan megveszed és tartod egy darabig. de ez meg nem DT :( Sztem 1-2 misi alatt DT felejtős.
sajnos nem értem amit írtál, hogy ha van pakkod akkor nem TDT-zhetsz mert "lenullázná a 3022-es árat a mai záró árra nyereség nélkül". kifejtenéd kicsit bővebben? én is equitasnal vagyok, habár nem régóta, és még nem voltam ebben a szituban, mert vagy poziban voltam és nem DT-ztem, vagy nem volt abszolút részvényem és úgy DT-ztem. De érzem a zsigereimben hogy ez most fontos, ezért szeretném megérteni :-)
Mintha a HIFO-t kéne használni... Szal a lényeg az, hogy mondjuk valaki vesz OTP-t napon túlra, mondjuk 900 ezer forintért, akkor mondjuk maradék 100 ezer forintjával nyugodtan TDT-zhessen és a rendszer nyúljon a régi pakkhoz, vagyis ne használja fedezetként.
Még senki se tudott erre választ adni nekem a fórumon, hogy lehet ezt csinálni.
szia, nekem is ez gond. Tdtben nem vagyok túl tapasztalt, zárás után átrendezi nálam az eladás-vétel párokat(KBC-nél vagyok) Mit csinálok rosszul hogy ezt ne tegye? Amit meg így kereskedtem azt dokumentáljam ami kbcnél van vagy amit én kereskedtem???
Középtávon még mindig felfelé áll a zászló ?!
Hát nem tudom. Egyelőre nem úgy látom.
s&p jelenlegi állása -0,32%.
Vajon ezek után mit várhat az egyszerű ember ?!
Hát sokat nem, legalábbis úgy érzem. :)
OTP részvényesek ide!