Na igen
ez tényleg esélyes, hogy a nyugdíj kezelő alapok eltüntetik a pénzeket, amire a kifizetések sorra kerülnének. 97-98 körül vezettték be a rendszert, tehát olyan 20-25 év múlva kéne a nagy pénzeket kifizetni.
Ha szerencséje van az embernek csinálnak egy válságot előtte közbetlenül és már nem ér majd semmit a pénze mire odajut.
Az is egy görény dolog, hogy nem vehetem majd ki egyösszegben, hanem mindenképpen az életjáradékot adják. Csak most átmenetileg lehet felvenni egyösszegben.
Szóval életem végégig retteghetek, hogy mikor jön egy olyan válság, ami eltünteti a nyugdíjalapban összegyüjtögetett pénzemet.
Én megfogadtam most, hogy soha többet nem hagyom magam rádumálni semmilyen önkéntes fa..ságra. Ha kiszámolom, akkor minden hozamot elnüntettek, sőt, kevesebbet ért összegszerüen a befizetésem, mintha a párnában tartottam volna. Ez már röhej és ezek a profik, akik leszedik rólam az alapkezelői díjat.
Ennyire már ne nézzenek soha többet hülyének. Amit befizetnék nekik, azon veszek allampapírt, lehetőleg jó hosszú futamidejüt és magas kamatozásot. Aztán be lehet k..pni, lemenedzselem én a portfoliómat, nincs szükségem a szakértőkre, hogy eltüntessék a pénzemet.
"a srác azt mondja, hogy 3630 lehet a lokális csúcs" - na bumm. Megnézte a grafikonját március óta, és ő is azt mondja, amit itt sokan, hogy "na most már esnie kell, a franc vigye el, meddig akar ez még menni!?"
Nálam egy észosztó tőzsdés úgy 20 év tapasztalattal kezdődik. Úgy hogy rám is csak mértékkel hallgassatok...
OTP részvényesek ide!