ebben teljesen egyetértek Veled. a legfontosabbak:
1. a válságnak még nincs vége.
2. van egy ingadozó, és iránykereső forintunk.
3. az új kormány és annak intézkedései eléggé sok kockázatot és bizonytalanságot rejtenek.
4. csak 1 osztályzattal vagyunk a bóvli kategória felett.
5. az otpvel nagyon sokan szeretnek országon kívül is spekizni, és nem vagyok benne biztos hogy sorossal tudnánk "példát" statuálni
6.+/- 25-35% még benne van az otiban éves szinten ez nagyon valószínűsíthető
Az OTP is duplázott, 1230 volt az alja, persze igazad van, hogy más régiós és nyugati bankok mentek ettől többet is.
De: a válságnak nincs vége, sőt véleményem szerint igencsak félrekezelik (öntjük az olcsó pénzt a piacra, épp azt ami a válságot okozta), így lesz még itt, ha más nem legalább egy duplaalj. Persze nem holnap és nem is ebben a hónapban, de ebben a évben igencsak valószínű.
ingadozás, és lefelé korrekció is biztosan lesz.
az 1xx-et kicsit túlzásnak tartom. minden szektortárs erősen emelkedett az elmúlt hónapban, akár 100%ot emelkedtek egyes banki árfolyamok. az otp nem. ezért is gondolom, hogy nagyobb visszateszt már nem lesz.
Alapvetően az egész magyar piaccal kapcsolatban pesszimista vagy realista vagyok. Gyakorlatilag a nem a cégek teljesítménye mozgatja az árfolyamot, sok a spekuláció. Mindig nagyon reklámozzák a tőzsdét, hogy tőkét tudjanak bevonni.
A korrekciót én is 2300 környékére várnám kisebb forgalom mellett, aztán a nagyobb pénzpiacok és a Forint mozgása oda ránt, ahová szeretne. Az MTelekom is nagyon gyenge, néhány gyenge próbálkozása volt, és vele is short-on lehetett volna nagyobbat keresni ezen a héten (2 nap) is.
Árat becsülni sem szeretnék. Egyszerűen csak érzés, délelőttre.
Holnap is lesznek amcsi adatok szép számmal. Hátha holnap több lesz a jó adat. Ha nem akkor velük együtt tovább esünk. Mindez magánvélemény...
Nem vagyok se shortos, se longos.
Ma pl OTP longon nyertem délelőtt, aztán a shortot meg meg sem próbáltam.
Csak szerintem már fárasztó ebben a topikban ez az állandó "long"-mondás, shortos-gyilkolászás, talán jobb lenne kicsit a realitások talaján maradni.
Az elmúlt egy hónap sokak elkényelmesedhettek, elég csak megvenni és várni, jobb lenni óvatosabbnak és kevésbé optimistának lenni, lehet még itt 1es kezdődő árfolyam jócskán. Persze csak lehet, semmi sem biztos.
OTP részvényesek ide!