Egy esetben képzelhető el, hogy bedől az OTP, ha Magyarország válik fizetésképtelenné – mondta a Zoomnak Lantos Csaba. A pénzintézet volt vezérigazgató-helyettese szerint a legnagyobb magyar bank Európa egyik legnyereségesebb hitelintézete, s nem pártolná, hogy az államnak nagyobb befolyása legyen benne.
Az OTP-vel semmi baj nincs, erős robosztus bank, amelynek likviditásai helyzetét stabilizálta a közelmúltban kapott olcsó állami hitel – vélekedett a pénzintézet helyzetéről annak volt vezérigazgató-helyettese. Lantos Csaba a Zoomnak azt mondta: az OTP az egyik legjobban tőkésített, Európában az egyik legnyereségesebb bank.
Úgy vélte, mint a világon mindegyiknek, Magyarország legnagyobb pénzintézetének is újra kell definiálnia helyzetét, az OTP azonban erős, jóval kevesebb problémája van, mint másoknak. Lantos alapvetően egyébként ellenzi, hogy az állam nagyobb szerepet kapjon a bank irányításában.
A volt vezető szerint erre ugyanis nincs szükség piaci körülmények között jól működő bankokban. Az más helyzet, hogy Angliában a fizetésképtelenné vált pénzintézeteket a válság miatt kisegítette az állam – tette hozzá. Lantos azt mondta: az OTP helyzete ezt ma nem indokolja, s szerinte a bank csak akkor dőlhetne be, ha Magyarország válna fizetésképtelenné.
Tisztelt PROFESSZOR ÚR! Hát igen mondhatjuk úgy is, hogy a műtét sikerült de a beteg maghalt. A mai profitorientált világba csak egy számít: az EREDMÉNYESSÉG!
Köszönöm, és én is kellemes húsvéti ünnepeket kívánok Neked és mindenkinek , aki a parkettet koptatja.
kicsit benéztem az internetre és az OTP topicba is, de az ünnepekre való tekintettel le vagyok maradva. Esetleg holnap este vagy hétfőn reggel mindenképpen megtesszük a téteket.
Csak a sok badarság miatt írtam be. Persze ők is írhatják, hogy az én prognózisaim a badarságok, s ehhez joguk is van , ezért nem is igen zavar.
Én olyan szerelővel nem javíttatom az autómat, aki eleve kijelenti, hogy vigyem a roncstelepre. Ilyenkor nem vitatkozom, hanem keresek egy másikat, mert
a cél az eredményesség.
Ettől függetlenül boldog névnapot a Gyuláknak!
Félre értetted, én nem akartam sem cáfolni, sem vitatkozni.
Egyszerűen csak azt mondtam, hogy más szellemiségű tanácsadókat alkalmaznék.
Sok sikert kívánok az elemzés alapján a valós tétetekkel történő tranzakciókhoz.
Sok sikert a további elemzéshez, én azért személy szerint nem alkalmaználak tanácsadónak.
Miért? Nem szeretek veszíteni.
De ne vedd úgy , hogy vitatkozni szeretnék.
OTP részvényesek ide!